Aksaray

06.05.2024

  • İMSAK 03:59
  • GÜNEŞ 05:34
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI, ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı Platformu, Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) iş birliği ile “İŞKUR Kampüs Protokolü” kapsamında düzenlenen “İş Kulübü Eğitimleri” tamamlandı. ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) katkılarıyla mart ayında gerçekleştirilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni gerçekleştirildi.  

- Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrencilerin Yanında -  
 

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, gençlere yol göstermek ve rehberlik yapmak için üzerlerine düşen her vazifeyi yerine getirmeye gayret gösterdiklerini söyledi ve bu bağlamda yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu çalışmaların başında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin geldiğini vurgulayan Prof. Arıbaş, bu merkez aracılığıyla öğrencilere yeni bir alan açma, kendilerini geliştirme, staj yapma ve iş bulma gibi faaliyetler yürüttüklerini aktardı. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başta olmak üzere farklı platformlarla iş birliği protokolleri imzaladıklarını ve öğrencilere yönelik katkıyı derinleştirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden ASÜ Rektörü, öğrenciler için kariyer odaklı seçmeli dersler olduğunu da söyledi.
 

- Gençler Kendilerini Yetiştirmeli, Eksikleri Gidermeli, Mutlaka Dil Bilmeli -    
 

Kampüste öğrenci odaklı çalışmalar noktasında imkânları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını ama kalifiye insan yetiştirmenin bireyin kendisiyle de doğrudan ilişkili olduğunu anlatan ASÜ Rektörü Arıbaş, “Öğrencilerimiz de kendilerini yetiştirmek için yoğun bir çalışma temposu içinde olmalı, eksiklerini gidermeli, alanlarına ilişkin yeni gelişmeleri takip etmeli… Bunların ötesinde mutlaka yabancı dil öğrenmeli. Her öğrencimiz İngilizceyi anadili gibi konuşabilmeli. Benim, evlatlarımdan ricam, en az bir ve hatta birden fazla yabancı dili çok iyi konuşuyor, yazıyor ve okuyor olmalarıdır” dedi. Güncel teknolojik gelişmelere de vurgu yapan Alpay Arıbaş, yazılım, yapay zekâ, iletişim ve bilişim teknolojilerinin çok yönlü biçimde takip edilmesinin öneminin de altını çizdi.  
 

- Arıbaş: Öğrencilerimiz Ülkemizin Değerlerini Çok İyi Şekilde Özümsemeli -  
Öğrencilerin kendilerini geliştirirken ait oldukları kültürü ve ülkenin değerlerini de iyi özümsemelerinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Prof. Arıbaş, şöyle devam etti: “Alanları ne olursa olsun öğrencilerimizin ülkenin temel değerlerini -mesela tarihini- iyi bilmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkçeyi çok iyi kullanabilmeleri, güzel konuşabilmeleri ve kendilerini çok iyi biçimde ifade edebilmeleri gerekiyor.” Bir alanda başarılı olmak için o alanı çok sevmenin de anahtar kavramlardan birisi olduğuna dikkat çeken Prof. Arıbaş, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “İşinizi çok sevmelisiniz. Sevmediğiniz bir işte yahut bir alanda olduğunuzu hissediyorsanız o alanda kalmayın ve mutlaka sevdiğiniz mecraya yönelin. Isınamamışsan, sevmemişsen, alışamamışsan o alanı değiştir!”  
- “Siz İnanın, Hedef Koyun ve Azimle Çalışın… Başarı Mutlaka Gelecektir” -  
Bireylerin kendini keşfetmesin önemine de temas eden Alpay Arıbaş, öğrencilere yönelik tavsiyelerini şu şekilde sürdürdü: “Sevdiğiniz, mutlu olabileceğiniz ve kabiliyetinizin yüksek olduğu alanları belirleyin. O alanlar üzerinden çalışmalar yapın. Çalışmalarınızı bir yaşam biçimi olarak görün. Herhangi bir kavramı öğrenirken, ‘Bu benim hayatımda karşıma çıkabilir, bu bilgiye benim ihtiyacım olabilir, bunu öğrenmeliyim’ motivasyonuyla yaklaşın. Ayrıca mutlaka bir hedefiniz olsun. İnanın, hedef koyun ve azimle çalışın… Bunlar olursab aşarı peşinden gelecektir.” ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, yaptığı konuşmasını kendi kariyer sürecinden örnekler vererek tamamladı ve hem eğitim çalışmalarının hem de sertifika töreninin gerçekleşmesine katkı verenlere teşekkür etti.

- Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Öğrencilere, Köklere Bağlılık Mesajları Verdi -  
 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da törende öğrencilere seslendi. Gençlere “Özünüzden kopmayın” mesajı veren Vali Kumbuzoğlu, köklere olan bağlılığın başarıyla ilişkisine vurgu yaptı. Bireyin kendi özüyle uyumunun önemine değinen Aksaray Valisi, “Özünüz neyse aynen öyle devam edin. Bizim insanımız bunu istiyor. Hangi meslek olursa olsun kesinlikle özünüzden kopmayın, geldiğiniz yeri asla unutmayın. Çocukluk arkadaşlarınızı unutmayın, akrabalarınızı unutmayın, anne-babaya saygıyı ve sevgiyi asla unutmayın…” dedi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, konuşmasının devamında öğrencilere sınavlara hazırlıktan tercihlere, çalışma hayatından sosyal hayata uzanan geniş bir perspektifte deneyimlerini anlattı ve planlama yapmanın önemine dikkat çekti. 
- Mart Ayındaki Eğitimlere İİBF’nin Altı Bölümünden 93 Öğrenci Katıldı -  

Etkinlikte ASÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Gülin Tabakan ve İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş da birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda gençlerin eğitim ve istihdamına yönelik gerçekleşen staj çalışmalarına, teknik gezilere, kariyer söyleşilerine ve eğitim programlarına değinildi. ASÜ’de 4-21 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “İş Kulübü Eğitimlerine” Maliye ve İktisat Bölümlerinden 20’şer; Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden 13’er ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden 14 öğrenci olmak üzere, altı bölümden toplam 93 öğrenci katıldı. Eğitim süreci boyunca öğrencilere dörder günlük kurlar halinde CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş görüşmesi, işveren beklentileri, iş arama kanalları gibi teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.  
Yapılan konuşmaların ardından eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Etkinliği akademisyenler ve öğrenciler takip etti.  
 



Stokçuluğa 61 milyon TL ceza!
'Dayanıklı Sınıflar Hareketi Kursu' açıldı
TEV 57'nci yılında Ata'nın huzurunda
Diyanet vekaletle kurban bedellerini açıkladı
Alpagut Turan Federasyonu Türkiye As Başkanı Canan Ceylan oldu
Meteorolojiden 18 ile kritik uyarı
Jandarma'nın 'Sibergöz'üne 51 yakalama
Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi
SGK Başkanı'nın iddialarına açıklama
Kabine bugün toplanıyor
Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?
Hudut Kartalları geçit vermedi
İstanbul'da ele geçirilen silah haberleri manipülatif!
Türkiye'de en çok araç FSM Köprüsü'nden geçiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10232,92%-0,43
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 13.7 ° / 1.1 ° Güneşli
  • Salı 16.6 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli