Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Hancıoğlu Türkiye Seçimlerin Ardından Artık Eski Türkiye Değil. Hepimiz Bunun farkındayız Dedi.

Hancıoğlu Türkiye Seçimlerin Ardından Artık Eski Türkiye Değil. Hepimiz Bunun farkındayız Dedi.

Hancıoğlu Türkiye Seçimlerin Ardından Artık Eski Türkiye Değil. Hepimiz Bunun farkındayız Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu Aksaray'a geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu Aksaray İl Başkanlığında  basın toplantısı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Hacı Ali Keleş, İlçe Başkanı Ayfer Zengin, Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cansu Bülbül, Kadın Kolları İl Başkanı Sibel Altınpınar, parti yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Genel Sekreter Hancıoğlu şunları söyledi. Türkiye seçimlerin ardından artık eski Türkiye değil. Hepimiz bunun farkındayız. Devletin kasasındaki parayı seçimi kazanmak için son kuruşuna kadar har vurup harman savuran iktidar, akaryakıta, anayasaya aykırı olarak yapılan ÖTV zammı iğneden ipliğe her şeyin fiyatına daha bugünden artış getirmiştir. Bu zamlarda adeta bir domino etkisi yaratılmıştır. Vergilere hoyratça zam yapan iktidar, sıra emekliye, emekçiye ve dar gelirliye gelince duymaz görmez ve dilsiz oluyor. Kasamız şu anda tam takır. Devletin kasası bu hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Körfez ülkelerine gitmeden evvel ona bazı sorular soruldu ve açıklama yaptı. Kamunun elinde kalan son varlıklarında satılacağına yönelik iddialar için Sayın Cumhurbaşkanı “neyin satılıp, neyin satılmayacağını çok iyi biliriz” diyerek itiraf gibi bir açıklama yapmıştır. Geçmişte, “ben ülkemi pazarlamakla mükellefim” diyen birinden başka bir şey beklenmesi mümkün değildi.” Diyerek sözlerine başladı.

Hancıoğlu açıklamasının devamında, “bir tasarruf genelgesi yayımlandı. Sarayın itibarından tasarruf etmek yok. Milletimize nefes aldıracak hiçbir adım yok. Ekonomisine, bürokrasisine kayyum atanmış bir Türkiye ve sözde onu yönettiğini zanneden bir iktidar bugün işbaşındadır. Çarşıyı, pazarı, mutfağı yangın yerine çevirdiler ve sonrasında meclisi tatil ettiler. Seçim meydanlarında pek çok sözler verildi. Meclis göreve başlar başlamaz esnafın emeklilik günü prim sayısı düşecekti, vergi dilimleri yeniden düzenlenecekti. İşte bunlar mecliste konuşulmasın diye hemen meclisi tatil ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak meclisi bu konuda olağanüstü toplantıya çağırdık. İktidar ortakları çalışmayı reddetti ve tatile çıktı. Vatandaşımız bu denli sıkıntı içerisindeyken millet iradesini temsil eden yer yani Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün tatil yapamaz. Milletimiz hem kendini acilen rahatlatacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini hem de ekonomideki sorunlara çözüm bekliyorlar.” İfadelerine yer vererek vatandaşın içerisinde bulunduğu maddi zorluktan ötürü çözüm beklediğini dile getirdi.

Parti Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, ekonomik sorunların gündemden uzaklaştırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “ İktidar milletimizin canını yakan bu sorunları gündemin dışında tutmak için farklı konuların üzerinden algı yaratmak yönetimini, faaliyetini sürdürüyor. Şimdi turizm sezonundayız. Hangimiz, bırakın tatili, köyümüze giderken yakıt parasını düşünmüyor veya tatile çıkma olanağımız var mı? Bugünün aldığını yarın aynı fiyata almıyoruz. Esnaf da aynı dertten mustarip. Türkiye’ye ne olduğu belirsiz 17 milyon sığınmacı doldurulmuş. Sizler hastanede sıra alamazken onlar bedava doktor, bedava ilaç alıyor. Yani bugünkü iktidarla artık Türkiye yönetilemiyor. Bunu bir kez daha buradan, Aksaray’dan dile getirmek istedik.” İfadelerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı.

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu