Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

İki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

Aksaray Merkeze ilçesine bağlı Çağlayan köyünde iki kardeş arasında yıllardır süre gelen husumet barışla son buldu.

iki kardeş arasında yıllardır süre gelen husumet, Aksaray valisi Aykut Pekmez´in önderliğinde ve himayelerinde, Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir ve Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli ve Aksaray Belediye Meclis Üyesi, Nurettin Yar´ın destekleri ile başlatılan girişimler son buldu.

Aksaray Merkeze Bağlı Çağlayan Köyü Cemevi´ndeyapılan barış yemeğine Alacak verecek nedeni ile aralarında husumet bulunan Bayram Ali Aygün ve yakınları, Murtaza Aygün ve yakınları, Aksaray Vali Yardımcısı Armağan Önal, Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli, Aksaray Belediye Meclis Üyesi Nurettin Yar ve Aile eşrafı katıldı.

10 yıl süren bu husumetten sonra barışta emeği geçen herkese teşekkür eden Aksaray Vali Yardımcısı Armağan Önal ?Bu Köyden çıkan barışın tüm Türkiye coğrafyasına hakim olmasını diledi. Önal "Bugün hayırlı bir gün için buradayız. Bu güzel barışa vesile olan, bugün bize bu mutluluğu yaşatan, bu barışta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizler artık bir arada olmalıyız, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra iki aile arasında da bu tür husumetler olmaz, sürekli barış ortamında yaşarlar? dedi.

Aksaray Garnizon ve Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir ise? Öncelikle Aksaray Ticaret Borsası Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu olayı başından beri takip ederek güzel bir sonuca ulaştık. Bu barışın öncelikle köyümüze daha sonra Aksaray´ımıza, Bölgemize ve Türkiye´mize hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök? köyümüzün ticaret erbaplarından Bayram Ali Aygün ve Murtaza Aygün kardeşlerimizin arasındaki kırgınlığın, fitne ve fesattın, kötülüklerin bundan sonra bir daha olmaması için inşallah sayın valimizin himayelerinde alay komutanımızın da destekleri ile bu birlikteliği sağladık.  Bizler bir yıldan beri bu sürecin içerişindeyiz. Nurettin Yar Ağabeyim ve Kani Yerli başkanım ile beraber, iki aile ile de yakın dostluğumuz var. Bizler iki dostumuzu da bir araya getirerek çoluğunu çocuğunun ticaretlerine devam edebilmeleri için, hayatlarını makul mantık çerçevesinde sürdürebilmeleri bizler için çok önemli idi. Bizim sektörümüzün de kanaat önderleriydiler. Aksaray da hayvancılık dendiğinde akla ilk gelen ailelerden birisi de Aygün ailesi idi. Oluşan bu olumsuzluklardan dolayı kendileri bu sektörüde bırakmak zorunda kaldılar. İnşallah bundan sonra aralarında bir anlaşma sağlandı. Bundan sonra böyle bir ortamın yaratılmaması konusunda bizlere söz verdiler. Sizinde huzurunda bu sözü teyit eder barış sağlanacaktır. Biz bu olaydan çok memnunuz. Allah ta kendilerini inşallah memnun eder.  Bu güzel olaya vesile oldukları için sayın valimize ve komutanımıza sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım dedi.

Konuşmalardan sonra her iki Akrabanın sakinleri el sıkışarak barıştılar. Tören, yemek verilmesinin ardından sona erdi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu