Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Eskil İlçemizde Hedef 200 Girişimci

Eskil İlçemizde Hedef 200 Girişimci

Eskil İlçemizde Hedef 200 Girişimci

                Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Eskil Kaymakamlığı, Eskil Belediye Başkanlığı ve KOSGEB iş birlikteliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikaları törenle dağıtıldı. Törene Eskil Kaymakamı Yavuz KARTAL, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hakan KOÇAK, Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Ali MUTLU, Eskil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay ALTAN ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte girişimci adayları katıldı.

                Törende konuşma yapan İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe projelerinden faydalanan engelli girişimciler uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları ve 50 bin TL´ye kadar destek verilmesi nedeniyle İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü´ne teşekkür ederek, diğer girişimci adaylarına hibe destek projelerinden faydalanmaları için çağrı da bulundular.

                Eskil Kaymakamı Yavuz KARTAL konuşmasında engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın İŞKUR ve KOSGEB hibe desteklerinden yararlanması için verilen eğitimlerin önemli olduğunu ve yine Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aktif işgücü programlarından azami derecede yararlandıklarını, Bu doğrultuda İŞKUR´a teşekkür ederek engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın Çalışma hayatı içerisinde yer almalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 50.000 TL HİBE DESTEĞİ

         Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın talimatları ile başlatılan milli seferberlik kapsamında bilhassa Sayın Bakanımız Jülide SARIEROĞLU´nun öncülüğünde yürütülen milli seferberlik projesi ile bilhassa dezavantajlı grupların istihdamı girişimciliği ve mesleki tecrübelerinin arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bilhassa Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik ciddi projeler ve teşvikler söz konusudur. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile artı 2 istihdam hedefleri doğrultusunda en az 883 TL´lik her bir yeni çalışan için sigorta desteği verilecektir. Bu sigorta desteği 12 Ay sürecektir. Eğer 18 ile 25 yaş arasında gençlerimiz ve engellilerimiz istihdam edilmeleri halinde 18 ay sigorta desteğinden faydalanacaklardır. Yine Sayın Bakanımız Jülide SARIEROĞLU´nun vermiş olduğu müjde ile bu yıl 5.000 engelli kardeşimiz kamuda istihdam edilecektir. Bununla birlikte yılda iki kez eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin TL´ye kadar hibe desteği söz konusudur. Eskil ilçemiz bu konuda oldukça başarılıdır. İlk dönem 3 engelli vatandaşımız, 2. Dönemde ise 16 engelli 7 eski hükümlü olmak üzere toplamda 23 Eskilli hemşerimiz hibe destek projeleri için müracaatları gerçekleştirmiştir. Temennimiz 23 girişimcimizi Eskil ilçemize kazandırmaktır.

AKSARAY´DAN 75 PROJE BAŞVURUSU

                Aksaray İli için 2018 yılında engelli ve eski hükümlüler için yaklaşık 75 proje müracaatı gerçekleşti. Bunun üçte biri Eski ilçemizden olması oldukça memnuniyet verici Eskil bu konuda başarılı. Bu başarı grafiğinin devamını temenni ediyoruz. Bu itibarla katma değer ve istihdam üreten ve istihdam da engel tanımayan tüm engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

                Eskil İlçemizde 25 engelli kardeşimizin katıldığı girişimcilik sertifikalarının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Şu an 25 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi devam ediyor. Ayrıca bugün 25 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolümüzün Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladık. Toplamda Eskil ilçemiz için Hedef Eskil ilçemize 200 yeni girişimci kazandırmak dedi.

 



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli