Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Gazeteciler Afyon da Buluştu

Gazeteciler Afyon da Buluştu

Gazeteciler Afyon da Buluştu

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar gerçekleştirildi.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı: ?Ülkemiz zor bir dönemden geçerken bizde mesleğimizin sorunlarına çözüm üretmek meslek onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 5. Başkanlar Kurulu Afyonkarahisar´da yapıldı. Toplantıya Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Konfederasyona bağlı Bölge Başkanları ile Türkiye´nin dört bir yanından gazeteciler cemiyet başkanları ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda Aksaray´ı 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, İhlas Haber Ajansı İl Temsilcisi Yasin Can, Anadolu Ajansı Muhabiri Adem Koçak, Doğan Haber Ajansı İl Temsilcisi Hasan Bölükbaş temsil etti.

Toplantının açılışında konuşan Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye´nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, ?Ülke olarak çok hassas acılarla dolu zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadele de şehit düşen güvenlik görevlisi çocuklarımızın aynı olaylarda evsiz kalan yurttaşlarımızın ve son olarak İstanbul da meydana gelen canlı bomba eyleminde yaşamını kaybeden turistlerin acısını hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimize kardeşliğimize demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını lanetliyor. Şehitlerimize ve terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum? dedi.

Medya sektörünün sorunlarına dikkat çekerek, sıkıntıları çözmek için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda birçok yeni girişimlerde bulunduklarını belirten Kolaylı, ?Ülkemiz zor bir dönemden geçerken bizde mesleğimizin sorunlarına çözüm üretmek meslek onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye genelinde meslektaşlarımızla bir araya gelerek kurduğumuz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında çözüm önerileri üretiyor, bu önerileri önümüzdeki süreçte hükümete sunmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

Medyanın en önemli sorunlarının başında Türk Ceza Kanunu ve terörle mücadele yasasında yer alan basın özgürlüğünü kısıtlayana maddeler olduğunu vurgulayan Kolaylı, ?Basın özgürlüğü ve basın özgürlüğünü de kapsayan ifade özgürlüğü çağımızda demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Özgür basın demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğü ile mümkündür. Son 10 yılda AB uyum süreci ile başlayan yargı reformu kapsamında hukuk ve ceza alanında temel kanunlarda olumlu değişiklikler yapılsa da bu alandaki değişiklikler dilediğimiz düzeye gelmemiştir.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Türkiye de insanımıza herhangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan kendini meşru bir şekilde ifade edebilme hakkının evrensel ölçülerde tanınması ve sorunsuz bir şekilde uygulanması toplumsal barış hoşgörü uzlaşı ifade ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması için yoğun çaba harcıyoruz? dedi.

Toplantı daha sonra yönetim kurulunun oluşturulması ve sorunların görüşülerek çözüm önerilerinin sunulması olarak devam etti.



Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu açılışa hazırlanıyor
İçişleri'nden 'Kalkan-17'! 881 düzensiz göçmen yakalandı
Pençe Kilit'te terörle mücadele sürüyor
Cumhurbaşkanlığı'ndan kamuya 'e-saklama' uyarısı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli