Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Güzelyurt Meslek Yüksek okulunda güzel şeyler oluyor

Güzelyurt Meslek Yüksek okulunda güzel şeyler oluyor

Güzelyurt Meslek Yüksek okulunda güzel şeyler oluyor

Aksaray´ın En Gözde Yüksek Okullarından Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu´nu Gazeteciler ziyaret etti.Güzelyurt Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Ünlüyü makamında ziyaret eden Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar,Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı, Gazeteci Yazar Ahmet Erbaş Doçent Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş tan oluşan heyet Yüksek Okula yapılan hizmetleri tek tek gezerek başta Aksaray Üniversitesi Rektör´ü Prof.Dr.Yusuf Şahin´e,Prof. Dr. Hüseyin Ünlü´ye, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu´na ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.Ünlü yapılan hizmetler konusunda şunları söyledi.  Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu 2008 yılında açılmış olup, Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Mimari Restorasyon, Mimari Dekoratif Sanatlar, Geleneksel El Sanatları, Gıda teknolojisi ve Bitki Koruma programları bünyesinde toplam kayıtlı 639 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. 2017-2018 akademik yılında Aşçılık, Mimari Restorasyon ve Mimari Dekoratif Sanatlar ikinci öğretim programları da açılarak öğrenci alınmıştır.

Tarihi Otel Karballa ve MEB´e bağlı eski İmam Hatip Ortaokulu binası Belediye başkanı, kaymakam, rektör değerli çabalarıyla okulumuza kazandırıldı. Ayrıca tarihi yapıdaki idari binamızın altında el sanatları ürünlerinden oluşan Sanat Galerisi hizmete girdi.

İlk binası 1856´da köyün Rum ahalisi tarafından inşa edilen ve 1913´te ikinci binasının eklendiği Otel Karballa (Karballa Dini Okulu) okulumuza tahsis edildikten sonra hızlıca elden geçirildi ve eskimiş kısımları aslına uygun biçimde onarıldı. Otel Karballa´da sosyal tesis olarak konaklama ve restoran hizmeti verilecek. Ağırlıklı olarak Güzelyurt ve Aksaray´a has yöresel yemekler misafirlere takdim edilecek. Güzelyurt´un tanıtımı açısından sembolik bir önemi ve değeri olan Otel Karballa Üniversitemiz bünyesinde aktif bir şekilde bu tanıtıma en iyi şekilde katkı sağlamak üzere değerlendirilecek.

MEB´e bağlı eski İmam Hatip Ortaokulu binası da 2017-2018 akademik yılından itibaren okulumuz El Sanatları bölümü bünyesinde derslik ve atölyeler halinde kullanılmak üzere faaliyete başladı. Yeni bina derslik ve atölye ihtiyacını önemli ölçüde karşılamış olup, hali hazırda el sanatları alanında önemli düzeyde  ürün ortaya koyan bölümümüz bundan sonra daha uygun ortamlarda faaliyetlerini arttırarak devam edecek.

Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun Güzelyurt´taki vitrini konumundaki 117 yıllık idari binanın alt katındaki kemer yapılı salon ve odalar düzenlenerek el sanatları ürünlerinden oluşan bir Sanat Galerisi haline getirildi. Sanatsal ürünlerden satın almak isteyenler okulun web sitesinden, telefonla ya da bizzat okula ulaşarak alışveriş yapabilirler.



2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
OSB’lerde yıllık kira artışları yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı