Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Karadenizspor U16 Kütahya Yolcusu

2013-2014 Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 2.Kademe müsabakaları başlıyor. 1. kademe maçları sonunda grup birincisi olan 20 takımın katılacağı 2.kademe müsabakaları, 6 takımlı Balıkesir ve Kütahya grup merkezlerinde 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde ve 4’er takımlı Sivas ve Hatay grup merkezlerinde 13-15 Haziran 2014 tarihlerinde olmak üzere dört grup merkezinde oynanacak. 2.Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 4 takım U16 Türkiye Şampiyonası finallerini oynamaya hak kazanacak. Aksaray’da U16 futbol liginde elde ettiği şampiyonluğun ardından Karadenizspor 2013-2014 Sezonu U16 futbol ligi Türkiye Şampiyonası 1 .grup eleme maçlarında Konya’da şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atmıştı.Türkiye’ adını U16 futbol ligi Türkiye Şampiyonası 1 .grup eleme maçlarında 108 takım arasında ilk 20 takım arasına yazdırmayı başaran temsilcimiz Karadenizspor 2013-2014 Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası  2.kademe müsabakalarında ise Kütahya’da sahne alacak. Karadenizspor  12-15 Haziran 2014 tarihlerinde Kütahya’da 6 takımın katılacağı 2.kademe müsabakalarında Türkiye finallerine adını yazdırmak için mücadele edecek. Aksaray futbol tarihinde ilk kez 2009 yılında U19 şampiyonasında Türkiye finali oynayan tek ekip olan ve Türkiye dördüncülüğünü müzesinde barındıran Karadenizspor U16 futbol liginde de yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.2013-2014 Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 2.Kademe müsabakalarında 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde Kütahya’da temsilcimizi İstanbul ve Bursa’dan 2 ‘şer takım, Zongulgak  gibi güçlü takımlar bekliyor.

Mercedes Benz’de Futbol Turnuvasında Finalistler Belli Oldu

Türk Metal Sendikası Aksaray Şubesi’nin Mercedes-Benz TÜRK A.Ş Kamyon fabrikası işyeri Baş temsilciliği tarafından organize edilen Birimler arası halı saha futbol turnuvasında Finalistler belli oldu. “Mercedes Benz TÜRK Metal Sendikası“ Futbol turnuvası adı altında Türk metal sendikası işyeri baş temsilciliği tarafından 3 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşmek üzere olan halı saha futbol turnuvasından uzun bir maratonun ardından finalistler belli oldu. Turnuvada ilk finalist HR’yi penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup eden altyapı olmuştu. Son finalist ise geçtiğimiz akşam Boyahane ile Lojistik geçen yıl olduğu gibi yine finale adlarını yazdırmak için karşılaştı. Boyahane geçen yıl penaltılarda elediği rakibini bu sezon normal sürede 5-1 gibi net skorla geçerek adını finale yazdırarak Altyapı’nın rakibi oldu. Mercedes Benz  Metal sendikası halı saha futbol turnuvasında yarı final maçlarının ardından final maçının heyecanı beklenmeye başlandı. Final karşılaşması 10 haziran 2014 Salı günü Mercedes Benz TÜRK A.Ş Kamyon fabrikasında bulunan halı sahada saat 17: 45’te başlayacak. 2013-2014 sezonunda Mercedes Benz Türk Metal sendikası halı saha futbol turnuvasında kupayı müzesine götürmek için Altyapı ve Boyahane Bölümleri  kozlarını paylaşacak ve ardından Mercedes Benz futbol serüveninde perde kapanacak. Mercedes Benz’de yıllardır süren ve her yıl çekişmeli olduğu kadar centilmenliği ile de fabrika içinde arkadaşlığın kaynaşmasında etkili olan futbol turnuvasının mimarları Türk Metal Sendikası Aksaray Şube Başkanı ve Türkiş il temsilcisi Muhterem Taşdemir ve . Bayram Kılıç Türk Metal sendikası, Mercedes Benz Türk A.Ş İşyeri Baştemsilcisi  turnuva boyunca çetin müsabakaların olduğunu ve mutlu sona ulaşmak için son olarak 10 haziran günü  Altyapı  ve Boyahane arasında yaşanacak şampiyonluk maçının da centilmence geçmesini temenni ettiler. Taşdemir ve Kılıç bütün Mercedes çalışanlarının güzel bir final maçı izleyeceklerini belirterek finalde karşılaşacak iki takıma da başarı dileklerinde bulundular final maçının ardında yapılacak  kupa ,madalya töreni dereceye giren yapılacağını sözlerine eklediler..

Futbol Aday Hakemliği İçin Yeni Sistem Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü arasında futbol hakemi yetiştirmeye yönelik imzalanan işbirliği protokolü uyarınca sertifika programı müracaatları başladı. Türkiye Futbol Faal Hakemler ve Gözlemciler Derneği Aksaray Şube Başkanı Şükrü Okur konu hakkında hakem adaylarını bilgilendirdi. Başlatılan e-sertifika programı ile birlikte Anadolu Üniversitesi tarafından yıl içinde en fazla üç defa "Futbol Hakemliği Sertifika Programı" düzenlenecek. Her ilden hakem adayı olmak isteyenler, Merkez Hakem Kurulu eğitimcileri ve AÜ uzmanlarınca hazırlanan materyaller dışında, AÜ TV'den ve  internet ortamında yayınlanacak dersleri takip edebilecek. Standart hakemlik öğreniminin sağlanacağı 14 haftalık dönem sonunda, AÜ tarafından 81 ilde yapılacak sınavlar ile sertifika almaya hak kazananlar belirlenecek. e-Sertifika Programlarına en az lise ve dengi okullardan mezun olmuş herkes başvurabilir. Sertifika sahipleri, hakem olabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen tarihlerde İl Hakem Kurulları'na başvuracak. İl Hakem Kurulları,  ihtiyaç dahilinde, mevcut talimatlara uygun, atletik testlerde başarılı olan kişileri "aday hakem" statüsünde hakemliğe başlatacak. Türkiye Futbol Faal Hakemler ve Gözlemciler Derneği Aksaray Şube Başkanı Şükrü Okur   Türkiye Futbol Federasyonu ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü arasında futbol hakemi yetiştirmeye  yönelik imzalanan işbirliği protokolü uyarınca sertifika programı müracaatları hakkında izlenecek yol hakkında da bilgiler verdi. Okur; Hakem Eğitimi ve Sınavı kayıt başvuruları 02.06.2014 tarihinde başladı ve 20.06.2014 tarihine kadar http://www.esertifika.anadolu.edu.tr/Basvuru.htm adresinden yapılabilecek. Kayıt başvurusu yapabilmeleri için adayların geçerli bir e-posta adresine ve kendilerine ait. jpg formatında taranmış vesikalık bir fotoğrafa sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri de dahil olmak üzere bütün bilgilendirmeler e-posta aracılığıyla gerçekleştirileceği için posta hesabının aktif olmasına ve posta kutusunun dolu olmamasına dikkat edilmelidir. Adaylar internetten kayıt başvurusu esnasında "kayıt başvuru formu" nu dolduracaklar, .jpg formatında taranmış vesikalık fotoğraflarını belgeye ekleyecekler ve yazıcıdan dökerek imzalayacaklardır.”dedi.

 

Haber: Hamit MAVİLİ 

 

 

 

 



Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı