Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İnceöz Engelliler Haftası`nda Aksaray`a iki müjde verdi

İnceöz Engelliler Haftası`nda Aksaray`a iki müjde verdi

İnceöz Engelliler Haftası`nda Aksaray`a iki müjde verdi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz`den, Engelliler haftasında Aksaray`a iki müjde geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 7´sini engellilerin oluşturduğuna, ailelerle birlikte düşünüldüğünde engelli konusunun 25-30 milyon insanı ilgilendirdiğine dikkati çekti. AK Parti iktidarı ile çığır açan çalışmalara imza attıklarına işaret eden İnceöz, "Engellilerin normal hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür" diye konuştu. 

İnceöz, "Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge engellilik sorununu insan hakları sorunu olarak ele almaktadır. Dolayısıyla, Engellilerimize hak ettikleri eşitlik ve iyilikleri sağlamak, hem insanlık borcumuzdur, hem de çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereğidir. Engelli kardeşlerimizin, kimseye muhtaç olmadan, hayatın içerisinde sorunlarına çözüm bulması, hepimizin ortak hedefi olması lazım. Biz engelliler konusunu iktidar muhalefet değil insani bir mesele, partiler üstü bir mesele olarak görüyoruz´´ diye konuştu.

İNCEÖZ: ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Anayasa´nın 10. maddesinde engelliler için pozitif ayrımcılık yapılmasına imkân veren düzenlemenin AK Parti iktidarları döneminde yapıldığına dikkat çekerek; 

?Hükümetlerimiz 16 yıldır engelliler konusuna daima öncelikli yaklaşmış, evde bakım, çalışma hayatına katılım konusunda engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılığı teşvik ettiği gibi bunu kanunlarla da desteklemiştir. AK Parti, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adaletle sarmak amacıyla, engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel, en ivedi görevleri arasında kabul etmiştir? dedi.

İNCEÖZ`DEN AKSARAYLI ENGELLİLERE GÖREN GÖZ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde Türkiye`nin yaşadığı büyük değişimle engellilerin eğitim-öğretim imkânlarını iyileştirerek, istihdamlarını kolaylaştırarak, topluma kazandırmanın çabası içerisinde olduklarının altını çizen İnceöz, ?Engelliler haftasında, Aksaray´ımızdaki engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak iki müjdeyi de buradan vermek istiyorum? dedi. 

Bugüne kadar binlerce görme engelliye dağıtılan ?Gören Göz? cihazlarında yeni dağıtımların başlandığı bilgisini veren İnceöz, 41 ilde 5 bin ?gören göz´ cihazının dağıtımının yapılacağının altını çizerek, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde görme engelli kardeşlerimizin faydalanması için 85 ?Gören Göz? cihazının Aksaray´ımıza tahsisini gerçekleştirdik. Şimdiden görme engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun? dedi.

İNCEÖZ: GÖREN GÖZ İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI

Gören Göz cihazı sayesinde görme engellilerin internete girebileceklerinin, sosyal medyayı kullanabileceklerinin sesli kitap okuyucu sayesinde istedikleri eserleri okuyabileceklerinin ve cihazda bulunan navigasyon sayesinde istedikleri yere kolayca, kimseye ihtiyaç duymadan ulaşabileceklerini kaydeden İnceöz, ?Görme engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ?Gören Göz? cihazları için Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne müracaatlar başladı. Buraya başvuran engelli kardeşlerimizin ekonomik durumları ve görme engelleri dikkate alınarak cihazların teslimi gerçekleştirilecek. Gören göz cihazları için önceliğimiz ekonomik durumu bu cihazı almaya yetmeyen Aksaraylı aileler ve görme engeli en üst seviyede olan kardeşlerimiz olacak? dedi. 

AKSARAY`A ENGELLİ MİNİBÜS MÜJDESİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttükleri görüşmeler neticesinde, Aksaray`a ?özel engelli minibüsü?`nün tahsis edildiği müjdesini verdi. 

İnceöz ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmelerimizi neticelendirdik. Hafta başında Aksaray`ımızdaki engelli kardeşlerimizin kimseye ihtiyaç duymadan daha rahat bir biçimde yolculuk etmelerine imkan sağlayacak engelli minibüslerimiz İl  Müdürlüğümüze teslim edilecek ve bu asansörlü minibüslerimiz engelli vatandaşlarımızın hizmetine en kısa zamanda sunulacak? dedi. 

?Asansör donanımı ile engelsiz olarak tasarlanan bu minibüsle engellilerimizin ulaşım ihtiyacını kolaylaştırmayı, onların kimseye ihtiyaç duymadan evden çıkmalarını ve sosyal hayata daha kolay karışmalarını amaçlıyoruz? diyen İnceöz ?Engelli minibüsümüz Aksaray`da sürekli bir şekilde engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek ve birçok işi kolaylaştıracak. Şimdiden engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun? şeklinde konuştu.

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli