Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

IHH Kardeşçe paylaştı Aksaraylıdan bol dua aldı

IHH Kardeşçe paylaştı Aksaraylıdan bol dua aldı

(İHH) gezici aşevi Aksaray´a gelerek Yavuz Sultan Selim Mahallesinde yaklaşık 3000 kişiye Kapalı Pazar Yerinde İftar verdi.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gezici aşevi Aksaray´a gelerek Yavuz Sultan Selim Mahallesinde yaklaşık 3000 kişiye Kapalı Pazar Yerinde İftar verdi. İHH Aksaray Şubesi Başkanı Önder Özkan şunları söyledi. ?İHH Gezici Aşevi TIR´ı ile ilimizde ilk kez halkımıza iftar vermiş olduk. Bu TIR her yıl Ramazan ayında iftar vermek için şehir şehir gezen TIR önceden belirlenen illerde iftar vermektedir. Bu yıl da iftar vermek için şehrimize gelen TIR sayesinde hemşerilerimize Ramazan ayının bereketinden farklı bir şekilde istifade etmelerini sağladık. İftar etkinliği kapsamında Aksaray´da yetimlerimizle, halkımızla buluştuk. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazanın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum. Bu akşam iftarda beni bir şey çok duygulandırdı görevli arkadaşımız yaşlı bir amcaya yemek veriyor.Yaşlı amca şunları söylüyor ?Doldur oğlum. Epeydir kursağımdan et inmiyordu" demiş. Bu söz bütün yorgunluğumuzu üzerimizden atmamıza sebep oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aksaray´da, Türkiye´de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunarak, yetim iftarları düzenleniyor, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılarak, bayramlık giysiler hediye ediliyor, kumanyalar dağıtılıyor, iftar sofraları kuruluyor, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuluyor. Aksaray´da yaklaşık 3000 kişiye iftar vererek kardeşliğimizi bir kez daha gündeme getirdik.

 Geçtiğimiz hafta Dünya Yetimler günü dolayısıyla Aksaray Valimiz Sayın Şeref Ataklı ve Belediye Başkanımız Yetimler için yemek verdiler. Aksaray Valiliği Orhan Ağaçlı ´da yetimleri sevindirirken Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı Zinciriye Medresesinde 2. İftar yemeği verdi.

20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. Ramazan´da beş kıtaya uzun yolculuklar yapan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalıyor, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyor.

Bu yıl ?Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan´ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyor? dedi.

 



Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Bütçe, Mart'ta 209 milyar TL açık verdi
MSB: 12 terörist havadan etkisiz!
İşsizlik verileri açıklandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli