Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Günün gelişen spor haberleri 30.05.2014

Günün gelişen spor haberleri 30.05.2014

Günün gelişen spor haberleri

Karadenizspor Nevşehir’i rahat geçti sıra Kırşehir engelinde

2013-2014 Sezonu U16 futbol ligi Türkiye Şampiyonası 1. grup eleme maçlarında Konya’da ilk maçında Nevsehir Kapodakyaspor’u Ahmet Kiyga’nın attığı goller ile 2-0 mağlup eden temsilcimiz Karadenizpor bugün saat 15:00’da grup finalinde Kırşehir Ervanspor ile mücadele edecek. Aksaray’da U16 futbol ligi şampiyonu Karadenizspor 2013-2014 Sezonu U16 futbol ligi Türkiye Şampiyonası 1. grup eleme maçlarında Konya’da ilk maçında Nevşehir Kapodakyaspor ile karşılaştı. Grubunda ilk maçında Nevşehir ekibi Kapadokyaspor’u Ahmet Kiyga’nın attığı goller ile 2-0 mağlup eden temsilcimiz bugün saat 15:00’da grup finalinde Kırşehir Ervanspor ile mücadele edecek. Karadenizspor bugün bölge finaline giden yolda oynayacağı Kırşehir Ervan maçı için bugün sabah Konya’ya gidecek. Karadenizspor komşu Kırşehir karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde adını bölge finaline yazdıracak. Karadenizspor bugün komşu Kırşehir engelini geçtiği taktirde Konya’da U16 futbol ligi Türkiye Şampiyonası 1. grup eleme maçlarında bölge finaline ilk yükselen Kayseri Koca Şimşek Spor’un rakibi olacak. Karadenizspor U16 takımı Konya’da adını bölge finali yazdırması ve finalde rakibi Kayseri Koca Şimşek Spor’u yenmesi halinde 108 takım arasından Türkiye’de ilk 20 takım arasına kalarak tarihinde ilk kez U16 futbol Türkiye şampiyonasında yarı final oynama hakkını elde edecek.

Spora çekirdekten yolculuk projesine miniklerden yoğun ilgi

“Spora Çekirdekten Yolculuk” Projesi kapsamında projeye katılan 250 minik öğrenciye madalya, öğretmenlerine de katılım belgesi verildi. Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Spora Çekirdekten Yolculuk" projesine katılan ana sınıfı öğrencilerine madalya verildi. Dağılgan spor salonunda yapılan törene Aksaray’da bulunan 5 anaokulundan toplam 250 öğrenci katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı törene minik jimnastikçilerin aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, “ İl Müdürlüğümüz tarafından bu yıl ikincisini yaptığımız 'Spora Çekirdekten Yolculuk' projesi kapsamında, ilde bulunan anaokullarındaki miniklere, yıl boyunca ücretsiz sporun temeli olan jimnastik eğitimi veriyoruz. Amacımız onları küçük yaşta sporla tanıştırarak gelecekte ülkemizi başarıyla temsil edecek, sağlıklı ve güçlü yarınlar oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Belediyespor U14 Bugün Sivas Karşısında

Aksaray Belediyespor U14 takımı minik kramponların hayallerini süsleyen Türkiye finallerine gidecek son virajda Adana’da heyecan başladı. Minik yıldızların tek düşüncesi Türkiye’de ilk 4 takım arasına kalarak Aksaray ve kendileri için önemli bir başarıya imza atamak. Türkiye’de adını ilk 18 takım arasına yazdırarak U14 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarında Adana’da mücadele edecek temsilcimizi Aksaray Belediyespor U14 takımının zorlu maç trafiği belli oldu. Aksaray Belediyespor U14 takımının Adana’da futbol serüveninde ilk heyecanında dün saat 17.30’da Şanlı Urfa Edessa 7 Yıldızspor ile karşılaştı. Temsilcimiz Belediyespor bugün. Sivas Sağlıkspor ve Pazar günü ise Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyespor ile son maçına çıkacak. Adana’da daha önce U14 grup eleme 1. tur maçlarında şampiyonluk yaşayan temsilcimiz 2. kademe maçlarında da aynı başarısını tekrarlayarak Türkiye finalleri vizesini almak istiyor. Adana’da güçlü takımlar ile zorlu maçlara çıkacak temsilcimiz Aksaray Belediyespor U14 takımı grup merkezinde şampiyonluk elde etmesi halinde tarihinde önemli bir başarıya imza atarak adını Türkiye’de ilk 4 takım arasına yazdıracak.

İlçeler arası futbol turnuvasında yarı finalistler belli oldu

Eskil İlçe Kaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu ilk kez gerçekleşen ‘Bahar Şenliği’ İlçeler arası Halı Saha Futbol Turnuvasında yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Kültür Park Kültür Park Arena Halı Saha’da devam eden İlçeler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası’nda grup maçlarının ardından A Grubu’nda Ortaköy grup birincisi ve Eskil grup ikincisi olarak isimlerini yarı finale yazdırdı. B Grubu’nda ise Gülağaç ilçe takımı grup birincisi ve Sarıyahşi ilçe takımı da grup ikincisi olarak yarı finale ismini yazdıran takım oldu. Yarı final heyecanında Pazartesi günü çapraz eşlemelerin ardından Ortaköy ile Sarıyahşi takımları ve Eskil ile Gülağaç takımları karşı karşıya gelecek. Karşılaşmalar 19.00’da başlayacak.

 

 

 

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli