Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

BESYO Özel Yetenek Sınavı 11 Ağustos’ta

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavları 11-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında, kampus içerisinde bulunan Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Spor altyapısı olarak Türkiye’nin en iyi okulları arasında olan ASÜ BESYO, bu yıl üç bölümüne toplam 140 öğrenci alacak. Özel Yetenek Sınavı’na ilişkin yayınlanan kılavuzda, öğrenci sayılarına ilişkin verilen bilgilere göre; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 25 erkek 15 kız, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne (Normal Öğretim) 30 erkek 20 kız, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne (İkinci Öğretim) 30 erkek 20 kız öğrenci alınacak. Her üç programın kontenjanlarının yüzde 15’i kadar milli sporcu alınacağı da ifade edilirken, milli sporcuların değerlendirmelerinin kendi aralarında yapılacak olan puan sıralamasına göre belirleneceği kaydedildi. 21 Temmuz’da başlayacak olan Özel Yetenek Sınavı ön kayıtları, 8 Ağustos’ta sona erecek. Sınava ilişkin detaylı bilgilere www.aksaray.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Aksaray’dan 7 Hakem Liglerde Görev Alacak

2014-2015 Futbol Sezonunda Bölgesel ve Ulusal Klasmanlarda görev alacak Hakemlerimiz belli oldu. Kayseri’de Görüntülü Analiz, Yorum sınavı ve mülakata giren hakemlerimizden Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy yerini korudu., Bölgesel Hakem Volkan Okur ise terfi ederek ulusal hakemliğe yükseldi.  Bölgesel yardımcı Hakemler  Murat Tezel,Serkan Sağlık, Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korudu.  İl hakemliğinden terfi eden Bahadır Bekleviç ve Osman Asal ise Bölgesel yardımcı hakemliğe yükselerek terfi heyecanı yaşadı. Aksaray’da 7 hakemin klasmanda yer almasının yanında terfiler arasında 2 yıldır Bölgesel ligde düdük çalan Volkan Okur  Ulusal Hakemliğe terfi ederek yıllar sonra Aksaray’da ilk kez profesyonel liglerde Aksaray’ı temsil edecek olması oldu. Bölgesel ligde ise 2 terfi heyecanı yaşayan Aksaray’da 2014-2015 futbol sezonunda Bahadır Bekleviç ve Osman Asal ile bölgesel ligde 5 hakemimiz görev yapacak. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Aksaray Şube Başkanı Şükrü Okur Merkez Hakem Kurulu'nun, 2014-2015 Futbol Sezonunda görev alacak hakemleri açıklamasının ardından büyük bir sevinç ve 3 terfi heyecanı yaşadıklarını belirtti. Profesyonel liglerde görev alacak hakem sayısının 2’ye çıkması ve Volkan Okur’un ulusal hakemliğe terfi ederek düdük çalacak olmasının, Bölgesel ligde temsil eden hakem sayısının 5’e yükselmesinin hakem ailesi olarak gurur verici olduğunu kaydetti. Hakem ailesinin Aksaray’da yılardır gösterdiği emeklerin ürünün aldığını ve klasmanlarda 7 hakemin Aksaray’ı temsil edecek olmasının ekip olarak elde ettikleri önemli bire başarı olduğunu kaydetti. Terfi heyecanı yaşayan Aksaray’ı profesyonel ve bölgesel ligde temsil edecek hakemlere görevlerinde başarılar diledi.

İstanbul’dan İkinci Transfer Özgür Çelik Oldu

 

Spor Toto 3. Ligde temsilcimiz Aksarayspor’da  2014-2015 futbol sezonu öncesinde dış transfer çalışmalarında rota  değişmedi. İlk  transferi İstanbul Bal ligi ekiplerinden Vefaspor’dan 22 yaşındaki genç savunmacı  Samet Candan’ı transferde eden  siyah beyazlılar ikinci transferini bu sezon spor toto 3. Lig ekiplerinden Kırıkhanspor’da kiralık oynayan 23 yaşındaki sol bek Özgür Çelik’i renklerine bağlayarak gerçekleştirdi. Siyah beyazlıların yeni transferi özgür çelik 19 ağustos 1991 Fatih’de doğdu. Futbola Ateştuğla takımında başladı. Kısa sürede İstanbulspor’a tranfer oldu. 4 yıl İstanbulspor amatör takımında forma giydikten sonra 17 yaşında  İstanbul Başak Şehir A.Ş  transfer olarak profesyonel futbol hayatı ile tanıştı.ardından İlk profesyonel lig heyecanını Ümraniyespor forması altında 2011-2012 sezonunda Kırıkkalespor’a karşı yaşadı. Profesyonel futbolcu olarak  sözleşme imzaladığı süper lig ekiplerinden İstanbul Başak Şehir A.Ş  eski adı İstanbul Büyük Şehir Belediyespor forma altında  henüz forma giyemese de   kariyerinde  46 kez spor toto  3 .ligde ter döktü ve 6 gol kaydetti. Genç solak Özgür Çelik son iki sezondur Kırıkkanspor’da kiralık olarak forma giyiyordu. Kırıkhanspor forması altında 2013-2014 futbol sezonunda  16 maça çıkan genç sol bek sezonun ikinci devresinde sadece 3 maç forma giydi. Futbol kariyerinde İstanbul Başak Şehir A.Ş  forması altında A2 liginde  58 maç 13 gol, DSGL ise  31 maç 3 gol kaydetti. 2014-2015 futbol sezonunda genç oyuncu Özgür Çelik Aksarayspor’un başarısı için ter dökecek



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı