Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Fırtına Minareyi Böyle Devirdi !

Fırtına Minareyi Böyle Devirdi !

zmir’in Bayraklı ilçesindeki bir cami minaresinin fırtınanın etkisiyle yıkılma anı, saniye saniye amatör kameralar tarafından kaydedildi.

İzmir’de zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına hayatı adeta felç etti. Bazı ilçelerde fıtınanın etkisiyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü. Öte yandan Bayraklı ilçesi’ndeki Şafak Camii’nin minaresi, kuvvetli rüzgara dayanamadı ve devrildi. Devrilme anı ise, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, minarenin devrilme anı sırasında vatandaşlar büyük şok yaşarken, olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmaması olası bir facianın önüne geçti. 

MİNARENİN DEVRİLDİĞİ EVİN SAHİPLERİ EVSİZ KALDI 

İzmir`in Bayraklı ilçesinde, bir cami minaresinin fırtınanın etkisiyle yıkılma anı, saniye saniye amatör kameralar tarafından kaydedilirken ev sahiplerinin misafirlikte olması olası faciayı önledi. Ev sahibi Hülya kaplan, ``Bu minare 2 yıldır sallanıyor. Kaç defa uyardık. Ben ve çocuklarım misafirlikteydik eşimde işteydi yoksa şimdi hayatta değildik. Evimiz yıkıldı kış günü sokakta kaldık`` dedi.

İzmir`de, zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına hayatı felç etti. Bazı ilçelerde fırtınanın etkisiyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü. Öte yandan Bayraklı ilçesinde dün saat 17.30 sıralarında Şafak Camisinin minaresi, kuvvetli rüzgara dayanamayıp bir evin üzerine devrildi. Devrilme anı, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, minarenin devrilme anı sırasında vatandaşlar büyük şok yaşarken, evde kimsenin bulunmaması bir facianın önüne geçti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, belediye ekipleri minarenin enkazını kaldırdı.

DAHA ÖNCE MİNAREYE HALAT BAĞLANMIŞ
Minarenin düştüğü Kaplan ailesinin ise evde bulunmaması büyük bir faciayı önledi. Olay anında ev sahibi Hülya Kaplan 3 çocuğu ve kayın validesi ile birlikte İstanbul`daki kızının yanındayken eşi Mikail Kaplan ise işte bulunması olası bir can kaybının önüne geçti. Evini üstüne minare yıkıldığını duyar duymaz İstanbul`dan İzmir`e gelen Hülya kaplan, ``Ben, kayın validem ve 3 çocuğum İstanbul`da öğretmen olan kızımın yanına misafirliğe gitmiştik. Eşim de işte olduğu sırada minare evimizin üzerine düşmüş. Allah`tan kimse yoktu evde. Bu minare zaten 2-3 yıldır sallanıyordu. Camii imamına ve cemaatine ilettik. Bunu herkes biliyordu. Ama kimse önlem almadı. 2 yıl önce minarenin yıkılmaması için halatla bağladılar. O minare yıkılmadan önce komşumuzun çocuğu kömürlükten odun almış. Bir dakika sonra minare yıkılmış. Eğer o çocuk ölseydi sorumlusu kim olacaktı?`` dedi.

EVİMİZİ KİM YAPACAK
Evi yıkıldığı için üzgün olan hülya Kaplan, ``Can kaybının olmaması sevindirici olay ancak bizim emeklerimiz ile yaptığımız ev yerle bir oldu. Bu zamana kadar çocuklarımızı okuttuk geçimimizi sağladık başımızı sokacak ev yaptık. Bunun hesabını kim verecek. Bizim yeniden evi yaptırma gücümüz yok. Kim yaptıracak bu evi. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Kalacak yerimiz yok bu soğuk kış gününde. Komşularımıza sığınacağız`` dedi.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli