Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Günün gelişen spor haberleri 2014-06-05

Günün gelişen spor haberleri  2014-06-05

Günün gelişen spor haberleri

Güreşçilerimiz Burdur’da Türkiye Şampiyonası Vizesini Kaptı 

Burdur’da yapılan 11-13 Yaş Minikler ve 14-15 yaş grekoromen güreş Türkiye grup müsabakalarına Aksaray’ı temsilen katılan minik güreşçiler  dereceye girerek Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandı Türk güreşinin ileriki yıllarda uluslararası arenada madalya yükünü taşıyacak olan minik güreşçiler Burdur’da başarılı olarak Türkiye Şampiyonası için Gaziantep’e gitme hakkını elde etti. 14-15 yaş grekoromen Türkiye grup şampiyonasında yarışan güreşçilerden  58 kg’de Burhan Yücel ikinci, 53 kg’de Abdullah Samet Uçar ikinci, 66 kg’da Berken Dinçer üçüncü, 73 kg’da Batuhan Çalbay üçüncü oldu.11-13 Yaş Mini Minikler kategorisinde yarışmaya katılan güreşçilerden  dereceye girerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde etti.Başarılı minik güreşçiler 12-15 Haziranda Gaziantep’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Aksaray’ı temsil edecek.

Güreş Etiğim Merkezinde Restorasyon Çalışmaları Başladı

Türkiye’nin ilk Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi olan Aksaray Milli Takımlar Kamp ve Güreş Eğitim Merkezinde restorasyon çalışmaları başladı. Aksaray'da Paralimpik branşlarda engelli sporcuların olimpiyatlara çok daha iyi şartlarda hazırlanması için Türkiye’nin ilk Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi için çalışmalar başladı. Yıllardır Engelli sporcuların hazırlık dönemlerine ev sahipliği yapan Aksaray Milli takımlar kamp eğitim merkezinde yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra engelli sporcuların, daha iyi şartlarda şampiyonalara hazırlanmalarını sağlanacak. Bedensel engelli sporcuların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı Paralimpik olimpiyat hazırlık merkezi binasının iskeleti dışında hemen hemen her katında değişiklik yapılacak. Binada ilk olarak asansör ve odaların restorasyon çalışmalarının yanı sıra tuvalet ve banyoların engelli sporculara uygun hale getirilmesine, ısınma ve soğutmasına kadar birçok yenilik yapılacak. Türkiye’nin ilk Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi olan Aksaray Dağılgan spor tesisleri içerisinde bulunan güreş eğitim ve kamp merkezinin önümüzdeki yıl yenilen yeni yüzü ile  hizmete girmesi planlanıyor.

OSB’de Futbol Heyecanı Başladı

 

Aksaray’da yaz mevsimini gelmesi ile  sportif alanlarda etkinlikler yoğun bir şekilde  devam ediyor. Futbol meraklıları halı sahalarda düzenlenen  futbol turnuvalarında heyecan yaşıyor. Aksaray’da neredeyse her halı sahada futbol turnuvaları oynanırken Aksaray’ın futbol sektörüne kısa bir süre önce hizmet eden Futbol Park  halı saha tesislerinde  yeni bir futbol fırtınası yaşanıyor. Aksaray Organize Sanayi Bölgesi çalışanları arasında düzenlen halı saha futbol turnuvası  geçtiğimiz akşam oynanan maçlar ile start  aldı. Futbol Park halı saha tesislerinde 16 takımın katıldığı organize bölgesi halı saha futbol turnuvasında  ilk maçlarda  heyecan kasırgası yaşandı. A grubunda Doğuş Çay rakibi Kaya Tekstil’e gol olup yağdı. maç sonunda  Doğuş Çay sahadan 14-2 farklı skor ile ayrılarak günün en farklı skoruna imza attı.A grubunda günün diğer maçında ise DGD  ile  Sloport Arge karşılaştı. oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda gülen taraf  7-5’lik skor ile  DGD oldu. Heyecan B grubunda oynanan maçlar ile devam etti. B grubunda 112 Acil ile Sarıgözoğlu karşılaştı. Sarıgözoğlu  maç sonuna çok rahat ve farklı skor ile ulaştı. 112 Acil karşısında adeta şov yapan Sarıgözoğlu 12- 3 skor  ile  B grubunda zirvenin sahibi oldu. turnuvada günün son maçında ise D grubunda My Silo ile OSB karşı karşıya geldi. Karşılaşmada büyük bir üstünlük kuran My Silo rakibine gol şansı vermezken sahadan 5-0 galip ayrılarak grubunda zirveye kuruldu.



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli