Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

İşitme Engelliler Futbol Takımı 1. Lige Yükseldi

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu 2. Futbol Liginde mücadele eden Aksaray İşitme Engelliler Futbol Takımı 1. Lige yükseldi. Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu 2.Lig 3. Grupta Konya Ereğli, Karaman, Ankara Çankaya ve Ankara Yenimahalle ile mücadele eden takımımız güçlü rakiplerini geride bırakarak 1. Lige çıkma başarısı gösterdi. Antrenörlüğünü, aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde futbol Antrenörü olarak görev yapan Ayhan Avcı’nın yaptığı Aksaray İ.E takımı bir maç eksiğine rağmen 1. Lige yükselmeyi garantiledi. Grupta güçlü rakipleri olmasına rağmen disiplinli bir anlayışla maçlarına çıktıklarını ifade eden Avcı, oynadıkları 7 maç neticesinde 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak grubunu namaglup 17 puanla 1. bitirerek hedefe ulaştıklarını belirtti. Aksaray İ.E Futbol takımı olarak bundan sonraki hedeflerinin ise 1. Ligde kalıcı olmak ve daha yukarıları hedeflediklerini kaydeden başarılı antrenör Avcı son olarak bize destek olan herkese teşekkür ediyorum dedi. Kulüp Başkanı M.Emin Bekmezci de 1.Lige yükseldikleri için çok mutlu olduğunu ve bundan sonra takıma 4-5 oyuncu takviye yapılarak 1.ligde iyi sonuçlar almayı hedeflediklerini belirtti.

Gençlik Haftası Yüzme Müsabakaları Yapıldı

Türkiye’de geçtiğimiz haftalarda Soma’da meydana gelen maden kazası sonrasında ertelenen Gençlik Haftası yüzme müsabakaları yapıldı. Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Soma’da meydana gelen maden faciası sonrasında ertelenen Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yüzme müsabakaları Aksaray olimpik yüzme havuzunda gerçekleşti. Aksaray olimpik yüzme havuzunda Gençlik Haftası yüzme etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ve ilk kez yapılan müsabakalar 50 metre sırtüstü, serbest, kelebek ve kurbağalama, 100 metrede serbest, sırt üstü ve kurbağalama, 200 metre serbest, karışık, 4x50 serbest ve karışık bayrak yarışları ile neticelendi.97 sporcunun katıldığı yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara şube müdürü Adnan Çekiç tarafından katılım belgesi verildi.

9 Hakemimiz Terfi İçin Yazılı Kural Sınavında Terledi

Merkez Hakem Kurulu'nun, 2014-2015 Futbol Sezonu Hakemler için  Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural   sınavında  Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel,Serkan Sağlık,Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana çıkmak için,  Murat Akgün, Bahadır Bekleviç,Osman Asal ve Orhan Karaboğa  ise bölgesel hakemliğe terfi etmek için  sınavda ter döktü. Merkez Hakem Kurulu'nun, 2014-2015 Futbol Sezonu Hakemler için  Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural   sınavı Kayseri Kadir Has Stadyumu toplantı salonunda yapıldı. . Aksaray’ın da yer aldığı 10. Bölge olarak 6 ilin katıldığı sınavda toplam 101 hakem katıldı. Belirleme Yöntemi ve Sınav Takvimi doğrultusunda, gerçekleştirilen  Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural   sınavında Aksaray’ı  temsilen Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel, Serkan Sağlık, Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana çıkmak için,  Murat Akgün, Bahadır Bekleviç,Osman Asal ve Orhan Karaboğa  ise bölgesel hakemliğe terfi etmek için  sınavda ter döktü. Yazılı Kural Sınavına katılan ve başarılı sonuçlar alan 9 hakemimiz  2-7 haziran  2014 tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak mülakata girecek. Mülakat’ta başarılı olmaları halinde hakemlerimiz  Ulusal Yardımcı Hakem Emrah Altınsoy, Bölgesel Hakem Volkan Okur, Bölgesel yardımcı Hakem Murat Tezel,Serkan Sağlık,Mustafa Dağdelen bulundukları klasmanı korumak ve bir üst klasmana yükselecek. Murat Akgün, Bahadır Bekleviç, Osman Asal ve Orhan Karaboğa  ise il hakemliğinde  bölgesel hakemliğe terfi edecek. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Aksaray Şube Başkanı Şükrü Okur Merkez Hakem Kurulu'nun, 2014-2015 Futbol Sezonu Hakemler için Klasman yenileme ve yükselme Yazılı Kural sınavında hakemlerin başarı il e geçtiğini ve şimdi önlerinde 02-07 haziran 2014 tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak mülakat olduğunu ve mülakatı başarı ile atlatmaları halinde mevcut hakemlerin hem  konumlarını korumak  hem de  bir üst klasmana yükseleceklerini yeni 3 ismin ise Bölgesel hakemliğe terfi edeceklerini belirtti. Futbol arenasının önemli halkalarından olan hakem camiasında Aksaray’ın her geçen sezon çıtasını daha yüksek olması için çalıştıklarını ve ulusal ve bölgesel olmak üzere 5 hakemin bulunduğunu ve mülakat sonucu ile yeni 3 hakeminde  Bölgesel hakemliğe yükselmesini temenni etti.  Aksaray’da hakem ailesini hedefini  daha çok hakem yetiştirmek ve Ulasal ve bölgesel klasmanlarda Aksaray hakemlerini sayısını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Hamit MAVİLİ



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false