Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

İGF II. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

İGF II. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

İGF II. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu´nun ikinci olağan genel kurul toplantısı Konya´da yapıldı. Konya Özkaymak Otel´deki genel kurula federasyona üye Konya, Ankara, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve delegeleri ile BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı katıldı.

Divan Başkanlığına Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Divan Üyeliklerine de Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Turpçu ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran´ın seçildiği kongrenin açılış konuşmasını İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar yaptı. "Hoşgörü şehri Konya´ya hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında Alemdar, 14 Ağustos´ta yapılması gerekirken hain darbe girişimi ve akabinde ilan edilen olağanüstü hal nedeniyle 5 Kasım´a ertelenen 2. olağan genel kurulun, yüksek bir katılımla gerçekleşmesi nedeniyle cemiyet başkanlarına ve genel kurul üyelerine teşekkür etti. Alemdar, "On ayrı terör örgütüyle aynı anda mücadele eden, yetmiyormuş gibi AB ve ABD ile de hem Suriye ve Irak´ta hem de ülke içinde terör destekçisi siyasetçilerin tutuklanması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren devletimizin yanındayız. Sağduyulu Anadolu medyası her zaman olduğu gibi şimdi de vatanının ve milletinin birliğini, bütünlüğünü ve bölünmezliğini savunmaya, demokrasi ve cumhuriyete bağlı vazifesini yapmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye´nin kurulduğu günden bu yana sürekli batılı güçler tarafından kuşatma altında tutulduğunu, kendi başına karar vermeye kalkıştığı anda da türlü türlü algı operasyonlarına, yıkıcı ve bölücü terör faaliyetlerine muhatap olduğunu belirten Alemdar, "Anadolu basını olarak bizler, kendimizi küçük görmeyip, her daim vazifemizi en iyi şekilde yapmaya, algı operasyonlarına kapılmadan devletimizin ve milletimizin yanında ve arkasında durmaya devam edeceğiz. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu da işte bu düşünceden doğdu ve sesimizin daha gür çıkması için kuruldu. İnşallah, her türlü terörün bir ve beraber olarak üstesinden geleceğiz" dedi.

Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı da yerel basının önemine değindiği konuşmasında örgütlü faaliyetlerin daha başarılı olduğunu bu yüzden cemiyetlerin ve federasyonların daha güçlenmesini temenni ettiğini söyledi. Divan Başkanlığını yürüten Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu´nun faaliyetlerinden bahsetti.

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde İGF Genel Başkanı Adem Alemdar Genel Başkanlığa yeniden seçildi. İGF´nin yeni kurulları şu şekilde oluştu:

 

BAŞKAN: Adem Alemdar

YÖNETİM KURULU (ASİL): Mehmet Emin Turpçu, Cengiz Selci, Ali Südemen, Osman Hakan Kiracı, Hüseyin Oğuz, Alpaslan Başaran, Osman Koca, Üstün Tuncer

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Atila Yılmaz, V. Vedat Özkeleş, Ferhat Özler, Mehmet Özdemir, Nazmi Çalışkan

DENETİM KURULU (ASİL): Sefa Özdemir, Bilal Bölükbaş, Yakup Arıöz

DENETİM KURULU (YEDEK): Gürsel Seçilmiş, Doğan Özmen, Ahmet Özhan

ONUR KURULU (ASİL): Lokman Koyuncuoğlu, Yavuz Malkoç, Ayşe Oğuz

ONUR KURULU (YEDEK) : Adem Özpamuk, Yasin Can, Ragıp Cihat Mencet        

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU (ASİL): İ. Nazmi Bilgin, Mustafa Arslan, Savaş Kıratlı, Mustafa Yoldaş, Ahmet Baydar

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU (YEDEK): Kıvanç Şimşek, Erdoğan Budak, Süleyman Tuzcu

KONFEDERASYON DELEGELERİ (ASİL): İ. Nazmi Bilgin, Adem Alemdar, Sefa Özdemir, Mustafa Arslan, Lokman Koyuncuoğlu, Savaş Kıratlı, Osman Hakan Kiracı, Alpaslan Başaran, Ali Südemen, Bilal Bölükbaş, Hüseyin Oğuz, Şeref Yaşar, Mehmet Emin Turpçu, Yakup Arıöz, Cengiz Selci, Osman Koca

Üstün Tuncer, Kerem İşkan.

KONFEDERASYON DELEGELERİ (YEDEK): Mehmet Özdemir, Doğan Özmen, Hüseyin Ölger, Yasin Can, Perihan Ersin, Süleyman Tuzcu.



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı