Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ihlara Film Festivali Meyvelerini Vermeye Başladı

Ihlara Film Festivali Meyvelerini Vermeye Başladı

Son yıllarda ilimiz ile ilgili gerçekleştirilen fuar, festival, tanıtım günleri, tanıtıcı televizyon yapımları,

Son yıllarda ilimiz ile ilgili gerçekleştirilen fuar, festival, tanıtım günleri, tanıtıcı televizyon yapımları, sinema, film çekimleri ve benzeri faaliyetlerle ilimizin tanıtımı yönünde önemli adımlar atılıyor.

 

 Yapımını Roll Caption filmin üstlendiği, yönetmenliğini Özgür BAKAR’ın yaptığı “Kayıp Köy” adlı sinema filminin çekimlerine Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerimizde başlanıldı. Korku filmi tarzında yapılan Kayıp Köy’ün çekimleri Güzelyurt Manastır Vadisi, Saratlı Yeraltı Şehri ve Demirci Kasabası’nda devam ediyor.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN konu ile ilgili yaptığı açıklamada, son yıllarda ilimizin tanıtımına yönelik çalışmaların hızlandığını; fuar, festival, tanıtım günleri, tanıtıcı televizyon yapımları ve benzeri çalışmalara ilaveten özellikle Aksaray Belediyesi ve Valiliğimizce bu yıl birincisi düzenlenen Ihlara Film Festivali sonrasında Aksaray’ın film, dizi ve sinema yapımcılarının dikkatini çekmeyi başardığını belirtti. Doğan,  festival kapsamında ilimize gelen ve Aksaray’ın tarihi, turistik bölgelerini gezen yapımcı, yönetmen ve oyuncuların Aksaray’a hayran kaldıklarını ve sonraki süreçte de ilimizdeki mekânlarda çekimler yapmaya başladıklarını bildirdi.

 

Doğan, Eylül ve Kasım ayı itibariyle Aksaray sınırları içerisinde önemli sinema filmlerinin çekimlerine başlanıldığını, ülkemizin ünlü sanatçı ve yönetmenleri tarafından çekilecek olan bu filmlerin ilimizin tanıtımı çalışmalarına ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

 

“Yitik Kuşlar”, “Buğday”, “Kayıp Köy”, “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” gibi sinema filmlerinin ana çekim mekânlarının Aksaray olduğunu belirten Doğan, ilimizin tanıtımı çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak olan bu projelerin Aksaray’da gerçekleştirilmesinde Valiliğimiz ve özellikle Aksaray Belediyesi’nin çok önemli destek ve katkılarının olduğunu belirterek ilerleyen süreçte özellikle Güzelyurt İlçesinde bir dizi film çekimin yapılması yönünde de girişimlerin devam ettiğini vurguladı.

 

İlimizin tanıtımı çalışmalarının ulusal ve uluslararası mecralarda güçlü bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Doğan, dizi, film, sinema, yazılı ve görsel basın ile sosyal medya unsurlarının etkili bir şekilde kullanılması sonucunda Aksaray’ın tanıtımı ile ilgili daha iyi neticelerin alınabileceğini sözlerine ekledi.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli