Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İşbaşı Eğitim Programlarına Yoğun İlgi

İşbaşı Eğitim Programlarına Yoğun İlgi

İşbaşı Eğitim Programlarına Yoğun İlgi

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında işbaşı eğitim programları yoğun ilgi görüyor.

            İŞKUR tarafından tüm Türkiye´de işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan işbaşı eğitim programı Aksaray´da işveren ve işçi tarafından yoğun ilgi görüyor.

            Temel amacı mesleki deneyimi iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırmanın yanı sıra özel sektörün istihdamda ihtiyacı olan bilhassa temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzere nitelikli eleman ihtiyacı açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalında pratiği yanında uygulamalı olarak da bir beceri ile deneyim kazandırmaktır.

            İşbaşı eğitim programı eğitiminden faydalanan kişilere günlük 54 TL, öğrenciler için 40.5 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 27 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ayrıca genel sağlık sigortası prim giderleri hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır.

            2017 yılı için işbaşı eğitim programından Aksaray´da işbaşı eğitim programından faydalanan kişi sayısı 866 kişi olup ayrıca programa 4.068.843,02 Tl lik bütçe tahsis gerçekleşmiştir.

            Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işbaşı eğitim programları sayesinde; öğrencilerin mezuniyet sonrasında karşılaştığı deneyim eksikliği problemini gidermede İŞKUR önemli katkılar sunuyor ve öğrencilerin zorunlu stajlarını daha kolay yapabilmelerini sağlıyor.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇI İŞKUR´DAN

            Gençlerimiz bu sayede teorik bilgilerine pratiği de ekleyerek İŞKUR sayesinde özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimlerini CV´de yer verebiliyorlar.

            Aksaray işbaşı eğitim programları Sektörel bazda değerlendirildiğinde tekstil sektöründe ciddi derecede talep söz konusudur. Bu doğrultuda 475 kişiye 2017 yılı içerisinde işbaşı eğitim programı kapsamında tekstil sektöründe 3 aylık kurslarını başarıyla tamamlayarak ciddi bir deneyim elde ettiler. İlimizde köklü kurumsal tekstil sektöründe faaliyet yürüten firmaların ara eleman ihtiyacı İŞKUR´un işbaşı eğitim programları sayesinde rahatlıkla karşılanabiliyor. İŞKUR sayesinde Aksaray Organize Sanayi Bölgesi, Ortaköy, Güzelyurt ve Ağaçören´de faaliyet gösteren birçok işletmenin tekstil alanında faaliyet gösteren çalışanları İŞKUR´un işbaşı eğitim programı ve istihdam garantili meslek edindirme kursları sayesinde istihdam ile buluşmuşlardır.

ÖZEL SEKTÖRÜN KALİFİYE ELEMAN İHTİYAÇI İŞKUR´DAN

            İkinci bir alan sanayi sektöründe çalışanlardır bu sektörde de bilhassa işbaşı eğitim programları istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kursları ile sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda İŞKUR tarafından personeli ihtiyaçları karşılanmıştır.

            Temininde güçlük çekilen meslekler göz önünde bulundurularak 2017 yılı içerisinde gazaltı kaynakçılığı, yüzey boyama, dokuma konfeksiyon makineci, ev tekstili ürünleri hazırlama, hazır giyim makineci modelci, düz dikiş makineci ve halı dokuma kursları açılmıştır.

            İşbaşı eğitim programında tekstil ve sanayi sektöründen sonra üçüncü olarak hizmet sektörü alanında talep söz konusudur.

2017 YILINDA 4 MİLYON ÖDENEKLE 866 KİŞİ İEP´TEN YARARLANDI.

            2017 yılı içerisinde 866 kişi işbaşı eğitim programından yararlanmıştır. Katılımcıların 336´sı bayan 530´u erkektir. Sırasıyla tekstil sanayi, hizmet, toptan perakende, sağlık, eğitim, tarım, inşaat, imalat sektörlerinde istihdam edilmişlerdir

İŞBAŞI EĞİTİMLE DEV MARKALARDA YÜZLERCE KURSİYER

            Son 10 gün içerisinde yaklaşık 150 kişi işbaşı eğitim programı kapsamında iş ve meslek sahibi olmuştur. Eroğlu Giyim firması 100 kişiyi işbaşı eğitim programı kapsamında değerlendirirken Mercedes Benz Türk A.Ş. firması 50 kişiyi istihdam ederek gençlerimize deneyim fırsatı sağlamıştır. Gençlerimiz Aksaray İlimizin dev markaları olan birçok firmada işinbaşında deneyim ve meslek sahibi oluyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

-          İŞKUR´a kayıtlı işsiz olmak

-          15 yaşını tamamlamış olmak

-          İŞKUR´a kayıtlı işsiz olmak

-          15 yaşını tamamlamış olmak

-          İşverenin 1. veya 2. dereceden kan hısmı veya eşi olmamak

-          Emekli olmamak

-          Programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

-          Program başlangıcından önce en az 1 ay sigortasız olma şartı aranmaktadır

            İşverenler istedikleri niteliklerde ki katılımcı adayına kendileri bulabilecekleri gibi kendilerini katılımcı adayı bulunmasına İŞKUR´dan da talep edebilirler.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli