Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Konuksever ve Akif’e kanca

Spor toto 3. ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2013-2014 sezonunu başarılı ile tamamlayan ve siyah beyazlıların adeta istikrar abidesi olan Aksaraylı futbolcular 20 yaşındaki Akif Karakuş ve 24 yaşında Aksaraylı savunmacı İbrahim Konuksever 3.lig ve 2. lig ekipleri tarafından mercek altına alındı. Siyah beyazlılarda bu sezon 31 maç forma giyen Akif Karakuş ile 29 maç forma giyen Aksaraylı oyuncular için bir çok 3. ve 2. lig takımlarının Aksarayspor’un kapısını çalmaya hazırlandıkları öğrenildi. Siyah beyazlılarda istikrarlı bir sezon geçiren ve takımda 31 maçta 1833 dakika sahada kalan ve 3 gole imza atan Akif Karakuş ile 29 maç 2586 dakika sahada kalarak 2 gol kaydeden İbrahim Konuksever birçok kulübün transfer listesinde olmaları ve siyah beyazlıların patronu Ali Karakuş ile temasa geçtikleri öğrenildi.  Kulüp Başkanı Ali Karakuş ise iki Aksaraylı oyuncu için özellikle 3. lig takımlarının ağırlıkta olduğunu 2 tanede 2.lig ekibinin transfer etmek için girişimlerde olduğunu doğruladı. Ancak kulüplerin isimlerini vermeyen Kulüp Başkanı Ali Karakuş önümüzdeki haftalarda ciddi pazarlıkların olabileceğini ifade etti. Oyuncuların sezon boyunca sergiledikleri futbol, istikrarları ve genç olmalarının transferleri için en önemli etken olduğunu kaydetti. Aksarayspor menfaatleri doğrultusunda şartların uygun olması halinde transferlerine onay vereceklerini söyledi. Şuanda Akif ve İbrahim Konuksever için girişimlerin ciddi boyutta olduğunu ve birkaç oyuncu içinde talepler olduğunu ifade etti.

ASKF Başkanı Kılıç’tan BESYO yetkililerine ziyaret

Aksaray ASKF Başkanı Cavit Kılıç 2014 yılında yapılacak Aksaray üniversitesi BESYO 2014 yılı özel yetenek sınavı öncesinde ASÜ BESYO müdürü Prof. Dr Özen Özboy Özbaş’ı makamında ziyaret etti. ASKF Başkanı Cavit Kılıç’ın  ziyaretinde  ASÜ BESYO müdürü Prof. Dr Özen Özboy Özbaş ve müdür yardımcıları Yrd.Doç.Dr.İbrahim Şahin ve Yrd.Doç. Dr. Emin Süel’de hazır bulundu. ASKF başkanı Kılıç ziyaretin nedenini Aksaray’da daha önce amatör lisanlı sporculara ek puan verildiğini ve yaklaşık 6 yıldır amatör sporculara ek puan verilmediğini bu konuda yeniden ek puan verilmesi yönünde görüşmelerin olduğunu kaydetti.   Profesyonel ve bölgesel lig sporcularının aldığı ek puanlar ile amatör sporcuların gölgede kaldığı ve amatör kulüp yetkililerinin ek puan yönündeki isteklerini ASÜ BESYO yönetimine iletti. Görüşmelerin sonunda ASÜ BESYO yetkilileri ile yapılan görüşmede amatör sporculara ek puan verilmesi halinde Türkiye genelindeki bütün amatör sporcuları kapsayacağını ve Aksaray dışından gelen amatöre sporcuların daha avantajlı konumda olacakları gerçeğinin orta çıktığını ifade etti.  ASKF Başkanı Kılıç ASÜ BESYO idarecilerine   gösterdikleri samimi misafirperverliklerinin yanında  fikir alışverişinde aydınlatıcı düşüncelerinden dolayı da teşekkür etti.

Haber: Hamit MAVİLİ

Atıcılık dünya kupasında 2 kupa

Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Kupasına katılan milli sporcularımız  Erhan Coşkuner ikinci, Suzan Çevik ise üçüncü oldu. Polonya’nın Szczecin Şehrinde Gerçekleşen Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Kupasına katılan Atıcılık Milli Takımımızda bulunan sporcularımızdan erkeklerde Erhan Coşkuner ikinci, bayanlarda Suzan Çevik üçüncü oldu.Gençlik Hizmetleri ve Spor İ Müdürü Cüneyt Alkan ile Bedensel Engelliler İl Temsilcisi ve Şube Müdürü Hamdi Turan dereceye giren milli sporcuları başarılarından dolayı kutladı. 22 ülkeden 165 yarışmacının katıldığı kupaya 13 sporcu ile katılan Türk milli takımımızda final atışları sonunda Aksaray’ı  temsil eden Suzan Çevik 1(bir) atışla birinciliği İngiliz’e, ikinciliği Slovak paralimpik oyunlar şampiyonuna kaptırarak üçüncü ile yetinmesine rağmen önemli bir zafere imza atmanın gururunu yaşadı. Türk milli takımımızda 6 sporcu ilk 8’e kalarak final atmış tüm sporcularımız İngiltere ve Polonya dan sonra Dünya Şampiyonası için gerekli olan mqs puanını geçmeyi başardı..



Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı