İdlib'e eğitim ve ısınma desteği

İdlib

İDLİB'E EĞİTİM VE ISINMA DESTEĞİ

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 11. İyilik Tırını dualarla İdlib'e gönderdi. 

Suriye'ye gönderilen yardımların yerinde denetlenmesi ve yapılan çalışmalara şahitlik amaçlı Aksaray'dan beş kişilik bir heyet Reyhanlı üzerinden Afrin'e gitmişti. İHH'nın Suriye'de yaşlılar, yetimler, yaralılar, hastalar ve sivil halk için yaptıkları hizmetlere şahit olan heyet, yaptıkları ziyaretin akabinde, bölgede gıdanın yanısıra çadırlarda soba, yakacak ve çocukların öğrenim görmeleri için okul malzemelerine ihtiyaçları olduğunu bildirmişlerdi.

Kandilimiz mübarek nu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, Suriye ziyareti sonrası sosyal medya üzerinden çağrıda bulunduklarını, ayni bağışlarla 300 soba, okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinin kısa zamanda tedarik edildiğini ifade etti. 

EĞİTİM EN ÖNEMLİ YARDIM
Bir ay önce Aksaray'da 20 okulda kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten İHH Başkanı Özkan, gönderilen yardımların içinde en çok önem verdikleri yardım malzemelerinin eğitim ile ilgili olduğunu söyledi. Dokuz yıldır çadır hayatına mahkum milyonu aşkın insanın varlığına vurgu yapan Özkan, eğitilmeyen her bir bireyin kolaylıkla terörize edilebileceğini, böylelikle kendilerine ve başkalarına zarar verme riskinin olabileceğini belirtti. Bu bağlamda ayni bağış olarak bölgeye okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri gönderildiğini ifade eden Özkan, iyi niyetlerin büyük yardımlara dönüşmesinden duydukları sevinci dile getirdi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, büyük çatışmaların ve dramların yaşandığı günümüz dünyasında Aksaray'ın komşuluk, kardeşlik imtihanını çok başarılı bir şekilde verdiğini sözlerine ekledi ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

İyilik tırı, Vaiz Mehmet Eser'in yaptığı dua ile yola çıktı. 



OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama
Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor”
Bakan Yerlikaya: Yangınzedelere 21,6 milyon TL destek... Orman Yangınlarında 184 konut hasar gördü
Terörle mücadeleye kararlı devam... Son bir haftada sınırda 203 şahıs yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan yolcusu
Lazer kesim,
MEB’den LGS ve YKS tercihlerine güçlü destek... 81 ilde Tercih Danışmanlığı Birimi kuruldu
Teknogirişim Rozeti Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Teknogirişim Rozeti ile yenilikçi girişimler destekleniyor
ANSEDER yeni dönem vizyonunu belirledi
İzmir İtfaiyesi, Çeşme'nin dört bir yanında görevde
MEB'in bütçe yönetimine yapay zeka desteği
ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi
Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı
Türkiye’nin ilk İklim Kanunu TBMM’de yasalaştı
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli