Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Kadın Zirvesinde İlk Hedef 200 Kadın Girişimci

Kadın Zirvesinde İlk Hedef 200 Kadın Girişimci

Kadın Zirvesinde İlk Hedef 200 Kadın Girişimci

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 100 Sivil Toplum Kuruluşu Kadın Derneği ve Kadın Platformunun yer aldığı geniş bir katılımla gerçekleşen programa; TBMM Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın İlknur İNCEÖZ, ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER, Daire Başkanları İbrahim DEMİRCAN ve İbrahim ÖZTÜRK ile İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN´ün katılımı ile gerçekleşti.

Kadın zirvesinin modaletörlüğünü yapan İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere hükümetimizin kadının statüsündeki reform niteliğinde sayısız çalışmalara imza atmışlardır. Bakanlığımız kadın girişimcilik ve istihdam noktasında önemli hedefler belirlenmektedir.

BACIYAN-I AKSARAY BU DÖNEME DAMGASINI VURACAKTIR.

Selçuklu coğrafyası üzerinde kadim kültür ve medeniyetlerimizin güzide yerinde olan Aksaray da, 13yy. da girişimci kadınlarımızın bir araya gelerek Bacıyan-ı Rum´u yani Anadolu kadınlarından oluşan girişimci kadınlar o günkü şartlarda dokumacılık yapmışlar ürettikleri malları pazarlarda satmışlardır. Osmanlı Devleti zamanında ise kadınlar yine üretiminde başarılı olmuşlardır. Selçuklu döneminde dünyanın ilk kadın girişimcileri teşkilatları kurulmuştur. Bugün TBMM Grup Başkan Vekili Sayın İlknur İNCEÖZ öncülüğünde, Bacıyan-ı Aksaray yani Aksaray´ın girişimci kadınları çalışma hayatında başarılı çalışmalara imza atacaklar. Bu doğrultuda kadın zirvesinin en önemli çıktısı ve somut adımları ilk etap´ta 200 kadınımız tespit edilerek İŞKUR tarafından girişimcilik belgesi verilmesi ve çalışma hayatına kazandırılmasıdır. Dedi Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ise; kadın statüsü girişimcilik ve istihdamın arttırılmasına yönelik son yıllarda bakanlığımızca gerekli düzenlemelerin gerçekleştirildiğini, bu doğrultuda bugünkü toplantı ile 100 yakın kadın derneğimiz ve kadın platformunun katıldıklarını belirtti.

KADIN İSTİHDAMINDA 2023 HEDEFLERİNİ YAKALAYACAĞIZ

TBMM Grup Başkan Vekili Sayın İlknur İNCEÖZ ise; herzaman kadınlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın çağrıları ile Milli Seferberlik programı kapsamında Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğünce tertip edilen kadın zirvesinde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Bugün Aksaray İŞKUR istatistiklerinde kadın istihdamı ve girişimciliği ön plana çıkmakta, gerek Toplum Yararına Program gerekse İşbaşı Eğitim Programı ve gerekse + İstihdam rakamlarından anlaşıldığı kadarıyla ön sıralarda yer almaktadır. Bakanlığımızın ve hükümetimizin politikası kadınların işgücüne katılma oranını %41´e çıkarılması ve 2023 hedeflerinin yakalanmasıdır. Son yıllarda kadın istihdamında ciddi artışlar kaydedilmiştir. Bizde kadınlarımızı istihdamda ve girişimcilik sertifikaları ile işe hayatına eğitim hayatında daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Bugün ilimizde çok kısa sürede istihdam kapsamında ilave 3.084 kişi çalışma hayatına girmiştir. Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından bugün 5 adet İŞKUR hizmet merkezi açılışı gerçekleşmiştir. Öyle tahmin ediyorum ki bu faaliyetlerle ilimizde istihdam sıralamasında ön sıralar da yer alacağız dedi.

Program zirve finalinde 200 kadın girişimciye temsilen kadın dernekleri ve platformları ile protokol imzalandı, ardından çalışma ve sosyal hayat içerisinde başarılı firma kurum kuruluş temsilcilerine ve şahıslarına ödülleri verildi. Ödüller 65 yaşındaki kişisel sergi gerçekleştiren çini ustası Dürdane ÖZMEL´e plaket verildi. Ayrıca mantar üreticiliği ile kadın istihdamı sağlayan Fatma HARMANKAYA ya, en fazla kadın istihdamı gerçekleştiren Eroğlu giyim fabrikası adına İnsan Kaynakları Müdürü Sibel TOK, Hasandağı Kadın futbol kulübüne başarılarından dolayı takım kaptanı Meltem SOLAKER´e ödülleri verildi. Program ardından Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında İŞKUR hizmet noktası açılışı gerçekleştirildi. Programa Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASİAD, Hak-İş, Türk Metal-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başta olmak üzere 100 yakın STK katılımıyla gerçekleşti.



Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
META'ya çifte ceza!
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı