Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Hisarcıklıoğlu´nu Aksaray Bağrına Bastı

Hisarcıklıoğlu´nu Aksaray Bağrına Bastı

Hisarcıklıoğlu´nu Aksaray Bağrına Bastı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aksaray Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Aksaray´ın Yükselen Değerleri ödül törenine katıldı.? Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yönetim kurulu ve meclis üyelerini tebrik eden Hisarcıklıoğlu, müthiş vizyoner bir iş yaptıklarını söyledi. 

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, ödül alacakları tebrik ederek, ?Bunlar Aksaray´ın geleceği. Bunlara Aksaray ve gençlerimizin geleceği için gözümüz gibi bakmalıyız? dedi. Aksaray´da güzel bir tablo olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, gördüğü birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Aksaray´ın ekonomik rakamları hakkında bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, işyeri sayısındaki artışın Türkiye´de yüzde 5 iken, Aksaray´da yüzde 6 olduğunu söyledi.

 Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: ?Kurumlar vergisi mükellefi artışında Türkiye ortalaması yüzde 2 artarken, Aksaray´da yüzde 3 olmuş. Gelir vergisi mükellefi artışında ise Türkiye yüzde 1, Aksaray yüzde 5 artmış. Aksaray işsizlik sıralamasında en az işsizlik olan 5 ilden bir tanesi. Aksaray´da işsizlik yok. Türkiye´de istihdam yüzde 5 artarken, Aksaray´da bu rakam yüzde 11 olmuş. Karşılıksız çıkan çeklerin oranı ise Türkiye ortalamasının yarısı kadar. Bu Aksaraylının borcuna sadık olduğunu gösteriyor?.

 Aksaray´da tarım, ticaret ve sanayi olduğunu belirten TOBB Başkanı, tek eksiklerinin turizm olduğunu, bu eksikliğin de giderildiğinde Aksaraylının yapamayacağı şey olmadığını söyledi.

Bölgede "Umut Var Gelecek Var "Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök,  İç Anadolu Bölgesinin ve Aksaray´ın önemini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle sayın TOBB Başkanıma teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdı. Aksaray´ın ekonomik rakamlarını açıkladı ve bizleri bilgilendirdi. bende bölgemiz ve ilimizden bahsetmek istiyorum.

İç Anadolu Bölgesi; Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Karaman, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, AKSARAY olmak üzere 13 ilden oluşur.

Türkiye´nin; 783 bin 562 km²´lik yüzölçümünün,  189 bin 456 km²´sini, yani   %24´nü  77 milyon 969 binlik nüfusunun, 12 milyon 400 binini,  %16´unu , 550 milletvekilinin,  88´ini,  %16´sıni, 106 bin 321 şehidin,  23 binini, %20´sini Ulusal gelirin, % 20´sini, İÇ ANADOLU bölgesi sağlamaktadır. Yani anlıyoruz ki İÇ ANADOLU BÖLGESİ Türkiye ?nin MİHENK TAŞIDIR.

İlimiz 10 bin yıllık geçmiş tarihi ile dünyada üç kentten birisidir. İlk beyin ameliyatı, ilk bakır demir ticareti ve yine ilk buğday tarımı Aksaray´da yapılmış ve insanlığın tüketimine sunulmuştur. Aksaray kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ticaretin ve dünyanın kesişme noktasıdır. Türkiye´nin omurgası Anadolu şehirlerinin bel kemiğidir. Aksaray tarihi ve turizmiyle beraber olmazsa olmaz sektörü tarım ve hayvancılığa ve buna bağlı olan sanayisi ile kalkınmışlığını ve zenginliğini sağlamalıdır.

İstihdam bakımından; %79´u tarımda, %15´i sanayide, %5´ide hizmet sektöründedir. 400 bin nüfusu, 420 bin hektar tarım alanı, 200 bin büyük baş hayvan varlığı, 650 bin küçük baş hayvan varlığı, 700 bin ton günlük süt üretimi, 50 bin tonluk et üretimi, 23 adet ulusal düzeyde süt fabrikası, 11 adet yem fabrikası,  3 adet süt fabrikası, Türkiye´nin şeker ihtiyacının % 9´unu, Çerezlik ayçiçeği ihtiyacının % 15´ini, Yağlık ayçiçeği ihtiyacının % 6´sını, Kabak çekirdeğinde Türkiye 3.sü,

Arpa üretiminde Türkiye 2.si, Markamız olan yonca ve silajlık mısır üretiminde iç piyasayı karşıladığımız gibi çevre ülkelere de ihraç eder durumdayız. Dünyanın en iyi yarış atlarının olduğu ülkelere sadece Aksaray yoncası gitmektedir.

Buda bizleri onurlandırmaktadır gururlandırmaktadır.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli