Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

İnceöz;Belediyemiz Öğrenciler Yararına Çok Önemli Bir Hizmet Yapmış

İnceöz;Belediyemiz Öğrenciler Yararına Çok Önemli Bir Hizmet Yapmış

Milletvekili İlknur İnceöz, yapımında sona gelinen Yurt Kompleksi projesini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte belediyenin çalışmalarını yerinde görüp incelemeye devam ediyor.

Milletvekili İlknur İnceöz, yapımında sona gelinen Yurt Kompleksi projesini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Aksaray Belediye Başkan Haluk Şahin Yazgı, yurtlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi

? Üniversitemizin hemen karşısında 4 bloktan oluşan bir yurt tasarımını gerçekleştirmiştik. İlk iki tanesinin inşaatları % 95 seviyelerinde. Allah´tan mani olmazsa bir ay içinde ikisini de tamamlayıp gerekli peyzaj düzenlemesini yaptıktan sonra gelecek dönemde öğrenci alımına hazır olacak. Buradaki yurt kapasitemizin her birini 96´şar kişilik olarak düşündük. Çok katlı değil iki katlı ve orta kısmında da avlu alanının olduğu yeşil alanın bulunabileceği bu bölgelerle beraber çocuklarımızın gençlerimizin rahat bir ortamda hem derslerini çalışabilecekleri hem de vakitlerini geçirebilecekleri alanlar oluşturduk. Her bloğun altına da ortak yemekhaneler, spor salonları ve onların aktivitelerini yapabilecekleri farklı ünitelerle beraber gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. 4 Bloktan oluşuyor. Şu anda iki bloğu tamamladık. Allah nasip ederse gelecek senelerde de diğer iki bloğu da yapmayı hedefliyoruz.?

Milletvekili İnceöz ise yaptığı açıklamada öğrenci yurtlarının yatay olarak inşa edilmesinin önemine dikkat çekti. İnceöz   ?Belediyemiz tarafından yapılan öğrenci yurtlarımız bir kere çok güzel olmuş onu söyleyeyim. Burada fark edilmesi gereken başka bir konu dikey değil yatay mimariye ye çok önem verilmiş. Geniş bir arazi üzerine 96´şar kişilik Muhtemelen erkek yurdu olacak. Belediyemiz burada gerçekten çok önemli bir iş yapmış. Belediyemiz, Yeşil alan içerisinde yatay mimaride gençlerimizin çok daha farklı bir ortamda yetişebilmelerini ve farklı bir ortama erişebilme fırsatını, imkânını yapmış olduğu bu tasarrufla kazandırmış olacak. Yurdun içini gezdiğimizde yurt iki koridor içinde ayrılıyor. Ortada da çocukların gelip geçerken yeşilliği görebildiği doğa ile çevre ile iç içe temas ettikleri bir alan olacak. Diğer taraftan ifade ettiğim gibi yurtlarımızda çok güzel. Ben bu anlamda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.? Şeklinde konuştu.



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli