Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

GENÇLERİN SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI (SÇP) MUTLULUĞU

GENÇLERİN SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI (SÇP) MUTLULUĞU

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan Sosyal Çalışma Programı kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un müjdesini verdiği Sosyal Çalışma Programı Aksaray'da öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Kamu Kurum ve kuruluşlarında 3 ay boyunca, haftada 3 gün süren program kapsamında üniversite öğrencilerinin hem kamu hizmetlerine katılarak sosyal sorumluluklarını yerine getirebileceği hem de mesleki becerilerini geliştirerek iş tecrübesi edinebilecekleri yeni aktif işgücü programı olan Sosyal Çalışma Programı ile gençler verimli bir yaz geçirdiler.

Aksaray Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ortaköy Kaymakamlığı ve Ortaköy Meslek Yüksek Okulu'nda gençler çalışma hayatı ile tanışarak mesleki niteliklerini geliştirmek toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılarak mesleki tecrübe ve deneyim elde ederken aynı zamanda çalışma disiplini kazandılar.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında; “üniversite öğrencilerimizden gelen geri dönüşlerde verimli bir yaz döneminin geride bırakıldığı, Sosyal Çalışma Programı sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki işleyiş hakkında ciddi deneyim kazandılar. Temennimiz İş Kulüpleri vasıtasıyla gençlerimize etkin danışmanlık hizmeti sunarak çalışma hayatı içerisinde üniversiteli gençlerimizin daha belirgin bir şekilde yer almasını gençlerimizin iş arayan değil aynı zamanda işveren gençler olarak da işgücü piyasası içerisinde yer edinmesini arzu ediyoruz.” dedi.

AKSARAY GENÇ İSTİHDAMINDA TÜRKİYE 2. Sİ

Gerek ulusal istihdam stratejisizimiz gerekse Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda gençlerimizin ve dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadın ve engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik aktif işgücü politikalarımız ile daha fazla istihdam gerçekleştirmek arzusundayız. DECD verilerine göre tüm 28 Avrupa ülkesinde yılda ortalama 609.000 kişi iş gücü piyasasına dahil olurken bu rakam Türkiye'de yaklaşık 778.000 dir. Türkiye geçtiğimiz yıl 1.250.000 kişiyi istihdam etti ve en öncelikli hedefleri arasında gençlerimizin istihdamı yer almaktadır. Bu doğrultuda Aksaray ilimiz nüfusa oranla genç istihdamı konusunda Türkiye genelinde 2. sıradadır.

İŞKUR HER ZAMAN GENÇLERİMİZİN YANINDADIR

Özellikle Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında “Burası Aksaray Burada İş Var” sloganıyla gençlerimizin istihdamına yönelik çeşitli destekler ve teşvikler söz konusudur. İlave istihdam teşviki, işe ilk adam teşviki, işbaşı eğitim programı, istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kurslarımız, uygulamalı girişimcilik eğitimlerimiz, 6111 sayılı 18 ile 29 yaş arası gençlere mesleki deneyim ve tecrübesi sağlayan teşvikimiz, geleceğin meslekleri de işbaşı eğitim programı mesleki beceri ve iş birlikteliği geliştirme programları başlıcalarıdır.

Sosyal Çalışma Programı kapsamında çeşitli Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan gençler ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’la İŞKUR ailesine teşekkür ederek verimli bir yaz geçirdiklerini dile getirdiler.

RESTORASYON ÇALIŞMALARINDAN ARŞİVE KADAR CİDDİ DENEYİM KAZANLDILAR

Sosyal Çalışma Programı kapsamında bir taraftan mesleki tecrübe edindiklerini diğer taraftan günlük 67,36 TL cep harçlığı ile emekliliğe yansıyan sigortaları olduğunu belirterek çalışma hayatını yakından tanımanın mutluluğunu belirtiler. Apostil işlemlerinden, evrak kayıt, resmi yazışmalar, restorasyon çalışmaları, arşiv çalışmaları, kültürel ve sosyal çalışmalar içerisinde yer alan gençler programından memnun olduklarını dile getirdiler.

AKSARAY İŞ KULÜBÜNDE GENÇLERE DANIŞMANLIK

Programda aynı zamanda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanları Öznur KAHYAOĞLU ve Ferhat HÜYÜKLÜ tarafından iş Kulübü Eğitim Programı tanıtım sunumu gerçekleşerek Sosyal Çalışma Programına katılan üniversite öğrencilerine yönelik ortak eğitim planı hazırlandı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli