Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Projesine AHİKA`dan Destek

Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Projesine AHİKA`dan Destek

İlimiz sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi?nde turizmin geliştirmesine yönelik önemli adımlar atılıyor.

        İlimiz sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi’nde turizmin geliştirmesine yönelik önemli adımlar atılıyor.

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Fizibilite Projesi’ Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Programına alınarak desteklenmeye layık görüldü.

        Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programına yıl içerisinde TR71 Bölgesinde bulunan 5 ilden 34 başvurunun yapıldığı, bu projelerden 6 tanesinin Aksaray iline ait olduğu bildirildi. Aksaray adına sunulan projelerden 3 tanesi AHİKA tarafından başarılı bulundu. Aksaray Belediyesinin  “II.Kılıçaslan Hamamının Turizme Kazandırılması Projesi”, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının “Aksaray İli Yatırım ve Tanıtım Kataloğu Projesi” ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün “Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Fizibilite Projesi” Aksaray’dan desteklenecek projeler arasında yer aldı

        Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, Ahiler Kalkınma Ajansının bölgemizde uygulanan proje ve yatırımlar için önemli bir kuruluş olduğunu, Ajansın kurulduğu günden bu yana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak AHİKA’ya Mali, Teknik ve Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sürekli projeler sunduklarını belirtti. Doğan, son olarak Doğrudan Faaliyet Desteği çerçevesinde hazırladıkları Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Fizibilite Projesinin Kalkınma Ajansı’ndan geçmesinin kendilerini çok sevindirdiğini, bu proje ile ilimizin en önemli turizm merkezi olan Ihlara Vadisi’nde iniş ve çıkışı kolaylaştıracak sistemlerin bilimsel bir araştırmayla belirleneceğini söyledi.

      En Uygun Yer ve Sistem Araştırılacak

        Doğan; ‘Ihlara Vadisi’nde yürütülecek fizibilite çalışmalarıyla, vadiye iniş ve çıkış için en uygun yerin ve sistemin tespit edileceğini ve bu tespit sonucunda Ihlara Vadisi’nin doğal ve tarihi dokusuna zarar vermeden Koruma Kurulu onaylı iniş çıkış sistemleri projesinin hazırlanacağını belirtti. Ihlara Vadisine kurulacak sistemin tüm mevsim şartlarına uyumlu özellikle yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara fayda sağlayacak nitelikte bir proje olacağını ifade eden Doğan, yapılacak bu çalışma ile yıllardır Vadibaşı girişinde yaşanan önemli bir sorunun çözüleceğini, bu durumun Ihlara Vadisine gelen turist sayısına ve ziyaretçi memnuniyetine olumlu yönde katkı sağlayacağını vurguladı.

        İçerisinde geniş ve çok önemli unsurları barındıran Ihlara Vadisinin tüm yönleri ile ziyaretçilere sunulması yönünde Kültür Turizm Bakanlığı ve Valiliğimiz desteğinde daha başka çalışmaların da yürütüldüğünü belirten Doğan, Vadide uygulanacak iniş-çıkış sistemleri projesine ilaveten, elektrik, kamera güvenlik, yürüyüş yollarının düzenlenmesi, fresklerin restorasyonu, tehlikeli kayaların düşürülmesi ve girişteki tesisin modernizasyonu gibi projelerin de tüm hızıyla devam ettiğini, ayrıca Vadide trekking, balon vb. aktivitelerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade etti. 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false