Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İslami İlimler Fakültesi`nin Yapımı İçin Protokol İmzalandı

İslami İlimler Fakültesi`nin Yapımı İçin Protokol İmzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) binasının yapımını Aksaraylı hayırsever işadamı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) binasının yapımını Aksaraylı hayırsever işadamı Yalçın Kulak üstlendi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar’la, İİF binasının yapımına dair protokolü imzalayan Yalçın Kulak, “Yeni nesillerin bu çatı altında, daha derin bilgilere sahip olarak yetişmelerini temenni ederim” dedi.

 

- Üniversitemize Destek Veren Herkese Teşekkürler -

 

ASÜ’nün, Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen üniversitelerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Acar, bu gelişmenin mutlaka fiziksel bir alt yapısının olması gerektiğini vurguladı. Kurulması gereken, kurulu olup da binası olmayan fakültelerin olduğunu anımsatan ASÜ Rektörü, “Bunlardan birisi de İslami İlimler Fakültemiz. Aslında fakültemizi hayata geçirdik, öğrenci aldık, hatta bu sene daha fazla öğrenci alacağız. Ama acilen bizim bir İİF binasına ihtiyacımız vardı ve bununla ilgili olarak Aksaraylı hayırseverlere çağrıda bulunmuştuk. Hayırsever işadamımız Sayın Tuncer Güney Beyefendinin vasıtasıyla ulaştığımız Sayın Yalçın Kulak Beyefendi, bizlere bu konuda olumlu cevap verdiler” dedi. İİF’den yetişecek gençlerin ülke için büyük hizmetlerde bulunmasını temenni eden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Bu vesileyle hem Sayın Yalçın Kulak’a, hem Sayın Tuncer Güney’e, hem Veteriner Fakültemizin yapımını üstlenen Sayın Osman Altuntaş’a, hem de üniversitemizin gelişmesine destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

 

- Aksaray’a Katkı Sunmak İçin Hep Vesile Aradım -

 

Hayırsever işadamı Yalçın Kulak ise böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Aksaray’a bir katkıda bulunmak için uzun zamandır vesileler aradığını kaydeden Kulak, “İİF binasının inşaatının yapılması noktasında bizimle temasa geçildi. Çok mutlu oldum. Memleketimize katkı sunmak adına bize böyle bir imkân tanındığı için Sayın Rektörümüz başta olmak üzere; konuyla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Kendilerine, bize karşı gösterdikleri ilgiden dolayı da bilhassa teşekkür ederim. Girişimimizin hayırlı ve uğurlu olmasını, yeni nesillerin bu çatı altında, daha derin bilgilere sahip olarak yetişmelerini temenni ederim” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Rektör Acar ve Yalçın Kulak, İİF binasının yapımına ilişkin protokolü imzaladı. Protokol törenine hayırsever işadamı Tuncer Güney, Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ve Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş katıldı.

 

Kısa süre içinde inşaat çalışmalarına başlanacak olan İİF binasının 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli