Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Geleceğin yöneticileri sizler olacaksınız

Geleceğin yöneticileri sizler olacaksınız

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Kitap Okuma grubu içerisinde yer alan öğrencilerle buluşup uzun uzun sohbet etti

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Kitap Okuma grubu içerisinde yer alan öğrencilerle buluşup uzun uzun sohbet etti. Gençlere ‘Çok çalışmalısınız’ tavsiyesinde bulunan Başkan Yazgı, “Bizler bu makamlarda gelip geçiciyiz. Geleceği sizler inşa edecek, yöneticiler sizlerin aranızdan çıkacaktır. O yüzden çok çalışmanız gerekli ve iyi yetişmeniz gerekli” diye konuştu.

 

                        Aksaray Belediyesinin, Zinciriye Medresesi bünyesinde açmaya hazırladığı Kütüphanede kayıtlı öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencilere akşam yemeğinde bir araya geldi. Her yaş grubu öğrencinin yer aldığı toplantıda ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören yaklaşık 150 öğrenci hazır bulundu. Başkan Haluk Şahin Yazgı, okuma grubu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Sözlerime başlamadan evvel bu oluşumun temellerini atan ve dolayısıyla bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Sayın Valimiz Orhan Alimoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Bizler, belediye olarak yol yapmaya, kanalizasyon yapmaya, yeni fikirler ve yeni projeleri hayata geçirmeye sürdürürken diğer yandan bu tür eğitim faaliyetlerine gereken desteği vereceğiz. Benim sizden isteğim ve istirhamımım bu makamlara emanet edeceğimiz sizlerin daha iyi yetişmesi olacak. Eğer sizler doluysanız ve yetişmiş biri iseniz üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Hiç mi takılmayacaksınız tabiki olacak ama her şeyin bir şekilde üstesinden geliyorsunuz. Sonuçta şu çok önemli bir insan hangi mevkii olursa olsun, insanın hiç değişemeden üzerine düşen görevi yapmasıdır. Allah’ın izniyle bu göreve başladığım beri ve bu görevde bulunduğum sürece bende hiçbir değişiklik göremeyeceksiniz.

 

                        Aksaray’da birikmiş bir takım sorunlar var elbette bunların en önemlisi de su. Ankara sürekli gidip geldik. Gerekli görüşmeler yaptık. Takip ettiyseniz bakanımız Aksaray’a geldi. Su konusunda önemli mesafe kat ettik. İnşallah su sorunu çözeceğiz. Sadece su ile sınırlı değil çalışmamız. 4’üncü mahallenin asfaltı bitti 5’inci mahalleye girdik. Bunun yanında ramazan ayı boyunca meydan da dolu dolu program yaptık. Mahalle iftarları yaptık, mahalle meclisi kurduk. Halk sorunlarını bize doğrudan iletme fırsatı buldu beyaz masa uygulaması ile. Bu uygulama neticesinde binlerce insanımıza ulaştık, göz göz geldik, onlara birebir konuşma imkanı sunduk.  Sosyal belediyeciliğin gereği neyse onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

                        Çalışkan ve yetenekli öğrencilerin daha iyi yetişmesi hususunda bazı uygulamaların hayata geçeceğini işaret eden Başkan Yazgı, “Önümüzdeki aylarda buralarda belli formatta derslere başlayacağız. Tarih, edebiyat, tefsir ve fıkıhın olduğu dört dörülük bir eğitim programı hazırlamanın gayretinde olacağız. Gerekirse yazarlarımızı, tarihçilerimizi buraya davet edeceğiz. Ve soruların cevap bulabileceği ortamlar oluşturacağız. Sözlerim başında da söylediğim gibi biz buralarda gelip geçiciyiz. Bizler bu görevi bıraktığımızda sizlerin arasında vekillerin, belediye başkanlarının, müdürlerin çıkması gerektiğini inanıyorum” diyerek gençlerin geleceği inşa ettiğini hatırlattı.

 

                        Soru cevap kısmında, genç öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Yazgı, öğrencilere bir takım hediyeler dağıttı.

 

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli