Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Hibe yerine faizsiz kredi dönemi

Hibe yerine faizsiz kredi dönemi

Hibe yerine faizsiz kredi dönemi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, çiftçiden esnafa kadar birçok kesime yönelik devlet desteklerini yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. Devlet destekleriyle ilgili altyapı çalışmalarını SABAH´a değerlendiren Elvan, üretimi artıracak, reel sektörü büyütecek, yatırımları teşvik edecek yeni bir yapılanmaya gidileceğini belirtti. Yeni dönemde hibe yerine cazip, sıfır faizli kredi sistemine geçmek istediklerini söyleyen Elvan, "Böylece 100 milyon yerine 1 milyar lira kullandırıp, desteği 10 katına çıkarmış olacağız" dedi. Zaman zaman hibelerle ilgili suistimaller yaşandığını vurgulayan Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: "Hibeden faizsiz ya da düşük faizli kredi mekanizmasına geçersek daha verimli sonuçlar alabiliriz. Örneğin 100 milyonluk hibe yerine kredi verirsek bu paranın dönüşü olacağından 10 katı daha fazla para ve işletmeyi sisteme kazandırırız. Konuyu ilgili birimlerle değerlendireceğiz."

ÖNCELİK KOBİ´LERDE

Devlet desteklerine ilişkin veri toplama ve izleme altyapısı çalışmalarının bu yıl tamamlanması hedefleniyor. Lütfü Elvan, üretim ve istihdamın artırılması, firmaların maliyet yükünün hafifletilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Reformların merkezine ekonomiyi oturttuklarını söyleyen Elvan, verimliliğin esas alındığına dikkat çekti. Elvan´ın verdiği bilgilere göre yeni dönemde KOBİ´lerin devlet desteklerinden öncelikli ve avantajlı yararlanması sağlanacak. Katma değeri yüksek ekonomi dikkate alınacak. Orta ve ileri teknoloji ürünleri için yatırım destek programı oluşturulurken, işgücü ve vergi teşviklerinin artırılması, girişimciye nakdi yardım konusunda yeni adımlar atılacak. Ayrıca enerji yatırımlarına da daha fazla kaynak ayrılması üzerinde çalışılıyor.

AKTİF KALKINMA AJANSLARI

Devlet destekleri konusunda kalkınma ajansları aktif rol üstlenecek. Destek araçları da çeşitlenecek. Kredi desteği bu ajansların mali destek programına eklenecek. Bölgelere özel destekler verilecek. Pilot proje başlatılması ve mevcut destek bütçesinin yüzde 10´unun girişim sermayesine aktarılması planlanıyor

KREDİLERE "TERÖR" TAKİBİ

ÖzellikleDoğu ve Güneydoğu´da kalkınma ajanslarınca verilen destekler yakın takibe alındı. Terör örgütüne yakın isim ve işletmeler hiçbir şekilde devlet desteklerinden yararlanamayacak. Yardımların isim isim kimlere verildiğine, gerekçesinin doğru olup olmadığına, terör örgütüyle bağlantısına da bakılıyor.

SİGORTACILIKTA YENİ DÖNEM

Sigortacılık sektörünün yüzünü güldürecek bir adım atacaklarını söyleyen Lütfü Elvan, yeni dönemde işlemlerin basitleştirileceğini belirtti. Sigorta acentesi açmak için hem Hazine hem de belediyeden izin alma zorunluluğu sona erecek. Elvan, "İzinlerin tek merciden alınması yeterli olacak

Memurlar.net HAZAL ATEŞ



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli