Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Kadın Platformu Toplu Nikâh Töreni yaptı

Kadın Platformu Toplu Nikâh Töreni yaptı

Kadın Platformu Toplu Nikâh Töreni yaptı

 

 

                Aksaray Kadın Platformu ile Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği toplu nikâh töreni Aksaray Belediyesi Kılıçaslan nikâh salonunda yapıldı.

                Törene Vali Şeref Ataklı, eşi Adile Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Defterdarı Uğur Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Kadın Platformu üyeleri, nikâhı kıyılacak çiftler ve aileleri katıldı.

                Vali Şeref Ataklı törende yaptığı konuşmada: ?Burada resmi nikâhlarını kıyacağımız çiftler evlilik hayatını yaşıyorlar ama resmi bir kayıtları söz konusu değil. Bunun yarattığı değişik sorunlar var. Kayıt altına alınmadığı için karşılıklı hakların korunması, sağlanması bakımından bir takım mahsurlar ortaya çıkartıyor. Biz buna dikkat çekmek istedik. Beraber yaşayan, çocuk sahibi olmuş vatandaşlarımızın bu beraberliklerini kayıt altına almayı arzu ettik. Bu şekilde olan ailelerimiz ile irtibat kurduk, rıza gösterenleri resmi kayıt altına almak üzere bir araya getirdik? dedi.

Bu törenin yapılması fikrinin Aksaray Kadın Platformundan çıktığını belirten Vali Ataklı: ?Bunu özellikle kadınlar günü münasebeti ile gündeme getirmek istedik. Ayrıca Aksaray için yaptıkları çalışmalardan dolayı Kadın Platformuna teşekkür ediyorum ve burada resmi nikâhları kıyılacak olan ailelerimize de karşılıklı hak ve yükümlülüklerini yerine getirmelerini temenni ediyorum. Çünkü birliktelikleri ve ailenin devamı karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü göstermekle olur? diyerek bütün çiftelere bir ömür boyu mutluluklar diledi.

                Daha sonra Aksaray Belediyesi nikah memuru tarafından Reyis Çiftçi ile Fadimana Yıldız; Yasin Özel ile Adalet Altınkaynak; Erhan Akhuy ile Songül Aslan; Murat Canlıer ile Ayşe Peksoy; Çağlar Akın ile Aydenur Demirtaş´ın nikahları kıyıldı. Çiftlere bu mutlu günlerinde Kadın Platformu tarafından altın hediye edildi. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş beş çiftimize de Ziga Kaplıcalarında bir hafta konaklama hediye ederek çiftlerimizin mutluluklarını katladılar.

                Nikah merasiminden sonra birlikte pasta kesen beş çiftimiz konuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false