Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Evdeki İlaçlarımız Kardeşlerimize Şifa Olsun

Evdeki İlaçlarımız Kardeşlerimize Şifa Olsun

Evdeki İlaçlarımız Kardeşlerimize Şifa Olsun

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Aksaray Temsilciliği ile Türkiye´de bir ilk olacak kampanya başlattı. Kampanya ile evlerde kullanılmayan HİÇ AÇILMAMIŞ KUTU İLAÇLARIN  başta çocuk ve yaşlılar olmak üzere Suriye´li binlerce insanın yaralarına merhem olmayı amaç edinildiği belirtildi. Kampanya hakkında sorularımızı yanıtlayan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN kampanyanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda yürütüldüğünü, Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aksaray STK Platformu´nun destekleriyle daha da büyük önem taşıdığını söyledi. Dernek Başkanı Özkan, ?´Suriye´de devam eden savaş nedeniyle, İHH İnsani Yardım Vakfınca Türkiye´ye yakın Suriye sınırları içinde kurulan çadırkentlerde binlerce yaralı ve hasta insan hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Çanakkale´de ülkemizin kurtuluşu için hayatlarını feda eden binlerce Halep´li, Şam´lı, Bağdat´lı şehitlerimize vefa borcu niyetiyle onların torunlarına elimizden gelen yardımları sağlamaya gayret ediyoruz. Bu minvalde kardeş kuruluşlarımızdan Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Aksaray Temsilciliği ile ilaç kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Kampanya okullarda yürütülecek olup, 5 Mayısa kadar devam edecektir. Öğrenciler veliler eşliğinde kutusu hiç açılmamış ilaçları ve az kullanılmış tıbbi cihazları okullara getirebileceklerdir. Okullara getirilen malzemeler 5 Mayıstan sonra, okul idareleri tarafından hastanelerde belirlenecek noktalara teslim edilecektir. İlaçlar hastanelerde kurulacak komisyonlarca ayrıştırılacak ve paketlenecektir.´´dedi.

Halep´ten İdlib´e taşınan insanların çok ciddi sağlık problemleri ve ilaç ihtiyaçları olduğunu dile getiren Özkan, ´´Kurumlarla uzun istişareler sonucu şekillenen kampanyada risk unsuru taşıyacak her türlü faktörü kampanya dışında tuttuk. Örneğin, buzdolabında saklanması gereken-hiç kullanılmamış olsa dahi- ilaçları ulaşım esnasında ısıdan kaynaklanabilecek bozulma ihtimaline karşı kampanyaya dahil etmedik.  Bununla birlikte buhar makinesi, tekerlekli sandalye, baston, korse, boyunluk, koltuk değneği, vb. az kullanılmış tıbbi araçları da kabul edeceğiz. Bir adeti kullanılmış olsa da yarılanmış kutular gümrük engeline takıldığından kabul edilmeyecektir. İlaçların SON KULLANMA TARİHİ 01.01.2018 VE SONRASI olmalıdır.´´dedi.

Aksaray İHH Başkanı Özkan, bu faaliyet ile öğrencilerde toplumsal yardımlaşma,  dayanışma ve kardeşlik ruhunu geliştirmeyi, gençlere ve çocuklara empati yoluyla Suriye´li çocukların dramını hatırlatmayı, evlerde kullanılmayan ilaç ve tıbbi malzemelerin ihtiyaç sahiplerinin istifadelerine sunmayı  ve tüketim hususunda israfın önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yardımların Uluslararası Doktorlar Derneği gönüllü hekimlerince İHH İnsani Yardım Vakfı´nın himayesindeki çadırkentlerde yaşayan hastaların tedavisinde kullanılacağı ifade edildi. Özkan kampanyaya verdikleri destek nedeniyle başta İl Valisi Aykut Pekmez olmak üzere, ilgili kurum amirlerine ve STK başkanlarına teşekkür etti.

 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı