Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İnceöz İle Yazgı Birlikte Selçuklu Parkta İncelemelerde Bulundu

İnceöz İle Yazgı Birlikte Selçuklu Parkta İncelemelerde Bulundu

İnceöz İle Yazgı Birlikte Selçuklu Parkta İncelemelerde Bulundu

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın en önemli projeleri arasında yer alan ve eski TMO alanına inşa edilecek olan Selçuklu Park Projesi´nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Milletvekili İlknur İnceöz yaptığı açıklamada ? Şehirleşme konusunda çok ciddi adımlar atılan Aksaray´ımızda uygun olmayan şekilde yoğunluk ve sıkışıklık yaşanıyordu uzun yıllardır bundan 10 sene önce konuştuğumuz bir konuydu siloların kaldırılması ve taşınması ama bir türlü uzlaşma gerçekleşememişti. Aslında çok nizami olan bir konu belediye başkanımızın gayretleriyle çözüme kavuşturulması çok önemli. Silolar taşınmış şehir merkezinde nefes alacak şehrin akciğeri olacak şekilde bir park projesi gördük. Resmini gördüğümüz parkın havuzu şu anda yapılıyor yeşillendirmesi yapılacak. Daha sonrada bu projenin inşallah kütüphane ve konferans salonu ihalesi yapılacak. Ama Aksaray´lı hemşerilerimizin çok nezih bir parka kavuşabilmesi için öncelikle bunu ihale etti başkanımız. Böyle bütüncül birleşik bir projenin kısa sürede hayata geçecek olmasından dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda burası Selçuklu Mimarisine uygun yapılan bir kültür park olacak. İnşallah 15 Aralık´ta bitirilmiş olacak. Şehir merkezinde herkesin ulaşabileceği bir kütüphane olacak. Bu çok önemli havanın güzelliğine göre dışarda havanın durumuna göre içeride aktivitelerin gerçekleştirileceği muhteşem nezih bir yeri Aksaray´ımıza kazandıran belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum..?şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ?Selçuklu Park projemiz bu noktaya gelene kadar çok büyük emek sarf edildi. Harcama yapıldı. Allaha çok şükür şu anda bitme aşamasına gelindi. Bu parkımızı gelecek ayın ortalarında teslim alıp vatandaşlarımızın kullanımına açtıktan sonra gelecek aylardan itibaren de inşallah inşaatımızın ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Tabi inşaat büyük olduğu için o 1-1,5 yıl gibi sürecektir. Ama o süreçte tamamlandığı zaman bu bölge bu şehrin hem nefes alabileceği bir nokta olacak. Hem de kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir alan olacak. Çünkü Aksaray´ımızda ne bu kadar büyük bir konferans salonun ne de kütüphanemiz var. İki etkinliğinde bu noktada paylaşılacağı bir alan oluşturacağız ?dedi.

Milletvekili İlknur İnceöz ve Başkan Yazgı ile belediye meclis üyeleri ve parti teşkilat mensupları park alanında çalışmaları yerinde incelediler.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli