Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Kadın ve Çocuk İstismarcılığına ATSO dan Tepki

Kadın ve Çocuk İstismarcılığına ATSO dan Tepki

aksaray haberleri,Kadın ve Çocuk İstismarcılığına ATSO dan Tepki

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin son dönemlerde artan Kadın ve Çocuk istismarlarına karşı yazılı açıklama yaparak iş dünyası adına tepkileri dile getirdiler.
 
Kadına ve çocuğa yapılan istismarın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğinin altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Cüneyt Göktaş yaptığı yazılı açıklamada; ? İnsanlık tarihinin en vahim olaylarının yaşandığı bu dönemde ülkemizde artan kadın ve çocuk istismarlarına karşı yaptığımız bu yazılı açıklama ne kadar zor bir durumda olduğumuzun göstergesidir. 
Ne söylersek söyleyelim ne yazarsak yazalım Eylül´ümüzü, Leyla´mızı geri getirmeyecektir. Sadece onlar mı Aybüke´ler, Özgecan´lar kısacası insanların utanç verici saldırılarına maruz kalan tüm kadınlarımızı ve çocuklarımızı asla geri getirmeyecektir.
 
Kadınlarımızı ve çocuklarımıza bunları yapanların dağdaki teröristten hiçbir farkı yoktur.  Bu tür insanlar insanlık kelimesinden nasibini almamış birer yaratıktır. Bunlara verilecek en ağır ceza bile hafif kalacaktır. Bu nokta da Aksaray iş dünyası olarak Devletimizin alacağı her türlü kararı sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bundan sonra Kadınlarımız ve Çocuklarımız bu tür utanç verici olaylarla karşılamazlar ?Dedi.
 
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin´de yaşanan olayları sert bir dille kınarken yaptığı açıklama da; ? Maalesef ülkemizde son aylarda yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz olaylar artış göstermeye başlamıştır. 
 
Cennetin bile ayakları altında olduğu kadınlarımıza ve daha okuma yazmayı bile bilmeyen çocuklarımıza insanlığın en utanç verici olayları yaşatılmaktadır. 
 
Bu olayları çocuklarımıza ve kadınlarımıza yaşatanlara karşı en ağır cezalar Devletimiz tarafından mutlaka gözden geçirilecektir. Bu tür olaylara karşı Cezalar yeniden değerlendirilmeli ve kurumsal mekanizmaların oluşturulması konusunda uluslararası sözleşmeler ve iyi örnek oluşturan ülkelerin deneyimleri incelenmelidir. 
 
Cinsel istismara uğrayan çocuklarımız için yardım ve destek mekanizması kurulmalıdır. 
 
Çocuk yaşta ve zorla evlendirmeyi önleyecek ve tüm sorumlular hakkında caydırıcı cezalar getirecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır. 
 
Kadınların ve çocukların şiddete, tacize, tecavüze maruz kaldıklarında başvuracakları merkezler yaygınlaştırılmalı ve onların şuan üzerilerindeki korkular giderilmelidir. 
 
Bu duygular giderilmez ve cezalar ağırlaştırılmaz ise maalesef bu olaylar cereyan edebilir. Bu anlamda Devletimizin alacağı kararların arkasındayız. İnşallah bundan sonra Eylül´ler, Leyla´lar, Özgecan´lar, Aybükeler tüm kadınlarımız ve çocuklarımız bu tür hadiselerle karşılaşmazlar. Aksaray iş Dünyası ve ATSO Meclisi olarak Kadınlarımızın ve Çocuklarımızın her daim yanlarındayız ?Dedi.


Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli