Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Hasandağı´nın cazibesi arttırılacak

Hasandağı´nın cazibesi arttırılacak

Hasandağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi ile ilgili geniş kapsamlı toplantı düzenlendi.

            Hasandağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi ile ilgili geniş kapsamlı toplantı düzenlendi. Vali Şeref Ataklı Hasandağı´nda yaz ve kış dönemlerinde aktif şekilde etkinlikler düzenlenebileceğini söyledi.

            Valilik Toplantı Salonunda Vali Şeref Ataklı başkanlığında Hasandağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray İl Temsilcisi Resul Olcay, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Serse Teleferikten Selçuk Esiner katıldı.

            Toplantıda Hasandağı´nın mevcut durumu ve turizm potansiyeli ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce detaylı sunum yapıldı. Hasandağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinin kış ayında kayak ve diğer aktivitelerle, yaz ayında  da tırmanma, doğa sporları ve diğer spor aktiviteleri ile bölgenin daha çekici hale geleceği,  yapılan hesaplamalara göre yılda yaklaşık 215 bin kişinin Hasandağı´nda etkinliklere katılacağının hesaplandığı belirtildi.

Toplantıda Serse Teleferik Sorumlusu Selçuk Esiner tarafından Hasandağı Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bir sunum yapıldı. Hazırlanan proje hakkında detaylı bilgi alan Vali Şeref Ataklı Hasandağı´nın turizm çeşitliği açısından potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek burada geliştirilecek tesislerin yazında kışın olduğu kadar aktif olabileceğini ve bu potansiyelinin kullanılması gerektiğini söyledi.

 Hasandağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi sunumunda yapılacak 5 mekanik araçla 10km´lik kayak pistine sorunsuz ulaşılabileceğini ve her seviyeden kayak yapmak isteyen insanların isteklerine cevap verileceğini ifade eden Selçuk Esiner tesise gelen kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları birisi 160 diğeri 60 kişi kapasiteli 2 günübirlik tesis planlandığını belirtti.

 Tesislerin özellikle yeni kayak yapmak isteyen kişilerin kullanacağı pistlerin bulunduğu bölgeye konumlandırdıklarını ifade eden Esiner ?Toplam 5 mekanik teleferik ile 2 farklı güzergahtan oluşacak tesisin farklı pistler ve değişik eğimlerden oluşan 5 farklı pist ile çok kullanışlı bir kayak alanı olacak. Hasandağı´nın zirvesine ulaşmak isteyen kişilerinde ciddi anlamda talepte bulunacaklarını değerlendiriyoruz. Buradan özellikle yaz turizminde etkili olan bölgemizin cazibesini arttırmak ve alternatif gezi alanı oluşturarak bölge potansiyelinden ciddi anlamda faydalanacak? dedi.

            1995 yılında turizm bölgesi ilan edilen Hasandağı´ında 2 günübirlik tesisin bulunduğu, özel sektörün de bölgede aktif rol alarak konaklama ve ek hizmet ihtiyaçlarını giderici birçok tesis yapabileceği belirtilirken özel sektöre yatırım için imkan verecek parsellerin hali hazırda bulunduğunu belirtildi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli