Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, “ŞİMDİ BİR OLMANIN, BİRLİK OLMANIN ZAMANI”

İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, “ŞİMDİ BİR OLMANIN, BİRLİK OLMANIN ZAMANI”

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları hakkında “Yaptırımlar uygulayanı değil, uygulanan ülkeyi güçlendirir” diyen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Şimdi bir olmak, birlikte olma vakti” dedi.

Suriye’nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekâtının başarıyla devam ettiğini kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “500’ün üzerinde bölücü terör örgütü Kahraman Mehmetçiğimiz tarafından etkisiz hâle getirildi. Türkiye’nin bu kararlı operasyonu Batı’yı şaşkına uğrattı. İlk günlerde sessiz kalan Batı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı operasyonları ile YPG’nin biteceğini anlayınca devreye girdi. Önce açıklamalar geldi, sonra YPG’nin arkasında durdular. ABD tarafından üç bakanımıza yaptırım geldi. Bunları Amerika daha önce de denedi. Ama bizim Türkiye olarak bir ve beraber olduğumuz unuttular. Artık böyle kararlarla bizleri korkutamazlar. Ekonomik korku ise çoktan aşıldı” dedi.

Türkiye’nin geçmişinde etnik kökene karşı hiçbir eylemin gerçekleşmediğini vurgulayan İl Başkanı Altınsoy, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtı, ülkenin güvenliğini sağlamak, bölgeyi DEAŞ, PKK ve YPG unsurlarından temizlemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamak amacındadır. Aynı zamanda bu harekât Suriyeli mültecilerin artık kendi evlerine dönmeleri ve var olan göç risklerine karşı alternatif bir lokasyon alanı olması sebebiyle de büyük önem taşımaktadır. Suriye’de yaşanan kaos ve iç karışıklık, sosyoekonomik yansımalarını hâlihazırda NATO ülkeleri üzerinde göstermektedir. Türkiye’nin meşru, haklı ve uluslararası hukuka uygun terörle mücadelesi esnasında, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin uzantısı olan lobiler fırsattan istifade ile Batı ülkelerinde türlü dezenformasyonlara sebep olmaktadır. Bu kirli yapıların ortaya attığı son yalan söylem ise Türkiye’nin oluşturacağı güvenli bölgede etnik temizlik yapacağı iddiasıdır. Ülke tarihimizde herhangi bir etnik veya mezhepsel temizlik söz konusu olmamıştır. Yakın tarihte başarıyla gerçekleşen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları bu iddianın aksini kanıtlayacak en somut örneklerimizdir.”

Şimdi bir olmanın, birlik olmanın zamanı olduğuna işaret eden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Bu harekatın bir amacı var. Bu amaç doğrultusunda sürecektir. Biz bu tür ihtimalleri de düşünerek harekatımızı yaptık ve sürdürüyoruz. Yaptırımlar uygulayanı değil, uygulanan ülkeyi güçlendirir. Mehmetçiklerimiz ve vatanımız için hep birlikte dimdik bir duruş sergileme vaktidir. Vatan sınırlarımızın terörden arındırılması ve güvenli bir bölge oluşturulması hepimizin yegane dileğidir.”
             



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli