Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı Ve Sosyal Tesisleri Açıldı

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı Ve Sosyal Tesisleri Açıldı

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı Ve Sosyal Tesisleri Açıldı

Aksaray Belediyesi’nin Hamidiye Alaca Mahallesi’nde projelendirdiği Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle açıldı. Hamide Alaca Mahallesi’nde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan sosyal tesis çok amaçlı da kullanılabilecek.

Geçtiğimiz hafta Yeni Mahalle’de açılan mahalle konağının ardından yapımı tamamlanan Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisleri düzenlenen açılış töreni ile mahalle sakinlerine hizmet vermeye başladı.

Hafta sonu Hamidiye Alaca Mahallesi’nde düzenlenen tesis açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. DenisZolotarov, Kırım Teşkilatları Konfederasyonu Başkanı Ümit Şilit, Boydak Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Olgun, Prof. Dr. Enver Aydoğan, Aksaray Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Engin Deligöz, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şaban Yüksel, AK Parti Kadın Kolların Başkanı Ferhan Polat, Ticaret Oda Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, AK Parti Teşkilatı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Hamidiye Alaca Mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan geçtiğimiz yıl temeli atılan Hamidiye Alaca Sosyal Tesisleri vatandaşların sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunacak.

Bin 95 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesis içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi, düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceğiçok amaçlı salon, yöresel ürünlerin satışının yapılabileceği alanlar, kütüphane ve sergi salonları yer alıyor.

Kırım Türklerin geçmiş tarihi ile ilgili kısa bilgiler verenKırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aksaray Şube Başkanı Rıdvan Çağlayan, Hamidiye Alaca Mahallesinin kırımlılar için önem arz ettiğini belirtti.

Mahalle konağı ve sosyal tesis projeleriyle mahalle kültürlerini yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Dinçer; “Geçtiğimiz hafta şehrimizin ilk mahalle konağını Yeni Mahalle’mizde açılışını yaptık. Şimdi bir yenisini de Hamiye Alaca Mahalle’mize kazandırıyoruz.

Yerel yönetimler olarak şehrimizde farklı projeler yaparak her mahallemizi birbirinden değerli kılmaya çalışıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sosyal tesisimiz mahalle sakinlerimizinbirçok ihtiyaçlarına karşılık verecek. Bu ve benzeri projelerimizlesosyal, kültürel ve hizmet belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, Hamidiye Alaca Sosyal Tesisleri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada sosyal tesisin içeriği hakkında bilgivererek; “Hamidiye AlacaSosyal Tesisleri’mizi mahalle sakinlerinin rahatlıkla kullanmasına olanak sağlayacak şekilde dizayn ettik.

Tesisimizin içerisinde düğün,nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği salonlar, 2 adet muhtarlık binası, misafirhane, Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılabileceği 2 adet salon ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği bölümler bulunuyor. Bu projemizde öğrencilerimizi ve kitapseverleri unutmadık. Sosyal tesisimizde ayrıca seçkin yayınevlerine ait zengin içerikli kütüphane de yer alıyor.Tesisimizin şehrimize ve mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Açılışa Dombra müziğin bestecisi ArslanbekSultanbekov katılırken Kırım Tatar şarkıcısı ElzaraBatalova, açılış öncesinde kırım tatar şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.

Davetlilerin katılımı ile Hamidiye Alaca Sosyal Tesisleri’nin açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı. Başkan Dinçer, mahalle sakinleri ve davetlilerle birlikte sosyal tesis içerisini gezerek açılış töreni son buldu.

 



Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı