Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Haydi, Konuş Bakalım?Yarışması Gündeme Damga Vuruyor

Haydi, Konuş Bakalım?Yarışması Gündeme Damga Vuruyor

"Haydi, Konuş Bakalım?Yarışması Gündeme Damga Vuruyor

Hazım Kulak Anadolu Lisesinin organize ettiği, Aksaray Belediyesinin sponsorluğunu yaptığı    ? Haydi, Konuş Bakalım? Münazara Yarışmaları başladı ve hız kesmeden devam ediyor. 

Aksaray Belediyesinin 7 Aralıkta Grand Altuntaş Otelde düzenlediği tanışma kahvaltısı ile verilen start, gurup eleme müsabakaları ile devam ediyor.

Bu yıl ilk defa merkez köy ve kasabalar ile birlikte ilçeler de katıldı. Ağaçören´den Güzelyurt´a kadar toplamda 16 okul kıyasıya bir yarışa başladılar. Konuların güncellenmesi ile oldukça çekişmeli ve bir okadar da zevkli müsabakalar izleyenleri adeta cezbetti.

Münazaralara Kanber Demir Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi´nin ? Ünlüler Rol Model Olarak Faydalıdır/Zararlıdır konusu ile başlandı. Jüri üyelerinin de karar vermekte zorlandıkları yarışta ilk olarak Kanber Demir Anadolu Lisesi ipi göğüsledi.

Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknoloji İnsanları Mutlu Eder konusu ile Şehit Önder Güzel İH Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi geride bırakmayı başardı.

Şehit Ali Er Anadolu Lisesi ile Yenikent Anadolu Lisesi Sosyal Medyanın faydalarını münazara ederken adanı üst tura yazdıran okul Şehit Ali Er Anadolu Lisesi oldu.

Bu yılın belki de en çekişmeli münazarasında Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus emre Anadolu Lisesi karşı karşıya geldiler. Kalkınmada Nüfus oranının etkisi tartışılırken izleyenlerin de coşkusunun eklenmesi ile gurup elemelerinin en heyecanlı programı ortaya çıktı. Taraflı tarafsız herkes, izledikleri performansların final programına layık olduğu konusunda hemfikir oldular. Yunus Emre Anadolu Lisesi tecrübesi ile tur atlayan taraf oldu.

Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Güzelyurt Anadolu Liseleri GDO´lu gıdaları tartışırken mest ettiler. İzleyenler kendilerini bir akademik konferansta hissettiler. Centilmenliğin kazandığı münazarada Uluırmak Lisesi üst tur biletini de cebine koydu.

Fen ve Sosyal Bilimlerin tartışıldığı oturumda ise Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ile Ağaçören Anadolu Lisesi kıyasıya bir rekabet örneği sergilediler. Puanların çok yakın olduğu karşılaşmada ipi Fen Lisesi göğüslerken Ağaçören´den gelen öğrenciler göz doldurdular ve herkesin takdirini kazandılar.

Programlara İl Milli Eğitim Müdürü ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da katıldılar. Başkan Yazgı, böyle gençleri gördükçe geleceğe daha güvenle baktığını, Meslek Liseleri başta olmak üzere İlçelerden gelen öğrencilerin sergilediği performansa hayran kaldığını ifade etti. Eğitim faaliyetlerini destekleme konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını, katılan tüm öğrencileri yiye gezilere götüreceklerini söyleyen Yazgı, izleyici olarak gelen Ortaokul öğrencilerine de ayrıca teşekkür etti.

Kısa bir aradan sonra münazaralara Çeyrek Final Karşılaşmaları ile devam edilecek?

 

 



Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
MSB atış anlarını paylaştı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart verileri açıklandı
5 yılda 213 milyon e-tebligat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false