Et ve Süt Ürünlerine Denetimler Sürüyor

Et ve Süt Ürünlerine Denetimler Sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan 'Denetim Seferberliği' kapsamında, Aksaray'da İl Müdürü Bülent Saklav'ında katılımı ile et ve et ürünleri,süt ve süt ürünlerini işleyen üretim işletmeleri denetlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında, Aksaray'da İl Müdürü Bülent Saklav'ında katılımı ile et ve et ürünleri,süt ve süt ürünlerini işleyen üretim işletmeleri denetlendi.



İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Aksaray'da faaliyette bulunan işletmelerde hijyen koşulları,saklama koşulları, çalışanların kılık kıyafetleri, temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu, incelendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,"Amacımız vatandaşımızı üretimden tüketime sağlıklı ve güvenli Gıda ile buluşturmak .Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 22.11.2019 tarihli Denetim Seferliği konulu yazısına istinaden 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 25.11.2019 - 30.11.2019 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda İlimiz de görev yapan tüm gıda kontrol görevlilerinin denetime çıkmaları planlanmıştır.

Denetim Seferberliği kapsamında, Et ve Et Ürünleri Üreten İşletmeler, Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmeler, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten İşletmeler, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe gibi işyerleri, okul kantinleri ve Yemekhaneleri ve Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food gibi Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri yapılacak olup numuneler alınacaktır. Denetimler titizlikle yapılacaktır" dedi.

 



Bakan Yerlikaya: Polisimizin hakları için varız, ücret dengesini sağlayacağız
Aksaray’da “Türkiye’nin Önderleri” Etkinliği Gerçekleştirildi
Uraloğlu: Gazeteciler 5G ile 8K kalitesinde kesintisiz canlı yayın yapabilecek
TMO’dan arpa ve mısır kontenjanlarıyla ilgili açıklama
'Yüzyılın Konutları'na başvurular 10 Kasım'da başlıyor... Bakan Kurum detayları paylaştı
Kalecik için KALEDEF’te ortak akıl toplantısı
ABB'den Polatlı'ya özel kültür merkezi
Ankara Keçiören'de yöresel lezzetlerde final heyecanı
ASKİ Spor'dan Çin'de tarihi başarı
Trugo üst üste üç aydır zirvede
AK Parti'de 5 İl Başkanlığı'na yeni atama
Modüler Aile Eğitim Programı 61 ilde yaygınlaşıyor
Akkuyu Nükleer Ulusal Çocuk Yarışması sonuçlandı
Arpa ve mısır ithalatında tarife kontenjanı güncellendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zafer Günü için Bakü'de
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.9 ° / 15.4 ° false
  • Salı 18.4 ° / 15.1 ° false