Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Hasandağı mesire ve piknik alanı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Hasandağı mesire  ve piknik alanı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Hasandağı mesire ve piknik alanı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hasandağı mesire alanı’nın yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sundu.

Aksaray Belediyesi, doğanın güzellikleri ve modern tesisleri bir araya getirerek yenilenen Hasandağı Mesire Alanı’nı hizmete açtı. Aksaraylılar için yeni bir buluşma noktası olan bu alan, oyun alanları, survivor parkuru, piknik alanları ve diğer olanaklarıyla dikkat çekiyor.

 Açılış törenine; Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu,Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, Aksaray Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Şaban Yüksel, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü İsrafil Aktürk, Eğitime Destek platformu başkanı Kuddusi Bakar, Verenel Derneği başkanı Serdar Seyirden, daire müdürleri, meclis üyeleri, STK başkanları, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllar önce vatandaşlara hizmet veren mesire alanını güncellediklerini ve yeniden tasarladıklarını belirtti. Yeni oyun grupları, mescit, lavabolar ve çevre düzenlemeleri ile Hasandağı Mesire Alanı’nın Aksaraylıların keyifli vakit geçirebileceği bir mekan haline geldiğini ifade etti. Dinçer, aynı zamanda doğal dokuyu koruyarak en iyi şekilde tasarladıklarını ve bölgenin güzelliklerini Aksaraylılarla paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Milletvekili Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada Hasandağı’nın Aksaray için önemine vurgu yaparak, bölgenin doğal güzelliklerini koruyarak ve gelecek nesillere aktararak korumanın önemini vurguladı. Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu sözlerine;Çok sevgili Belediye başkanım izah etti. Hasandağı Aksaray için çok kıymetli yazı ayırı güzel kışı ayrı güzel, Yazın sığınıyoruz, kışın sığınıyoruz. Şimdi başkanım konuşurken yanımda oturan Şaban beye dedim ki burası doğal bir park Hasandağı adı üstünde bize Cenab-ı Allah tarafından Aksaray’a verilmiş bir Cemile, bir lütuf, Niğde tarafında böyle bir şey yok Hasandağının Aksaray tarafında var. 

Buradaki hizmetlerin inanın sadece mescit ve lavabolar yeterli diğer tesislerin nerde ise tamamı keşke yapılmasa hemşerilerimiz gezse bu alanları bu doğal halini koruyarak diyerek sözlerine devam eden Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; tekrar üzerine basa basa söylüyorum kıymetli hemşerilerim sizin hassasiyetinize, sizin vicdanınıza emanet ediyorum bu cümleyi bu parkın doğal halini koruyarak burayı kendi evimizin içiymiş gibi koruyarak burda eğlensek, piknik yapsak, vakit geçirsek şu mangallarıda daha az yaksak, çok yakmasak burası o zaman inanın bizden sonraki nesillere de kalır, burası Aksarayın en güzel yeri olur. Dedi.

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu