Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

İnceöz Müjdelerle Dönüş Yaptı

İnceöz Müjdelerle Dönüş Yaptı

İnceöz Müjdelerle Dönüş Yaptı

 

?Birinci müjde mağdur çiftçilere´

AK Parti´nin Antalya´da düzenlediği mitinge katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, burada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeler sonrasında Aksaray´a müjdelerle döndü. Geçtiğimiz Mayıs ayında sağanak yağış alan Aksaray´da tarlası ve ektiği ürünleri zarar gören çiftçilere ödenmek üzere 7 Milyon TL ödenek çıkarttıklarını belirten İlknur İnceöz, çiftçileri mağdur etmediklerini belirterek, 7 Milyon TL´nin ekinleri zarar gören tüm çiftçilerin hesabına aktarıldığını kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni bir görüşme daha sağladıklarını vurgulayan İnceöz, artı 3 Milyon TL daha ödenek çıkartıldığını söyledi.  Mayıs ayında meydana gelen sel sonrası gerekli bakanlık ve yetkililerle birebir görüşme sağladıklarını belirten İnceöz, olayın sürekli olarak takibini yaptıklarını söyledi. İnceöz, geçtiğimiz günlerde de 5 Milyon 200 bin TL daha ödenek alınarak çiftçilere ulaştırıldığını hatırlatarak, toplamında 15 Milyon 200 bin TL olan ödeneğin 12 Milyon 200 TL´sinin çiftçilerin hesabına yatırıldığını ve geriye kalan 3 Milyon TL´nin de Aksaray´a çıkarıldığını ve önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağını söyledi.

 

?İkinci müjde istimlak bedeli bekleyen vatandaşlara´

Yapımına başlanılan Aksaray ? Ortaköy Yolu´nda istimlak bedellerini bekleyen vatandaşlara da müjdeyi veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, istimlak bedeli bekleyen vatandaşlara ödenmek üzere 6 Milyon TL ödeneğin Aksaray´a gönderildiğini müjdeledi. Aksaray Ortaköy arısındaki 54 kilometrelik yol çalışmasının başladığını belirten İnceöz, bu yolun 22 kilometresinin bölünmüş, 32 kilometresinin de bir ağ standardında olmak kaydıyla yapımına başlandığını kaydetti. Yol yapımının 119 Milyon 750 bin TL´ye mal olduğunu belirten İnceöz, ?Şu an kamulaştırma çalışmaları devam etmekte. Yaptığımız görüşmeler neticesinde istimlak bedellerinin vatandaşa ödenmesi için 6 Milyon TL ödeneğin çıkartılmasını sağladık. Bu para önümüzdeki günlerde istimlak ve kamulaştırma bedellerini bekleyen tüm vatandaşlarımıza ödenecektir. Ayrıca geçtiğimiz Pazartesi günü yol yapımını alan firmamız Ortaköy´e şantiyelerini kurdu. Yol yapımı için tüm çalışmalar başladı. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 

?Aksaray yerli otomobil için hazır´

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray´a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık´ın yerli otomobil ile ilgili verdiği müjdeye ilişkin açıklama yapan AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray´ın yerli otomobil için tamamen hazır olduğu mesajını verdi. Türkiye´nin AK Parti iktidarları döneminde kendi silahını, kendi sanayisini, kendi otomobilini ve kendi uçağını yapmaya başladığını belirten Başkan Karatay, ?Türkiye bilimiyle, teknoloji ve sanayisiyle dünyaya göz kamaştıran bir ülke. Son günlerin önemli gündem meselelerinden bir tanesi olan yerli otomobili Sayın bakanımızın ağzından kamuoyuyla paylaştık. Sayın Bakanımıza şunu ifade etmek istiyorum ki, Aksaray yerli otomobil için hazır. Hem coğrafi konumu itibari ile hem de demiryolu ile birlikte limana ulaşacağımızı da düşünürsek, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyaya ulaşabileceğiz. Allah nasip ederse üreteci firma yetkilisi değerli büyüklerimizden randevu alıp en kısa sürede sayın bakanımızın da desteği ile biz yerli otomobili Aksaray´da üretmek istiyoruz. Savunma sanayiinde de çok önemli bir yere gelen Türkiye´de, Aksaray´ımız bu alanda da altyapısı ile hazır illerimizden bir tanesidir. Bu konuda da devletimizin, hükümetimizin yatırım konusunda Aksaray´ın göz ardı edilmemesini, Aksaray´ın öncelikli iller arasında yer almasını talep ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

?Aksaray anjiyo ünitesine kavuştu´

2015 yılı içerisinde Aksaray Devlet Hastanesi´nde kurulması planlanan anjiyo ünitesi büyük ölçüde tamamlanarak 2 Kasım´a hazır hale getirildi. AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, hastaneden il dışına sevklerin çoğunluğunu kalp ve damar hastalıkları kapsamında olduğunu belirterek, ?Aksaray halkının bu konudaki mağduriyetlerini gidermek adına ilimizde Kalp ve Damar hastalarına müdahale çalışmalarında son noktaya gelindi. Ağustos ayında ameliyathanenin dokuz masalı yeni yerine taşınması ile açılan alan 5 yataklı kalp damar cerrahisi yoğun bakımı ve 4 yataklı koroner yoğun bakımı olarak dizayn edildi. Geçtiğimiz Salı günü anjiyo ünitesinin içine anjiyo makinası kurulması ile 3. seviye yoğun bakım olarak planlan birimlerde fiziki şartlar tamamlanmış oldu. 2015 yılıyla anjiyo ünitesi için çalışmaya başlandı. Öncelikle İstanbul´da 3´er aylık eğitimlere giden Aksaray Devlet Hastanesi personelinin eğitimleri tamamlandı. Yeni açılan 9 masalı ameliyathanenin bir masası Kalp Damar Cerrahisi için dizayn edildi. Geçtiğimiz hafta anjiyo makinası kuruldu.  Kalp Merkezi için tıbbi cihazlar geldi, kurulumu ve kalibrasyonu devam ediyor. Koroner ve KVC Yoğun bakımların fiziki şartları tamamlandı. Sağlık Bakanlığı´nın kararı ile Ankara Yüksek İhtisas Kalp Hastanesi hem teknik hem de ekip olarak 1 yıl boyunca hastanemize destek olacak. Cihazların kalibrasyon ve kurulumu sonrası ilgili ruhsatlar alındıktan sonra tam olarak faaliyete geçecek. Anjiyo ünitesini 2 Kasım tarihinde hazır hale getirildi. Anjiyo ünitesini kuran firma ve hakem hastane personelinin deneme anjiyo almaya başlaması planlanıyor. Aksaray Devlet Hastanesi´nde kalp ameliyatlarının yapılabilmesi için 2 Kasım Tarihine hazırlanıyor? dedi.

 

?Küçük sanayimizi yemyeşil alana en hızlı şekilde taşıyacağız´

Siyaset ve işadamları katıldığı toplantıda Aksaray´la ilgili projeleri anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, küçük sanayi sitesinin 1950 yıllara ait bir proje olduğunu belirterek, sitenin en hızlı şekilde yeni ve yemyeşil alanına taşınacağını kaydetti. Türkiye´nin AK Parti iktidarlığıyla hizmetlerle tanıştığını dile getiren Bakan Işık, ?Aksaray, AK Parti iktidarında bakına sığmayan bir kent konumuna geldi. Türkiye´de en fazla yatırım yapılan ilk 3 ilden biri haline geldi. Bugün Allah´a hamdolsun 1. OSB´miz doldu, 2. OSB´mizde dolmak üzere ve 3. OSB´mizde de Brisa başladı, inşallah kısa zamanda da orası dolacak. Bir önemli noktamızda küçük sanayi sitemiz. Bugün özellikle gördük, küçük sanayi sitemiz artık tam olarak şehir merkezinde kaldı. Bizim bu sanayi sitelerimiz 1950´lerin projeleri. O günün şartları ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş projeler. Ama artık teknoloji değişti, ihtiyaçlar ve talepler de değişti. Biz, küçük sanayi sitelerinden yeşil sanayi sitelerine projesini başlattık. Şimdi AK Parti seçim beyannamemize de girdi. Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı, Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz hanımla, milletvekili ve adaylarımızla, il başkanımızla oturduk değerlendirme yaptık. İnşallah en hızlı şekilde küçük sanayimizi daha önceden belirlenen alana hep birlikte taşıyacağız. Biz bakanlık olarak bunun için gereken tüm krediyi en hızlı şekilde çıkaracağız ve oradaki sanayicilerimizin artık yem yeşil bir alanda bugünün şartlarına, ihtiyaçlarına cevap veren, çalışanların daha huzurlu, daha mesut olduğu, işverenlerinde daha huzurlu olduğu yeşil sanayi işitesini Aksaray´da kuracağız inşallah. Bu yüzden, Aksaray´dan çıkacak 3 milletvekili Türkiye´de tek başına iktidardır´? diye konuştu.

 

?Aksaray´a bilim merkezi kurulacak´

Aksaray´a bilim merkezi kurulacağını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, belediyenin belirleyeceği yere bilim merkezi kurulacağı müjdesini verdi. Bakan Işık, ?Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı biraz önce Konya´da bilim merkezini gördüklerini ve Aksaray´da da Konya kadar olmasa da bir bilim merkezi kurmak istediğini söyledi. Battım ki çok güzel bir düşünce, çalışmaları hemen başlatalım dedim. İnşallah belediyemiz güzel bir alan belirleyecek. Yavrularımızın daha küçük yaşta bilim sevmesi ve bilime merak duyması için şehrin çok dışında olmayan bir noktada sosyal ihtiyaçlara da cevap verecek bir yeri belirleyeceğiz. Sonra inşallah güzel bir bina yapıp, bizlerde TÜBİTAK olarak içinin bütün sergilerini belediyemize vereceğiz ve inşallah Aksaray´a bir bilim merkezi de kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 

?Millet rızkının peşinde işimize gücümüze bakalım´

Türkiye´nin 7 Haziran tarihinde bir meclis çoğunluğu ortaya çıkaramayan bir seçim yaşadığını belirten AK Parti Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, ?7 Haziran´da maalesef kısa sürede olsa istikrarsızlık ortaya çıkmıştır. Ne var ki, demokrasimizin 13 yıllık AK Parti iktidarlarında biriktirdiği güç, bir buhrana müsaade etmeden ülkemizi yeniden bir seçime taşıyabilmiştir. Bu ülkemiz için demokratik bir talihtir. 2002´den beri milletimizin TBMM´ye bahşettiği meclis çoğunluğu gücü, yani karar alabilen, yönetebilen, kanun yapabilen bir AK Parti Meclis gurubu üstünlüğü ülkemizi bütün krizleri demokratik bir şekilde aşabilme imkanına kavuşturmuştur. Bugün Türkiye, 13 yıllık bir istikrar döneminin yani, 13 yıllık AK Parti meclis üstünlüğünün ve 13 yıllık AK Parti iktidarlarının icraatının rahatlığını yaşamaktadır. 1 Kasım 2015 işte bu güzel demokratik imkanın kullanılışıdır. Bu açıdan 1 Kasım milletimiz için demokratik bir çıkış yoludur. Çünkü millet, kararını vermiş görünüyor. Millet işine gücüne bakıyor. Çünkü millet rızkının peşinde. 1 Kasım 2015 imkanını Türkiye´yi yönetilebilen ülke safhasına taşımak için sabırla sandık gününü bekliyor? şeklinde konuştu.

 

 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false