Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Erzincan'a Vali Olarak Atanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaraylılar İle Helallaştı

Erzincan

Erzincan'a Vali Olarak Atanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaraylılar İle Helallaştı

 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun görev süresinin dolması ve Erzincan Valiliği görevine atanması nedeniyle, Vali Aydoğdu için veda programı düzenlendi. Düzenlenen programda, Aksaray’a üç buçuk yıl boyunca hizmet eden Vali Aydoğdu’nun gidişi, program sırasında yapılan konuşmalara hüzünlü ifadelerin yansımasına neden oldu.

   

Aksaray Valiliği görevini üç buçuk yıl boyunca yürüten Vali Aydoğdu için düzenlenen veda programına, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Ramazan Kaşlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Emre Canpolat, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, daire müdürleri, ve çok sayıda STK başkanı katılım sağladı. Program sırasında, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Ramazan Kaşlı, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Vali Aydoğdu konuşma yaptı.

Program sırasında konuşma yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, “Aramızda üç buçuk yıl vali olarak tanıdığımız, devlet olarak bildiğimiz, dost olarak yanına vardığımız, sorunlara çözüm üretmede kolaylık sağlayan birisi olarak yanına vardığımız kıymetli Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu şehrimizde ayrılacak. Fakat dostluğumuz, bağlılığımız ve birbirimize sevgimiz hiç bitmeyecek inşallah. Aksaray’a, şehrimize bu güne kadar kattığı değerlerden dolayı, verdiği hizmetlerden dolayı kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. Gittiği yerde de inşallah Rabbim yolunu açık eyler. Erzincan’a da çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Yolu, bahtı açık olsun.” ifadelerine yer verdi.

   

Düzenlenen veda programında duygu yüklü anlar yaşanırken, Aksaray’da Vali Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Emre Canpolat yaptığı konuşma sırasında, “Hüzünlü ama gururlu bir günde bir aradayız. Başlangıcı olan her şeyin nihayeti de vardır. Konuşmamı Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımız adına size hitaben yapmak istiyorum. Meslek büyüğümüz olarak her zaman yolumuzu aydınlattınız, ufkumuzu açtınız. Bize değerli hissettirdiniz. Yaptığınız her proje Türkiye’ye model oldu. “Şikâyet etme bir hikâye yaz” düsturunuzu da hayatımız boyunca unutmayacağız. Yaptığınız her şey için size şükranlarımızı arz ediyoruz. Yüreğinize hüzün değmesin, yolunuz açık olsun.” sözlerini kullandı.

Vali Aydoğdu’yu Aksaray’ın efsane valisi olarak tanımlayan MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, “Evet, efsane vali Aksaray’dan gidiyor. Samimiyetle, iyi niyetle üç buçuk yıldır zamanını Aksaray’a ayıran, gece gündüz demeden, Aksaray’ın her yerine vakit ayıran efsane vali için yolun açık diyoruz. Yaptığınız hizmetler için samimiyetle teşekkür ediyorum, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy program sırasında yaptığı konuşmada, “Vedalar zor ama gururluyuz, mutluyuz. Valimiz Erzincan’a görevlendirildi. Birçok anılarımız oldu. Gecesiyle gündüzüyle hep beraber koşturduk, şehrimize hizmet etmenin yoluna baktık. Dedikodulara fırsat vermedik. İnşallah ben Sayın Valimizin bundan sonra hem Erzincan Valiliğinin çok güzel olacağını ve ilerde de inşallah güzel makamlara. Mevkilere geleceğini umut ediyorum. Aksaray Valililerimiz hem Aksaray’a hizmet etmeleri hem de Aksaray’a sahip çıkmaları nedeniyle çok güzel makamlara, mevkilere geldiler. İnşallah bundan sonra Sayın Valimizi daha iyi görevlerde, daha iyi makamlarda görmeyi nasip eylesin.  Allah yolunu bahtını açık etsin inşallah.” diyerek kendilerine teşekkürlerini iletti

Kendisi için en zor konuşmalardan bir tanesi olduğunu belirten Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, program sırasında yaptığı konuşmada, “Benim için en zor konuşma. Bütün ömrüm böyle konuşmalarla geçti. Valilik tarihin en eski mesleğidir. Başkenti olan bütün büyük devletlerin taşrada temsilcisi olur, o da validir. Bütün yönetim sistemlerinde, bütün ülkelerde en eski meslektir. Sayın Valimiz atandığında, öğretmenlikten, Milli Eğitim personel Genel Müdürlüğünden Aksaray’a vali olarak atandığında ilk konuşmamı hatırlıyorum. Orada şunu görmüştüm, kendisine de ifade etmiştim. İdarecilik özünde birbirine çok bezer. Valiliğin elbette farklı yönleri vardır, öğrenilmesi gereken yönleri vardır ama siz zaten idareci olduğunuz için idare ettiğiniz insanlarla iletişim kurarak ne yapmanız gerektiğiniz onların gözlerinden alırsınız dedim. İdareciliğin en temel özü, muhatap olduğunuz kişilerin gözlerinden, iletişimin doğruluğunu yanlışlığını anlayabiliyor olmanızdır. Sayın Valim bunu layıkıyla anlayan ve yerine getiren bir idarece oldu. Kendisinden Allah razı olsun. Aksaraylı valisine sahip çıkıyor, valisi de üç buçuk yıl bu şehre sahip çıktı. Saatlerce konuşabilirim. Duygusal bağ kurarsanız ayrılıklar zor olur. Şimdi de o duygulardayım.” diyerek duygusal olduğunu belirtirken, üç buçuk yıl boyunca Aksaray’a hizmet eden Vali Aydoğdu’ya çabalarından ötürü teşekkür etti

Aksaray’a üç buçuk yıl boyunca yaptığı hizmetler ve daima halkın içerisinde olmasıyla gönüllerde yer edinen Vali Aydoğdu, düzenlenen veda programı kapsamında yaptığı konuşmada, Değerli, milletvekillerim, mesai arkadaşlarım, STK temsilcilerimiz gece gündüz bizi takip eden basın mensuplarımız, Belediye Başkanlarımız,  hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum davetimize icap edip geldiğiniz için hakikaten ben 17 yıl Millî eğitim Bakanlığında çalıştım. Ama ayrılmanın bana bu kadar zor geleceğini hiç bilmiyordum. Cemal Süreyya diyor ki; insan bir kez sever diğer bütün sevgiler o birinci sevginin arayışıdır. Burası bizim ilk göz ağrımız. Ben öncelikle burada huzurlu çalışmamıza vesile olan milletvekillerimize, il başkanlarımıza, çok teşekkür ediyorum. Biz artık gidiyoruz ama şunu bilmenizi isterim ben üç buçuk yıldır burada çalışıyorum. Ne milletvekillerimizin ne il başkanlarımızın hukuka aykırı tek bir talepleri olamamıştır. Bence bu Türkiye’de bir ilktir. Bunu gururla söylüyorum. Hiçbir zaman bizim işimize müdahale etmediler doğru giden hiçbir işi yolundan saptırmadılar. Allah razı olsun. Hakkı hakkına teslim etmemiz gerekiyor.” sözlerine yer verirken, Aksaray’ın kendisi için daima ilk olacağını belirtti

Sözlerinin devamında yapılan işlerden geriye yalnızca iyiliklerin kaldığını dile getiren Vali Aydoğdu, “Bir konu daha var o şu; benim yaşım genç ama şöyle bir durum söz konusu, ben yükselirken hep düşenleri gördüm. Düşenleri görünce insan biraz kibre kapılmaktan korkuyor. 50 kişilik orduyla yürüyen bakanlarımızı şahsi arabalarla eve götürdük. Bazı bürokrat arkadaşlarımızı makamdan ayrıldıktan sonra tedavi gördüklerini gördük. Üç günlük dünya bitip gidiyor. Geriye sadece ve sadece yaptığınız iyilikler ve insanların kalbinde bıraktığınız izler kalıyor. Aksaray bu anlamda bize üç buçuk yıl boyunca çok sahip çıktı. Allah razı olsun. Gerçekten söylüyorum hayatımın en değerli en anlamlı üç buçuk yılıydı. Sayın Vekilimiz Cengiz Beyin nasihatleri, öğretileri, mizahı, Hüseyin Altınsoy Vekilimizin devlet adamlığı, Ramazan Kaşlı Vekilimin devlete bağlılığı, her zaman bizi teşvik etmesi, hep bize yol gösterdi, öğrendik çok şey öğrendik. Aksaray ‘da hakikaten öğrenerek, öğrendiklerimize bir şeyler katarak ayrılıyoruz. Belediye Başkanlarımızla, STK temsilcilerimizle, basın mensuplarıyla bir aile olduk. Değerli vekillerim huzurlarınızda bir de müsaadeniz olursa birim amirlerimize, kaymakamlarımıza ve Vali yardımcılarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. İnsanların yetenekleri kısıtlı olabilir, çok olabilir,  az olabilir ama ben yıllarca bürokrasi de çalıştım. Bu kadar iyi niyetli, samimi, elinden gelen gayreti gösteren bir ekip görmedim. Allah onlardan da razı olsun. Allah sizlerden de razı olsun. Benim Aksaray için en büyük temennim burası inanılmaz bir şekilde ve önü açık inşallah Aksaray ilimiz gelecekte 10 yıl içerisinde Türkiye’nin en vizyonel ili olacaktır. Yeter ki Aksaray birbirine kenetlensin ve birbirine sahip çıksın.” ifadelerine yer vererek konuşmasını sonlandırdı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu