Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Gurbetçilerden köylerine mezarlık duvarı

Gurbetçilerden köylerine mezarlık duvarı

Gurbetçilerden köylerine mezarlık duvarı

Yanyurt? lu gurbetçiler aralarında topladıkları 20.000 Euro(68000 Lira) ile köy mezarlığının etrafını ışıklandırmalı modern betonarme duvarla çevirttiler.

 

   Vatan hasreti ile yanan diğer gurbetçilerimiz gibi köylerinde yaşayanlarına hizmet verecek Cami, Minare,İmam evi,Kuran Kursu,Cenaze yıkama aracı,köy sosyal tesisi gibi hizmetleri veren tesisleri yaptıran Yanyurt´lu gurbetçiler ölülerinin kabirlerinin de çiğnenmemesi için kabristanlık etrafını betonarme duvarla çevirttiler.

 Almanya´nın Stutgart şehri ve civarında yaşayan Yanyurt´lu gurbetçiler geneli kendi köylüleri olan gurbetçiler olmak üzere diğer gurbetçilerden de sağlanan katkılarla toplanan yardımlarla köylerinin onlarca yıl önce  yine gurbetçiler tarafından yığma taşla yaptırılan fakat çeşitli sebeplerle çöken duvarın yerine yıllara  ve mevsimlere meydan okuyacak betonarme duvar ördürttüler.

İSMAİL VE RAHİM GÖKKAYA?TÜM HEMŞERİLERİMİZDEN ALLAH(c.c.) RAZI OLSUN?

   Bir araya gelen Yanyurt´lu gurbetçiler tarafından toplanan bağışların maksadına uygun şekilde verilecek hizmetin gerçekleştirilmesi için kendi aralarından görevlendirilen İsmail ve Rahim Gökkaya? Hemşerilerimizle birlikte mezarlık duvarımız için toplanan para bizlere verilerek bu konuda görevlendirildik.

   Verilen bağışların son kuruşuna kadar toplanma maksadına harcanmasını sağlamak için bu işin ehli olan bir firma ile anlaşarak nice onlarca yıl kabristanlığımızda yatanlarımızın kabirlerinin evcil ve vahşi hayvanlar tarafından çiğnenmesi önleyecek şekilde hasır demirler döşenerek bu demirlerin etrafına beton döktürdük.

   Kabristanlığımızın bu yeni modern duvarının kandiller ve diğer dini günlerde ışıklandırılması içinde duvarların belirli yerlerine konan ?Baba? olarak tabir edilen direklerin üstüne konan lambalarla ışıklandırma yaptırdık.

   Bu hizmetin gerçekleşmesi için bağışta bulunan kendi köylülerimiz  olan gurbetçilerle yine  gönlünden kopan bağışlarını esirgemeyen  diğer gurbetçilerimize ve bu hizmetin gerçekleşmesi için katkıda bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz,Allah(C.C.) kendilerinden razı olsun.?dediler.

   Yapılan hizmetin köyde oturanlar tarafından karşılanmasının zor olduğunu belirten Yanyurt lular ise köye kazandırılan diğer hizmetlerle birlikte bu modern duvarı yaptıran ve kapılarını da taktıran gurbetçilere teşekkür ederek ?Allah(C.C) kendilerinden razı olsun.?dediler

(Haber ve fotoğraflar Ali Genç)

 



Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı