Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Gazetecilere Plaket Verilerek Rozet Takıldı

Gazetecilere Plaket Verilerek Rozet Takıldı

Gazetecilere Plaket Verilerek Rozet Takıldı

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gece ile medyada uzun yıllar çalışan gazetecilere, branşlarında başarılı olan isimlere, Aksaray’ı yerelden ulusala taşıyan televizyonlara ve medya sektörüne yeni katılan gazetecilere teşekkür plaketi verilerek rozetleri takıldı.
Grand Altuntaş Otel’de yapılan programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, ASÜ Rektörü Mustafa Acar, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
"MEDYANIN TEK ÇATI ALTINDA OLMASI TEMENNİMİZDİR"
Programda konuşan Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmada, “Gazetecilerimiz kamu hizmeti yapıyorlar. Yapılan hizmetlerin ne varsa bunların topluma haberdar edilmesi anlamında kamu hizmeti yapıyorlar. Aksaray’da gazete ve televizyon yayıncılığında bir canlılık var. Gazetecilerimiz aktif şekilde görevlerini yapıyorlar. Bir şehrin yükselip iyiye gitmesi bir kurumun tek başına görev yapması ile olmuyor. Şehirdeki görev yapan çalışan herkesin katkı vermesi ile gerçekleşiyor. Şehrin geliştirilmesi ile ilgili devlet ve yerel kurumlar var. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları güçlü şekilde varlar. Gazeteciler camiası da bunlardan bir tanesidir. Şehrin yükselmesine katkı veren unsurlardan en önemlilerinden bir tanesidir. Gazetecilerimizin görevlerini yerine getirirken sayılarının ve niteliklerinin artmasını diliyorum. Bizlere görevlerimizi yapmamızda hem gözcülük yapıyorlar hem de denetleme görevi yapıyorlar. 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetini tebrik ediyorum. Yeni Bir yönetim oluşturdular. Yeni katılımlar söz konusu. Gönül arzu eder ki Aksaray’daki tüm gazetecilerin medyamızın tek vücut olup bir araya gelmesi. Parçalanmış bir yapı söz konusudur. Türkiye Genelinde tek yapı şeklinde oluşması, faaliyetlerini o şekilde yürütmesi temennimizdir. Bunu başarabilirlerse medya açısından güç birliği acısından iyi olur” dedi.
"AKSARAY TAMAMI İLE BİR BÜTÜNDÜR"
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da konuşmasında, “Konuşmalarımız da basınımızın güzide temsilcileri diyorduk. Bu sahneyi görünce gerçekten basının güzide temsilcileri olarak sizleri tebrik ediyorum. Belediye olarak yaptığımız hizmetlerin görsel olarak televizyonlarda ve gazetelerde sunulması ile vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İlimizde art ve Kanal 68 televizyonları uyduya çıkarak yayınlarını dünyanın dört bir yanına yayınlıyorlar. Bu cesaretlerinden ve önemli görevi yerine getirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız da güzel işler yapmak ama bunun yanında medeniyet ve şehir kültürü oluşturmak gerekiyor. Marka şehirler yaparken insanların bu marka şehir, medeniyet ve şehir kültürüne hazırlamaktır. Bunu biz tek başına değil Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapmaktır. Aksaray sadece merkezle ibaret değil, ilçe belde belediyeleri ile birlikte hareket etmeliyiz. Bu belediyelerle birlikte olmalıyız. Her zaman ilçe ve belde belediyeleri ile birlikte olacağız. Aksaray bir bütündür. Aksaray merkezde güzel faaliyetler oluyorsa diğer ilçelerde aynı güzellikle olmalıdır.
"AKSARAY’DA MEDYA KALİTELİ YAYIN YAPMAKTADIR"
68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ise, “Ülke genelindeki bu dağınıklığa çözüm üretmek amacıyla yaklaşık 3 yıl önce Türkiye genelinde yeni bir yapılanma adında bir çalışma başlatıldı. Ülkemizin 7 bölgesinde yedi ayrı gazeteciler federasyonu oluşturuldu. Bir de iktisat gazeteciler adı altında 8. Federasyon oluşturularak, 8 federasyonun bir araya gelmesi ile de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu oluşturuldu. Buradaki asıl gaye meslek mensuplarını farklı şekilde teşkilatlanmanın dışında tek bir çatı altında toplamaktı. Aynen doktorlar, barolar, tabipler birliği gibi tek bir resmi mesleki teşkilat gibi olması için çalışma başlatıldı. Öyle umuyoruz ki 4-5 yıl içinde bu hedefe de ulaşılacak. Gazeteciler cemiyeti olarak her zaman söyledik. Çıkış noktamız sevgi saygı ve hoşgörüdür. Mesleki faaliyetlerini bu konuda şekillendiren arkadaşlarımız şehrin idarecileri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları idareciler, kamu kurumundaki amirler Aksaray’ın birlik ve beraber olmak yolunda adımlar attıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Tarihte Salihler şehri olarak tanınan Aksaray’ın medyası olarak bardağın hep dolu tarafına baktık. Çirkinliklere ve yanlışlara fırsat vermemek için mücadele ettiğini biliyorsunuz. Zira farklı illerdeki arkadaşlarla yaptığımız konuşmalarda Aksaray medyasının daha sakin daha sorumlu ve olgun yayınları ile dikkat çektiğini göreceksiniz. Aksaray’daki toplumun sesi konumundaki medya kuruluşları yayın kalitelerini arttırırken, İki televizyonumuzun sınırları aşan yayınları ile uyduya çıkmaları da bunun en güzel örneğidir” dedi.
Konuşmaların ardından gazetecilere teşekkür plaketi verilerek rozetleri takıldı.



Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Bir testten daha başarıyla geçti
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı