Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

?Halep´e Yol Açın, ?Yetim Gülerse Dünya Güler´

?Halep´e Yol Açın, ?Yetim Gülerse Dünya Güler´

?Halep´e Yol Açın, ?Yetim Gülerse Dünya Güler´

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Halep´e yol açın" ve "Yetim Gülerse Dünya Güler" kampanyalarının Aksaray´da düzenlenen tanıtım programına konuşmacı olarak katıldı.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin protokol üyeleri, çevre illerden davetliler  ve vatandaşlar katıldı.

Memur-Sen ve İHH Aksaray temsilciliklerince organize edilen konferans programında konuşan Vali Aykut Pekmez;iki önemli sivil toplum kuruluşunun genel başkanlarını Aksaray´da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

15 Temmuz´da meydana gelen hain darbe girişiminde her iki sivil toplum kuruluşunun genel başkanlarının bizzat meydanlara çıkarak tüm üyelerini de meydanlara davet ettiğini ifade eden Vali Pekmez; ?Bu onurlu bir davranıştan dolayı minnettarlığımı teşekkürümü sunuyorum.´ dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında Memur-Sen ve İHH Aksaray başkanları ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminde de sendika ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sabahlara kadar nöbet tuttuklarını ifade eden Yazgı; ?Bizi yıkamayacaklarını bir kez daha gördüler. Türkiye dik durdukça, gücünü kuvvetini gösterdikçe bizi kimse yıkamayacak ?dedi.

İHH Aksaray Temsilcisi Önder Özkan, Memur-Sen Aksaray Temsilcisi Murat Günaydın´ın selamla konuşmasının ardından kürsüye gelen İHH Başkanı Bülent Yıldırım vakıf tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimine değinerek yapılan darbe girişiminin sadece Türkiye´ye olmadığını, İslam dünyasına yapıldığını belirtti. Darbenin başlangıcından beri Memur Sen ile beraber karşı geldiklerini dile getiren Yıldırım, "15 Temmuz´daki darbe girişimi atlatıldı, ama tehlike bitmedi. Bu rehavetten kurtulmamız gerekiyor artık. Suriye bizim bir parçamız, Irak, Libya, Yemen ve bütün İslam dünyası bizim bir parçamız. Biz bir bütünüz. Özgürlüğü ve değişimi yönetmek zorundayız. Hemen yerimize oturursak olmaz. Onun için her gün teyakkuz halinde olacağız." dedi.

Halep´in şu an tarihinin en büyük savaşıyla karşı karşıya olduğunu ve orada bulunan insanların çok zor şartlar altında yaşadığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: "Halep, günde 200´den fazla uçakla vuruluyor. Orada, 30 kilometrelik bir alana insanları hapsettiler. 300 bin insan aç. Şu an orada 3 fırınımız kaldı. Onu da çalıştıramıyoruz. Çünkü un götüremiyoruz. Un götürmek istesek unumuz kalmamış. İhtiyaçlar o kadar fazlalaşmış ki. Eskiden Suriye´nin içerisine günde 2 milyon ekmek yapıyorduk fakat şu an 500-600 bin civarına düşürmüşüz. Onun için Halep´e yolun açılması lazım. Şimdi Rusya zalim, bir taraftan bizimle anlaşıyor, bir taraftan anlaşırken de Halep´i yerle bir ediyor. Esad, Rusya, ne yazık ki İran, ne oluyoruz... Bu halktan ne istiyorsunuz. Bakın muhalifler ne kadar yiğit çıktı. Dediler ki, 5 gün ateşkes yapın, halkı bırakın, bize istediğini yapın diyor adamlar. Bütün dünya neden sessiz. Şu an sadece Türkiye uğraşıyor ki bu insani yardım koridoru açılsın. Rusya ile pazarlıklar yapılıyor. İnsani yardım koridorunun açılması için dünya kamuoyunun biran harekete geçmesi lazım."

Memur Sen´in hazırlamış olduğu eylem planına destek verdiklerini aktaran Yıldırım şunları kaydetti: "Bu ayın 14´ünde, İstanbul´dan başlayacak Halep´e yol açın konvoyumuz var. Hepimiz Reyhanlı´daki sınıra gideceğiz. Orada günlerce bekleyeceğiz. Konvoy kalabalık olursa dünyayı etkileriz. Ama olmazsa Allah katında bir şeyler yaptık diyerek sevabını alırız. Bu vebalden kurtuluruz. Ama dünyayı etkileyip, onları bu zulme karşı olmaları için zorlamamız lazım. Onun için Avrupa´da da çeşitli eylemler yapacağız. Nasıl ki Gazze´ye yönelik dikkat çektiysek, burada da aynı şeyi hedefliyoruz. Yardımları Halep´e sokmak için dünya kamuoyunun gözü önünde riski göze alarak yardım ekibimizle içeride olacağız. Ayrıca İdlib´de şu an bombalanıyor. Oradan da 150-200 bin kişinin Reyhanlı veya Kilis´e bir göç söz konusu. Çıkan insanlar tabi eğer çıkabilirlerse, aç olarak ayrılacaklar. O nedenle yapacağımız yardım konvoyumuza arabalarınız, tırlarınız ve maddi imkânlarınızla destek vermenizi arzuluyoruz. Bu Müslümanın bir görevi."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı konuşmasında İHH İnsani Yardım Vakfı ile yürüttükleri ´Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ sosyal sorumluluk projesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Suriye´de çok büyük insanlık dramının yaşandığına işaret eden Yalçın, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var´ projesi, Milli Eğitim Bakanlığı´nın, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı en iyi proje, en kıymetli çalışmadır. Bırakın eksiyi, artıyı, bölmeyi, çarpmayı. Eğer vicdanlara merhameti, insanları ders sahibi değil de dert sahibi yapabiliyorsanız o zaman başarılısınız. Oradaki çocuklar dert sahibi çocuklar. Sınıfa kumbarayı koyup burada 30 öğrenci değil 31 öğrenci var, o biri de bizim yetim kardeşimizdir diyerek yoklamada onun da adını okutan ve bir yetimi kucaklayan çocuklar, gelecek anlamında umudumuzu bağlamamız gereken çocuklardır ?dedi.

Halep için 5 aşamalı eylem planı hazırladıklarını ifade eden Yalçın: ? Önümüzdeki Cuma saat 10 30´da Kızılay, İHH İnsani Yardım Vakfı,Cansuyu ve Deniz Feneri dernekleri olmak üzere 4 yardım kuruluşumuzla beraber Memur Senden ´Halep´i ölümden dünyayı zulümden kurtar´ başlığı ile 20 tır unu yardım kuruluşlarımıza teslim ederek duyarlılığın başlangıcını vereceğiz. Daha sonra Cuma vakti bütün illerimizde Cuma namazı çıkışı gıyabi cenaze namazı ve ardından basın açıklamasıyla toplumsal duyarlılığı tetikleyeceğiz. Peşinden İstanbul´da cumartesi günü saat 11´de İstiklal Caddesi´ndeki tünelden başlayarak Galatasaray meydanına kadar yürüyen bir kortejle, feryadı yükselteceğiz ve dünyaya kör sağır dilsiz olduğunu haykırarak bu konuda kamuoyunun bilincini toparlamaya çalışacağız. Daha sonra Pazartesi gününden itibaren uluslararası kuruluşlara ve işbirliği içinde olduğumuz bütün emek örgütlenmelerine dünya genelinde insani duyarlılık çağrısıyla mektup yola çıkaracağız. Yardım konvoylarımızla yola çıkardığımız tırlar, sivil araçlarımızla İHH İnsani Yardım Vakfı´nın başını çektiği sivil itaatsizliğin içinde yerimizi alacak ve Suriye sınırına gideceğiz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya sonuna kadar kararlıyız." Konuşmaların ardından Yıldırım ve Yalçın´a hediye takdim edildi

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli