Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Hanımların El Emeği Göz Nuru Büyük İlgi Gördü

Hanımların El Emeği Göz Nuru Büyük İlgi Gördü

Hanımların El Emeği Göz Nuru Büyük İlgi Gördü

Aksaray Belediyesi´nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği  ?İş´te Kadın Festivali? çok büyük yankı uyandırdı.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen Festival, AKMEK ürünlerini sergisinin açılışı ile başladı.

Açılışa, Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı,  Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Ak Parti Gençlik kolları başkanı Muhammet Aktaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş, daire müdürleri ve çok sayıda hanım davetli katıldı.

Başkan Yazgı ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek start verilen İş´te Kadın Festivali´nde ilk etkinlik AKMEK ürünlerinin yer aldığı sergide gerçekleştirildi.

AKMEK´li hanımlar tarafından yapılan kağıt rölyef, çini, yağlı boya, porselen boyama, çeyiz ürünleri,takı,kurdele nakışı,iğne oyası ve ahşap boyama gibi vs.100´den fazla eserin yer aldığı el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

AKMEK sergisini gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Yazgı ile beraberindekiler hanımlar tarafından hazırlanan ürünlere hayran kaldılar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Belediyemize ait AKMEK´te kadınlarımızın yapmış olduğu el ürünlerimiz var. Resimden tutun karakalem, yağlı boyamaya, kağıt röleve varıncaya kadar bir çok çalışma var. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şeyden önce kadınlarımızın neler yapabildiğini, sanat anlamında neler gerçekleştirdiğini, böyle bir imkan verildiği zaman nasıl içeresindeki cevheri çıkarabildiğini görmüş olduk. Bu nedenle mutluyuz. Bugünde çok yoğun bir programımız var. Kendi dalında başarılı olmuş kadınlarımız buraya gelecekler hem kadınlarımızla beraber söyleşi yapacaklar konuşacaklar bu iki tane etkinliği bir arada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası resmen kadın festivali oldu. Bu festivali seneye daha da geliştirmek istiyoruz ?dedi.

Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay ise açıklamasında şu görüşlere yer verdi ?Her şeyden önce  Aksaray belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür ediyorum. AKMEK kursu ile burada kadınlarımızın neler yapabileceğini birlikte gezerek gördük. Gerçekten Aksaray şaheser eserler üretebilecek insanlar yetiştiriyor. Ben belediye başkanımıza buna desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şunu gördüm ki kadınlarımızın içinde bir cevher var. Erkeklerin aklına gelip tasarruf edeceği bir çok şeyi kadınlarımız yapmış, aşmış. Aksaray´ın kültürü için gerçekten önemli bir çalışma olmuş tabi festival havasında olması ayrı bir güzellik olmuş gün boyu tüm kadınlarımıza ayrılmış olması gerçekten güzel bir düşünce olmuş o yüzdende teşekkür ediyorum. inşallah kadınlarımız önümüzdeki yıllarda Aksaray´ı Türkiye´de ve dünyada bu çalışmalarını sergileyerek daha güzel  temsil ederler? dedi.

 

Ak Parti Kadın kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş´da  ?Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaptığı organizasyonla alakalı görüyoruz ki kadın evde hem anne hem eş ama aynı zamanda yeteneklerini farklı alanlarda gösterebilen mucizevi bir varlık burada da buna şahitlik etmiş olduk. Bu vesile ile de tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum? dedi.

 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli