Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Esen Uz Sökmen CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Esen Uz Sökmen  CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

        Esen Uz Sökmen CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı yaparak CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanlığı için  Adaylığını açıkladı Esen Uz Sökmen şunları söyledi.Konuşmama başlamadan önce ilimizde yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan otizmli yavrularımızla ilgili üzücü konuya değinmek istiyorum

Yunus’un, Mevlana’nın yaşadığı hoşgörü coğrafyasında böyle talihsiz bir olayın yaşanması üzüntümüzü daha da arttırmıştır. Partimiz konuyla yakından ilgilenmektedir, sizlerinde bildiği üzere il başkanımız detaylı açıklamayı yapacaktır. Olay tüm detaylarıyla araştırılıp, bu yavrularımızı ve onların kıymetli ailelerini üzen, inciten ve ilimizin imajına leke getiren sorumlular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapılmalıdır. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu konunun Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum.

            Bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecine girdi.

           Cumhuriyet Halk Partisinin bu kongre dönemi, ülkenin bulunduğu koşullar açısından büyük bir önem arzetmektedir. Ülkemiz, hem içte hem de dışta büyük sorunlarla mücadele etmektedir. Dış politikada, hata üstüne hata yapan Ak Parti hükümetinin yanlışları, maalesef ülkemizin güney sınırının büyük bir terör bataklığına dönüşmesine neden olmuştur.

 Siyasetin hatasını temizlemek yine Mehmetçiğimize düşmüştür Ve şanlı ordumuz Barış Pınarı harekâtında kahramanca mücadele vermiştir.  Bu önemli operasyonda şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Gerek Suriye konusunda, gerek diğer ülkelerle yaşadığımız sorunlardan çıkış yolu;

 Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün cephede, ikinci genel başkanımız İsmet İnönü’nün Lozan’da, üçüncü genel başkanımız Bülent Ecevit’in Kıbrıs’ta sergilediği onurlu davranıştan geçer. Trump’ın mektubunu alıp Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaretler içermesine rağmen, dostu Trump’u incitmemek adına cevap vermeyenlere hatırlatmak isterim ki, Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’yu işgal edip Sevr’i dayatanlara  ‘geldikleri gibi giderler’  demiştir.

 Birinci Kıbrıs çıkartmasında dönemin Amerikan başkanı Johnson’un  ‘Bizden aldığınız silahları Kıbrıs’ta kullanamazsınız’ Mektubunu İsmet Paşa  ‘Yeni Bir Dünya Kurulur, Türkiye De Yerini Bulur’  diye yanıtlamıştır.

 Amerika Türk çiftçisinin haşhaş ekimini yasakladığında, Karaoğlan  ‘Benim çiftçimin ne ekip biçeceğine siz değil biz karar veririz’  demiştir. Yani demek istiyorum ki, bu durumdan çıkış yolu, dünyada emperyalist güçleri yenen Cumhuriyet Halk Partisinin izlediği politikadan geçer.

   

            Kıymetli Arkadaşlarım, Değerli Basın Mensupları

            Dışarıda bu sorunlarla uğraşırken, içeride de onlarca sorun hayat şartlarımızı her geçen gün daha da katlanılmaz hale getirmektedir. Demokrasimiz sorunlu, hukuk sistemimiz sorunlu, adaletimiz sorunlu, ekonomimiz sorunlu, eğitim sitemimiz sorunlu, sağlık sistemimiz sorunlu, hükümet sistemimiz sorunlu.

Adı konulmamış ekonomik kriz, her kesimden vatandaşımızın canını yakmaya devam etmektedir. Halkımızın belini büken zamları  görmek için, Türkiye İstatistik Kurumunun talimatla açıkladığı enflasyon oranlarına bakmak bizi yanılgıya sürükler.

Enflasyon ,Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yaşayan 7 çocuklu ailenin pazar filesindedir. Kırca mahallede yaşayan 5 çocuklu ailenin evine girmeyen etin yokluğundadır. Fatih Mahalesi’nde yaşayan dar gelirli ailenin doğalgaz faturasındadır. Yeşiltepe’de ayçiçeği eken çiftçinin elektrik faturasındadır. Toki Mahallesi’nde yaşayan annenin çocuklarına alamadığı önlükte ,çantada, kalemde, defterdedir…

            Ülkemizin sorunları saymakla bitmiyor. peki ya ilimizde durum farklı mı?

           Çözümsüz trafiği ile, olmayan otoparkıyla, insanlarımızı hastanelik eden arsenikli içme suyuyla, yetersiz alt yapısıyla, çarpık kentleşmesiyle, çöp alanına yapılan hastanesiyle, kültür ve sanat yapısını kebapçıya çeviren yönetim zihniyetiyle, şehrimin insanlarına reva görülenler içimi acıtırken, bu sorunlara çözüm üretmesi gereken ve şehrin yönetiminde 17 yıldır söz sahibi olan vekillerimiz ve belediye başkanlarımız kayıptır, arıyoruz, bir türlü bulamıyoruz.

       Peki çözüm nedir?

      Çözüm sosyal demokrasidir, çözüm adalettir, çözüm liyakattir, çözüm Cumhuriyet Halk Partisidir…

      Bu gerekçelerle de ocak ayında yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Kongresinde, merkez ilçe başkanlığına adayım.

      Bugüne kadar, talip olduğum bu görevi yapmış olan tüm merkez ilçe başkanlarıma, örgütümü temsil görevini üstlenmiş tüm il başkanlarıma, Cumhuriyet Halk Partisini Aksaray’da çok zor koşullarda  bu günlere taşımış tüm parti emekçilerine çok teşekkür ediyorum…

     Neden Adayım?

Cumhuriyet Halk Partisini, Aksarayın 48 mahallesinde, 8 beldesinde, 83 köyünde örgütlemek ve temsil etmek için adayım.

Tüm mahalle, belde ve köy teşkilatlarının tamamlanması için adayım.

Sokakta, pazarda, mahallede hemşerilerimin dertlerini dinleyip, sorunlarına çözüm bulmak için adayım.

 Aksaray’ın 20 yıldır kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek için adayım.

Gençlerin, kadınların sesi, temsilcisi olmak için adayım.

 Belediye meclis üyelerimizle iş birliği içinde çalışarak, Aksaray Belediyesinin verdiği sözlerin, hizmetlerin takipçisi olmak için adayım…

 Cumhuriyet Halk Partisinin sandık ve mahalle örgütlenmesini tamamlamak için adayım…

             Bu göreve seçildiğim takdirde örgütü yönetici arkadaşlarımla, 1514 üyemizle”ki bu sayıyı çok daha yukarılara çıkarmak  için elimden geleni yapacağım” ve siz değerli gönüldaşlarımla birlikte yöneteceğim.

           İlçe başkanlığım döneminde katılımcılığı ve çoğulculuğu esas alacağım ve parti içi çekişmeleri bitirip, Cumhuriyet Halk Partisini tek yumruk yapıp, hak ettiği yere gelmesi için elimden geleni yapacağım.

             Toplantıya katılan tüm değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.

            Tüm Aksaray kamuoyuna saygılarıma sunuyorum…



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli