Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Ezanı Da Susturdular

Ezanı Da Susturdular

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak yazılı olarak yaptığı basın bildirisinde

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak yazılı olarak yaptığı basın bildirisinde ”Bilindiği gibi 13.03.2014 tarihinde ilimizde AKP bir miting düzenlemiştir. Miting alanı, çevre illerden gelen bindirme kıtalarla bile tam doldurulamamış üstelik çekilen resimler balıkgözü lens ve Photoshop teknikleri ile olduğunun misli ile fazla gösterilmiş olsa da Bu mitingin katılım oranı ve içeriği bizi fazla ilgilendirmemektedir. Ancak bazı olaylar var ki mitingin kendisini gölgede bırakacak rezalet ve fiyaskolar içermektedir. Öyle ki;

1-      Miting sürerken akşam ezanı vakti gelmiş ancak dini söylemlerle iktidara gelen partinin mitingini kesintiye uğratmamak üzere meydana yakın camilerde ezan susturulmuştur.  Ezan okunduğunda susup ezanı dinleme adeta bir töre halini, almışken Başbakanı susturmamak için ezanı susturanlara Valilik veya Müftülük herhangi bir soruşturma açmış mıdır?

2-      10 yıldır kara tren hikâyeleri ile halkımızı kandıranlar yıllardır sürdürdükleri iktidarlarında hiçbir talepte bulunmazken, Aksaray’ın en önemli sivil toplum kuruluşları tarafından yük treni istendiğini ifade eden pankart yetkililerce kaldırılmıştır. AKP yetkilileri kendileri bir şey istemedikleri yetmezmiş gibi Aksaray’a hizmet isteyenlerinde sesini kısmayı tercih etmişlerdir.

3-      AKP ‘nin korkulu rüyası haline gelen Milliyetçi Hareket Partisi ve Üç Hilali gölgelemek üzere belki de siyasi tarihte ilk defa vinçler aracılığı ile dev posterler teşkilat binamızın önüne doğru açılmıştır. Üstelik bu pankartta MHP iktidarı zamanında yaşanan ve tamamen parti içi meselelerin eseri olan olumsuz bir hadisenin resmi konularak adeta bundan medet umulmuştur. Hırsızlık ve yolsuzlukları karartmaya niyetlenenler 15 yıl önceki olumsuzluklardan kendilerine pay çıkarmaya, yeniden gündeme taşımaya çalışmaktadırlar.

4-      Aksaray’ımızın en önemli Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları miting alanına dahi sokulmamış adeta Aksaray’ın bu kanaat önderleri hak ettikleri nezaket ve zarafetten yoksun bırakılırken Aksaray halkına da “Sizin başkanlarınız bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor” mesajı verilmiştir.

 

Tüm bunlar yan yana konulduğunda görünüyor ki MHP ve Üç Hilal AKP nin korkulu rüyası haline gelmiş partimizin amblemini görmeye dahi tahammülleri kalmamış 15 yıl önceki olayların arkasına sığınacak kadarda korku dağları sarmıştır. Vatandaşlarımız elbette ezan deyip ezanı susturanlardan, Aksaray’ın Sivil Tolum Örgütü Başkanlarını yok sayanlardan, Üç Hilali gölgelemek için 15 yıl önceki meselelerden medet umanlardan 30 Martta hesap soracaktır.

 

 

               13.03.2014 tarihli basın açıklamamızda Başbakanın gelip gene tren sözü verip gideceğini bildirmiştik. Bizi yalancı çıkarmadı. Ancak Aksaray halkının bu sefer bu hikâyeye asla inanmayacağını herkes bilmelidir” dedi.



Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false