Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Geleceğimiz Gençlerimiz Projesi tanıtıldı

Geleceğimiz Gençlerimiz Projesi tanıtıldı

Vali Şeref Ataklı: ?Her bireyin mutluluğu için gayret göstermeliyiz?

Kalkınma Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 'Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında Aksaray'da uygulanacak 'Geleceğimiz Gençlerimiz ‘Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonunda Vali Şeref Ataklı Başkanlığında yapılan toplantıya; Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Ahmet Korkmaz katıldı.

 

Uygulanması için onaylanan 'Geleceğimiz Gençlerimiz' projesinin kapsam ve uygulama esasları ile ilgili sunum yapan Aksaray Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Parlar programın genel amacının çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi olduğunu söyledi.

 

Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada, projenin etkin katılım ve çalışmalar yapılarak mutlaka sonuç alınması gerektiğini ifade ederek ‘Her bireyin mutluluğu için gayret göstermeliyiz’ dedi.  

Dezavantajlı kesim olarak nitelendirilen aile, çocuk ve gençlerin yaşam kalitelerinin yükselterek, güvenli yaşama olumsuz yönde etki eden sosyal yoksunlukları azaltmak, koruma önleme ve destekleme amaçlı çalışmalar yaparak projenin amacına ulaşacağını ifade eden Vali Ataklı: 'Sorun oluşturabilecek suça eğilimli olanları iyileştirerek onları topluma yararlı bireyler olarak yetişmeleri için imkânlar oluşturmamız lazım. Bunun için bu projede yer alan bütün kurumlarımız koordineli çalışmalar yaparak gençleri, sokakta çalışan çocukları, imkanları çok az olan aileleri bu proje kapsamında en iyi şekilde ele alarak onların sorunlarına çözüm yolları aramalı ve toplum içinde kendilerinin de bir birey olarak var olduklarını hissettirmeliyiz. Bu amaçla ilgili kurumlarımız projeye en iyi şekilde sahip çıkarak sonuç alınacak şekilde çalışmalar yürütecektir.’ dedi.

 

05-12, 12-18 yaş gurubu çocuklar 18-25 yaş grubu gençler ile aile içi şiddet olayları yaşanan genç evli çiftler ile sınırlı imkanlara sahip aileleri kapsayan projede, sokakta çalışan çocukların eğitim hayatlarına devamının sağlanması, gençlerin sportif çalışmalara ve meslek edindirme kurslarına yönlendirilmeleri, gençler ve ailelerle birebir görüşmeler yapılarak sorunlarına çözüm üretilmesi yönünde proje ortakları olan Aksaray Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aksaray Devlet Hastanesinin koordineli çalışmalar yapacağı bildirildi.

 

 



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false