Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı İlçe Ve Beldelerde İncelemelerde Bulundu

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı İlçe Ve Beldelerde İncelemelerde Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aksaray´da ilçe ve beldelere ziyaretlerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aksaray´da ilçe ve beldelere ziyaretlerde bulundu.

Bakan Aşcı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AK Parti Gurup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Nevzat Palta, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte ziyaretlerinin ilkini doğup büyüdüğü Yeşilova Beldesine yaptı.

Belediye Başkanı Adnan Bayraktar ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Aşcı, 17. Türk Devletinde bakan olma şerefine nail olduğunu bu sevinç ve mutluluğu, birlik ve beraberlik içinde Aksaray´da yaşamak istediğini bunun için yemin töreninin ardından ilk önce Aksaray´a geldiğini söyledi.

 

Aksaray´a, Türkiye´ye hizmet etmek için gayret göstereceklerini belirten Bakan Aşcı, Aksaray´ın sorunlarını çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

 

Kızılırmak suyunun Aksaray´a getirilmesi en önemli işlerimizden birisi olacak diyen Bakan Aşcı; ?Aksaray´ın sorunlarını biliyoruz. Gayret edeceğiz, olacaksa hemen olacak olmayacaksa hayır diyeceğiz hiç sündürmeden yapacağız.´ dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de yaptığı açıklamada Tıp Fakültesinin kuruluş kararının resmi gazetede yayımlandığını bunun için hiçbir engelin kalmadığını ifade ederek 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin de yakında temelinin düzenlenecek törenle atılacağını söyledi.

 

Aksaray´a havaalanı yapılması konusunda da açıklamalarda bulunan İnceöz, ?Aksaray ve Niğde illerinin ortak kullanımına sunulacak bir havaalanı yapılması konusunda Sayın Başbakanımızın bir ifadesi oldu. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Niğde ve Aksaray´a iki havaalanımı yoksa iki ilin ortasında daha büyük kapasitede yapılacak bir havaalanımı bu proje takibimizde inşallah en kısa zamanda bu konuda net bir durum ortaya çıkacak´ dedi.

 

Bakan Aşcı Vali Şeref Ataklı ve beraberindeki heyet daha sonra beldede kurulan Pazar yerini gezerek vatandaşlara görüştü. Bakan Aşcı daha sonra Yenikent, Sultanhanı ve Eşmekaya Beldelerini ziyaret etti. Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlarla görüşen Bakan Aşcı, bölgenin sorunlarını bildiklerini, talepleride dinlediklerini belirterek 2 aylık kısa bir sürede de olsa sorunların çözümü hizmetlerin en iyi şekilde sunulması için gayret göstereceklerini söyledi.

Vali Şeref Ataklı yapılan ziyaretlerde yaptığı açıklamada belde ve ilçelerin eksik hizmetlerini giderme gayretinde olduklarını söyledi. Vali Ataklı; ?Belediye başkanlarımız eksikliklerini talep ediyorlar bizde elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Bu süreç bu şekilde devam edecek. Bizler bütün vatandaşlarımızın hizmetindeyiz´ dedi.

Aksaray Milletvekili Nevzat Palta´da yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; ?hep beraber çalışıp gayret edeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. O zaman çözülemeyecek bir sorun kalmayacaktır.´ dedi.

Bakan Aşcı daha sonra Eskil İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan ve İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay´dan bilgi aldı. Vatandaşlarla görüşerek bir süre sohbet eden Bakan Aşcı ziyaretlerinin ardından Ankara´ya döndü.



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli