Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Himmet Karadal Profesör Kadrosuna Atandı

Himmet Karadal Profesör Kadrosuna Atandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyelerinden Himmet Karadal, İktisadi ve İdari Bilimler

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyelerinden Himmet Karadal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı. Akademisyen olarak Erciyes, Çanakkale Onsekiz Mart ve Abant İzzet Baysal Üniversitelerinde, 2001 yılından bu yana da Aksaray Üniversitesi’nde görev yapan Himmet Karadal, “Aksaray İli Rekabet Gücü Analizi ve Gelişim Stratejileri” ile “Girişimcilik” konularında yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor.

- Prof. Dr. Himmet Karadal Kimdir? -

1966 yılında Aksaray’da doğan Himmet Karadal ilk, orta ve lise öğrenimini Aksaray’da tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda tamamladı. 19 Ağustos 1994’te “İşletme Bilim Uzmanı”, 5 Nisan 1999’da “Bilim Doktoru” unvanı aldı. 5 Ocak 2009’da “Yönetim ve Organizasyon” bilimi alanında “Üniversite Doçenti” unvanı ve yetkisi kazanan Karadal, 13 Haziran 2014 itibarıyla Profesör kadrosuna atandı. Prof. Dr. Himmet Karadal’ın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makale, bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan tebliğ ve kitap bölümlerinden oluşan, yayımlanmış yüzden fazla bilimsel eseri ve kitap editörlükleri bulunmaktadır. Yayınları çok sayıda atıf almıştır. TÜBİTAK Bilimsel Yayın Teşviki ödülü kazanan Karadal, ondan fazla akademik dergide Hakemlik yapmaktadır.

 - Çok Sayıda Sempozyumda Konuştu -

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde Yönetim ve Organizasyon, Toplum Bilimi, İşletme Bilimi, Girişimcilik ve Stratejik Yönetim gibi dersler veren Karadal, bilimsel araştırma ve incelemeler yapmak üzere ABD’de (Northern Virginia Community College) misafir araştırmacı (Visiting Scholar) olarak görevlendirme ile bulundu. Erasmus Öğretim Elemanı Hareketliliği kapsamında, Transilvania University of Brasov’da (Romanya’da) ders verdi. Türkiye başta olmak üzere, İtalya (Roma), Litvanya (Riva), Polonya (Varşova), Kırgızistan (Bişkek), ABD (Ohio), Arnavutluk (Tiran), Bosna, KKTC ve Belçika (Brüksel) gibi ülkelerde organize edilen (yaklaşık kırk) kongre, sempozyum ve konferansa konuşmacı olarak katılmış; yaklaşık yirmi bilimsel toplantıda oturum başkanlığı yapmıştır. Ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi akademik toplantıların bilim kurulunda yer alan Karadal, davetli olarak kırktan fazla hizmet içi eğitim ve sertifika programları ile panel, konferans, seminer, açıkoturum veya söyleşı gibi etkinliklerde konuşmacı olarak görev almıştır. 6. Uluslararası Security of Information and Networks Konferansı’nın Kongre Yerel Düzenleme Başkanlığını yapmıştır. Kamu Yönetimi Araştırma Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Himmet Karadal, Aksaray KOSGEB Sinerji Odağı Yöneticiliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyelikleri, Bölüm Başkanlıkları, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Kariyer, Genç Girişimciler ve Lider Girişimci Topluluklarının Akademik Danışmanlıkları, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Danışmanlığı ile “Aksaray İli Kalkınma Planı Geliştirme Projesi”nde Saha Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

 

 

Karadal halen ASÜ Senato Üyeliği, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı