Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ACAR ?YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR?

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ACAR ?YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR?

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI ACAR ?YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR?

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar: ?Medya sektörü çok zor şartlarda yapılan ve fedakârlık isteyen bir meslektir? dedi. Başkan Acar:? Yerel Medyanın, demokrasinin gelişip güçlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasının, iyi işleyen Yaygın ve Yerel Medya yapısıyla mümkün olduğunu ifade etti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle yayınladığı mesajda Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ; Medya mensuplarının çok zor şartlarda, fedakârca 7 gün 24 saat görev yaptıklarını ve Medya çalışanlarının, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu vurgulayan AGYC Başkanı Acar, şunları kaydetti: ?Yurdumuzda ve İlimizde meydana gelen olayları canları pahasına da olsa, halka ulaştırmayı başaran gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarını düzenleyen yasanın kabulü ile ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı? olarak kutlandı. Ancak 1971 yılında 12 Mart Muhtırasının ardından bir çok hak geri alındı. Bu tarihten sonra ise ?10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü? olarak anılmaya başladı. Günümüzde İletişimin en güçlü kanallarından; yazılı, sesli, görsel ve internet haberciliği ile, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir vasıta olmuştur. Meydana gelen olayları, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışının bir gereği olarak halka aktarmak Medya kuruluşlarının başlıca görevidir. Medya insanları haberdar etmek, bilgilendirmek gibi çok önemli bir görevi üslenmektedir. Medya çalışanlarının olmadığı, serbest olarak çalıştırılmadığı, yasaklanıp, sansürlendiği yerlerde demokrasiden bahsetmek söz konusu olamaz. Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen yerel medya yapısıyla mümkündür. Yerel Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından önem arz etmektedir. Bundan dolayıdır ki; gazetecilik, yani medya sektörü günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir.´´
Bulundukları il de Kamu görevi yapan gazetecilerin, büyük gayret, fedakârlık ve emek isteyen bir mesleğin icracısı konumunda olduklarının altını çizen Acar, şöyle devam etti:?Doğru ve zamanında bilgi sahibi olmak insanların doğal hakkıdır.
Yaygın basının yanı sıra özellikle ilimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel medya mensupları da büyük fedakârlık içerisinde görevini yerine getiriyor. Bundan sonrada aynı duyarlılıkla, mesleki etik değerler içerisinde, özveriyle görevlerine devam edeceklerine inanıyorum. Bu duygularla ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler? gününü kutluyor, medya çalışanlarının daha iyi şartlarda görev yapmalarını temenni ediyorum.? Dedi.



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli