Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Esat Sengin Çanakkale Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Esat Sengin Çanakkale Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Aksüt Bir Tarımsal Faaliyetler Aş Yönetim Kurulu başkanı Esat Zengin

Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Aksüt Bir Tarımsal Faaliyetler Aş Yönetim Kurulu başkanı Esat Zengin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99 Yıldönümü Münasebetiyle Yazılı Açıklama Yaptı

  Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat ZENGİN Çanakkale zaferinin 99. yıldönümü sebebiyle bir yazılı açıklama yaptı. Zengin’nin, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır.

Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir.

Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.

Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir.

Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna "ya şehit ol, ya gazi" demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

 

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah bu necip millete bir daha böyle savaşlar yaşatmasın.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli